[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian Ionut
Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Black wrote: ... am indesat 2 cm de ramura pe tub si in 30 de secunde o multime de bule fine se lasau plimbate de curentul filtrului prin acvariu.

Am totusi o curiozitate... care este diametrul tubului tau - evident, diametrul interior... nu strici tubul facand asa ?

Merci,
Succes, sa-mi zici cum ti-a mers...
De asta cu teiul n-am mai auzit... de omul cat traieste, invata.

Ce alti pomi mai imprastie bine CO2-ul ?
moto_The_Best wrote:
am citit cateva si am fost bagat in ceata pentru ca la neoane de exemplu fiecare recomanda ceva , de vibrator auzisem ca nu e chiar foarte bun , dar voi avea nevoie si de aer raman doar la cel de la filtru? sau este k si daca filtrul este orientat putin in sus , am ceva pesti si nu as vrea sa moara peste 2 saptamani cand ii voi muta in noua locatie.oricum multumesc mult de ajutor

Nimeni nu vrea sa te bage in ceata... trebuie sa ma crezi pe cuvant

Legat de neoane, fiecare iti recomanda din experienta lui, decizia finala iti apartine. Apoi, cine te impiedica sa vezi tu insuti daca neonul X recomandat de userul Y iti convine sau nu, in functie de plantele pe care vrei sa le ai, temperatura de culoare, etc, etc ?... acvaristica inseamna ceva munca si nu poti sa faci acvaristica daca nu esti gata sa citesti, sa cauti si sa te zbati un pic... Multi incepatori incep cu ceva de genul "mi-am cumparat recent un acvariu de 180 l cu tot cu capac de la horbanch" (deja am vazut vreo 2 posturi de genul) cand dupa mine ar trebui mi-am cumparat un manual de acvarisitica si o sa-l citesc nitel inainte de a trece la treaba. In carti de genul se vorbeste si despre lumina, si despre pompa de aer si TOT ce trebuie sa stie un incepator... la inceput. Dar, deh, azi nu prea se mai citeste...

Pompa de aer - daca tot am ajuns aici - nu are ca cauta intr-un "acvariu plantat sanatos". Ba din contra, o sa faca mai mult rau decat bine, in sensul ca o sa-ti risipeasca si bruma de CO2 pe care o sa o mai ai in acvariu. Daca nu o sa ai multi pesti - si sper ca nu - si suprafata apei este usor (doar usor) agitata, garantat pestii nu vor simti lipsa oxigenului. Deci scoate pompa, ca este inutila.

Daca vrei acvariu plantat cu adevarat 60w/180L sunt foarte putini... adica o sa ai 0.33 w/L. Poate sa fie OK pentru Anubias si plantele low-light, da nu pentru rest. Cu atata lumina, nu mai conteaza cat si daca ai CO2.

Am revazut primul tau post si pestii mi se par deja cam multi.
Ce lumina are momentan capacul tau?
S-ar putea sa nu poti avea o lumina mai buna fara sa modifici capacul...
Deci... daca folosesti sticla standard de 2 litri (de preferinta de PEPSI, Cola nu imi place ) reteta ar fi asa:

1 sticla 2 litri
1 cana de zahar
1 lingurita rasa de drojdie
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
apa cu temperatura intre 24-30 C, no more, no less

1. adauga zaharul in sticla
2. adauga drojdia si bicarbonatul de sodiu (1 lingurita de fiecare); bicarbonat de sodiu eu il pun peste drojdie.
3. adauga apa calda (1 -1,5 litrii max)
4. asigura-te ca sticla este inchisa ermetic, conecteaza tubulatura ... si gata.

Ar trebui ca primele bule sa le ai dupa cateva zici de minute sau cel mule cateva ore... am constatat insa ca diferite tipuri de drojdie fac ca amestecul sa se comporte diferit de la o situatie la alta, si cum nu am idee de ce e prin RO, trebuie sa faci ceva teste.

Bafta,
Sigur, doar lasa-ma sa verific capacitatea recipientului in care fac eu CO2, ca sa-ti spun corect proportiile.
Mi se pare complicata (oarecum) reteta cu gelatina... moaie, fierbe... prea time consuming... merge foarte bine cu bicarbonat de sodiu, folosesc asa de cand ma stiu si e mult mai rapid de preparat...
Guys, sper ca nu o sa continuati cearta asta la nesfarsit.
Daca aveti de gand, poate o puteti multa altundeva. Va rog frumos.

Cu stima,

Adrian
Pai inseamna ca un filtru diatomic (nu stiu cat de corect este in romana) ar trebui sa te scape de spori...
Right ?

Iar parca ideea era de a invata ceva despre alga asta, nu a ne sparge in cautari pe net si a arata cine stie si cine nu...

Pai... bafta si tare sunt curios si eu la ce se va ajunge...
Numai sa ne tii si pe noi la curent, altfel vei fii de smilie - vorba lui Mircea Badea - daca vei tine rezultatele numai pentru tine...

Vezi ca nu cumva rezultatul experimentului sa fie imposibilitatea de a scapa de alga... sau altfel zis if ain't broke don't fix it
@stefanp

Multe multumiri pentru explicatiile date pe aceste pagini. Sunt de un real folos...
Nici eu nu umblu prea des pe la filtru, doar ca la fiecare 3-4 luni fac un back flush (detalii de exemplu aici http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=16388)
Si daca tot vorbim de asta, ai schimbat vreodata Substrate Pro-ul? Eu nu l-am schimbat niciodata pe al meu (l-am clatit de vreo 2 ori doar in apa din acvariu) iar filtrarea biologica este inca in parametrii optimi.
Egeria Densa, cu antibioticul secretat de ea nu ar putea ajuta?
Vad ca iar sunt pe aici probleme mecanice...
kirucd wrote:Eu am la acvariul cu discusi tot doua filtre...

Legat de configuratia cu doua filtre externe, m-ar interesa care ar fi combinatia ideala in ceea ce priveste plasarea mediilor filtrante in cele doua filtre pe care le voi instala pentru viitorul meu acvariu... Unul din filtre are configuratia de mai jos, adica Efimech; Burete ; Substrate Pro; FilterPad + Seachem Purigen - configuratia standard a filtrelor Eheim (mai putin Purigen).

image

Ma intreb daca al doilea filtru ar trebui configurat la fel, desi in configuratia actuala bazinul meu de 80L nu are nici urma de amoniac sau nitriti (evident) dar nici nitrati (mai putin bine, da ma rog) si asta datorita cantitatii serioase si calitatii Substrate Pro-ului. Cum in viitorul bazin de 125L pestii vor fi aceeasi, ma gandesc ca setup-ul actual al filtrului va face fata la fel de bine si ca nu ar fi nevoie sa mai pun Substrate Pro si in al doilea filtru... insa nu prea imi dau seama cu ce sa inlocuiesc Substrate Pro-ul... doar simpli bureti? bureti fini pentru particule mici?

Astept o parere de la cei care au setup-uri cu doua (sau mai multe filtre externe)

Merci,

Am citit pe aici (adica forumuri de pe aici) de multi tipi care se plang de substrat ADA in sensul ca dupa ce au inceput sa-l foloseasca, au inceput si alegele sa fie fie mai prezente ca inainte, desi acum nu stiu exact toate detaliile si conditiile in care s-au produs toate astea si nici nu stiu mai nimic legat de substratul ADA...

Totusi dupa mine, daca pui substrat fertil, banuiesc ca daca fertilizezi la fel ca atunci cand nu aveai substrat fertil, s-ar putea sa ai probleme mai mari... dar banuiesc ca asta este o alta discutie... aici mai am de invatat.
daniel12 wrote: Dupa ce am plimbat-o prin toate acvariile mele, trei la numar in momentul de fata, constat ca ii merge bine in toate.

A alga ! Daca ai fi incercat asa ceva cu o planta oarecare, nu ti-ar fi iesit!
Antoniot wrote:La mine BBA apare doar pe plantele cu crestere lenta...

Aici subscriu si eu... Eu am avut-o principal pe Anubias, Echinodorusii care erau chiar langa, erau perfect curati.

Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Go to: