Message |
|
Iepurica wrote:Si-acuma ma bag si eu ca Pacala in discutie.... Ce-i rau in fiertul pietrisului? Noi asa am reusit sa scapam de melcii care ne invadasera, ca sa nu mai zic ca citii de treaba asta si pe site-urile strainesti, nu numai pe la noi... Poate ca nu ma pricep eu corespunzator, dar imi explica si mie cineva daca e gresit (si de ce) sa faci treaba asta.
Cred ca la intrebarea ta cel mai bine ti-ar raspunde Ytron, dar din cate am vazut eu, el nu prea mai este pe aici... sau ma insel!?
|
 |
|
Problema cu zgomotul la filtre vine fie de la niste bule de aer care se incapataneaza sa ramana prizoniere in locasul elicei - sau pe acolo - sau pur si simplu de la faptul ca ansamblul ax - elice nu este de prea mare calitate...
Cred ca in cazul filtrelor Resun zgomotul este facut datorita calitatii ceva mai slabe. Am avut si eu candva 2 filtre Resun (modele diferite) care zornaiau la fel. Dupa aia am cumparat un Shark ADV 400 si s-a schimbat problema.... 
|
 |
|
Apa menajera NU exista in Canada. Cel putin in acceptiunea in care exista in Romania. De ce? Simplu. In toate casele, blocurile si ce mai vreti voi intra doar o conducta de apa. Rece. De aici se se desparte in doua - apa rece si apa calda, care este incalzita in prop. 80% (cred) de un boiler electric. Mai sunt si pe gaze - rare - sau pacura - mai rare. Ideea de incalzire centrala este necunoscuta aici asa cum e in Romania. Cele mai multe apartamente se incalzesc electric...  Dar deja intram in alte discutii...
Terminand cu paranteza, am fost la petshop si am luat un test de Cu. Au astia aici tot ce vrei si ce nu vrei... cred ca poti sa testezi si numarul de molecule din apa... o sa fac testul si o sa revin cu detalii...
Iar carbune cred ca o sa folosesc oricum, desi....  .... intelegi tu.... 
|
 |
|
Smiley wrote:Eu am un filtru Resun Sp-900L, care are si un recipient cu o punguta cu carbune acolo. Ce sa fac? Sa-l las asa sau sa-l scot? acvariul e inca la ciclat, nu am nici un peste in el (doar un melc)
Cunosc filtrul. Scoate-l. La cat este e inutil...
|
 |
|
Am si eu o intrebare.
Aici prin Montreal marea majoritate a instalatiilor sanitare sunt pe tevi de cupru. Astia nu prea au auzit de pexal, da asta e...
Ma intrebam daca acest fapt poate dauna in vreun fel acvariului. Am facut un test al apei si apa are pH de 7,2 (insa stiu ca asta nu spune nimic despre "problema" mea). Citeam intr-un manual de la Hagen si aia spuneau daca s-au facut reparatii si ai prin instalatie tevi de cupru NOI, sa ai in filtru carbune activ pentru anihilarea cuprului, plus sa pui la greu Aqua Plus... 
|
 |
|
Postez aici ca nu stiu unde in alta parte. Bantuiam ziele astea pe teava - ca tot era duminica si dau peste un site de acaristica romanesc. Altu decat asta, evident.
Printre altele, mi-a sarit in ochi acolo un articol intitulat "Sa amenajam impreuna un acvariu" - si cum nu prea aveam ce face, zic hai sa mai citesc odata, poate mai invat ceva. Cand, surprize (mai rau ca in emisiunea Andreei Marin  ) - pietrisul trebuie fiert pana da in clocot  , ciclarea e buna, da (citez) " ...habar nu aveam de ciclul azotului si de ciclarea acvariului sau de sindromul acvariului nou, dar faceam acvaristica ... Si aveam pesti frumosi si sanatosi!" :ycard: si bomboana de pe tort - nu strica sa speli din cand in cand acvariul cu detergent, :redcard:....
Articolul in sine nu e chiar rau, il puteti citi aici,
da parca totusi cele de mai sus intra la categoria asa NU...
Sper, sincer, ca articolul ala sa-l citeasca cat mai putini... 
|
 |
|
Man, daca stai intr-o casa care al carei planseu nu suporta 200kg, e cazu sa te muti. Repede...
Da eu zic sa-ti cumperi acvariul ala linistit, ca probleme - daca vei avea - vor fi de alta natura, nu de rezistenta materialelor... :-)
|
 |
|
Scuze, nu stiu nimid despre hranirea cu inima de pui, da sunt curios cum se impaca tetrazonele cu jandarmii. Am avut si eu si era K1 curat. Am scos jandarmii... dupa 1 ora de munca si multe injuraturi... 
|
 |
|
liviujosceanu wrote: incalzitorul era de 300 w cu termostat ..
300W in 90L!!!!!!! - pai mai trebuia leustean, ca in rest totul era gata...
|
 |
|
Carja Ioan wrote:Un avantaj important il prezintä faptul cä buretii din "Fluval Plus" sint foarte usor de confectionat acasä!
Nu vreau sa fiu cinic,  dar pentru mine exista avantajul de a fi aici unde bureti de filtre Fluval (si nu numai) se gasesc pe toate drumurile, la preturi de 3-4 dolari...
Optez si eu pentru un "extern" (pana la urma) da sper sa nu am probleme cu el - adica nu vreau sa-mi curga, asta e singura chestie, si plus, sper ca by-pass-ul de care cica ar beneficia Fluvalurile externe sa ma ocoleasca de asemenea...
|
 |
|
MARELE ALB wrote:1.
Eu am (printre altele) un Fluval 4 plus (un pic mai mare decit 3 plus) in acvariu' de 1200 litri. E cu aceeasi bureti de vreun an si nu dau semne de
Cred ca este vorba de 120L. Corect? :o
Totusi ma gandesc ce sa iau intre Fluval 3 Plus si Fluval 204. Ultimul am tot citit ca e destul de pretantios ca intretinere. Astepat inca sa vad ce zice Lucian,  da vad ca tace...

|
 |
|
lazarginel wrote:pai la cati watii ai tu acolo nu cred ca vor tece mai mult de 3 saptamani pana vei avea un acvariu plin de alge iar despre " pasarica " care ti-a soptit nu ti-a soptit bine, nu cred ca ai un acvariu cu coloana de apa de 55 cm inseamna ca bazinul tau este inalt de 70 cm??? bine inteles scazand grosimea substratului si distanta de la apa la marginea de sus a bazinului aia este coloana de apa , dar daca este coloana de apa chiar de55 mergeau si neoane cam 1w pe litru cu reflectoare sub capac erau suficiente cat despre becurile cu mercur pot sa va spun ca aceste becuri nu prea se folosesc in acvaristica daca sunt becuri daylight ai pus-o cu algele si la cati watii ai tu acolo ar trebui sa ai o densitate de plante foarte mare si becurile care le -ai achizitionat recent se vor incalzi destul de tare si vine vara nu, ce zici cate grade vei avea in acvariu ?? cat despre spectrul becurilor pe care le-ai luat nu se stie ma-i nimic si daca are in componenta si mult spectru violet si albastru tinete bine . ne ma-i auzim
Off-topic.
Scuze, dar iata un caz tipic de inundatie verbala.
Si o data cu apa au trecut si virgulele, punctele, topica... 
|
 |
|
lazarginel wrote:mai ionut esti cam tanar si te grabesti cu citititul am scris un filtru exterior prea puternic da :o :o :o :o :o si oricum varsta ta sunt anii mei de acvaristica hai ca nu m-am suparat
Bine, mosule, cum vrei tu, desi nu se prea vad anii aia ai tai de acvaristica...
Eu am intrebat altceva... iar raspunsul tau - ca nuca in perete... 
|
 |
|
lazarginel wrote: ionut problema sta asa :daca ai un filtru intern , eu personal nu am folosit filtre interioare modelele aparute dupa '89 ci rar cele cu burete de interior am folosit numai filtre de exterior daca ai un filtru de interior puternic nu vei intelege nimic din acvaristica va fi un haos total din cauza curentului de apa si alge la greu ,daca ai un filtru de exterior pre puternic vei avea o apa tulbure mereu plante mereu in bataia curentului si bine inteles alge in final tu alegi??? 
Problema e ca nu am inteles nimic din ce ai scris tu...!?!?!??!?!??!?!
Cu filtru exterior apa tulbure!?!? Fii serios...
|
 |
|
Poate poate un moderator, cineva, sa schimbe titlul postului in "Filtre Fluval..."
Multumesc,
|
 |
|
Tre' sa recunosc ca saptamanile astea m-am tot gandit si razgandit ce filtru sa iau. Dupa ca am cochetat o vreme cu ideea unui Hydror - un filtru intern facut in Italia, care avea si heater inclus - m-am decis sa trec la Fluval. Acum intre internul Fluval 3 Plus si externul Fluval 204 .
Stiu, ratiunea si bunul simt tehnic imi spune ca un 204 este mai bun din toate punctele de vedere unei cutii cu in singur burete in ea... (ma rog, 2).
Ideea e ca am gasit pe net niste pareri ale mai multor posesori de asa ceva care se plang de la cleme care se rup pana la filtru care goleste bazinu si transforma casa intr-un mic lac...
N-as prea avea chef de asa ceva, si nici sa stau tot timpul cu ochii pe filtru ca pe butelie nu prea pot...
Posturile respective sunt redate aici .
M-ar interesa ce parere au cei care au asemenea filtre.
S-au chiar m-ar bate gandul la un Eheim Classic 2213 - care aici costa 130$. De ce? Simpul. Nu sunt cel mai mare inginer din lumea asta, da imi dau si eu seama ca un filtru care are intrarea la baza si iesirea in varful canistrei, din punct de vedere al mecanicii fluidelor este superior unui filtru care are ambele puncte de intrare iesire situate in partea de sus a canistrei. Stiu, o sa-mi spuneti ca si noile Eheim sunt la fel. Da si nu. Le-am examinat si au o constructie diferita fata de Fluval. Apa este obligata sa treaca prin toate mediile filtrante, pe cand la Fluval un bypass se poate relaiza foarte usor.
Acuma... tot aici sunt si review-uri la Eheim Classic. Tre' sa recunosc ca si aici sunt pareri pro si contra. Evident ca sunt filtre bune si filtre proaste. Cred inca ca si factorul noroc mai contreza putin - cum spunea cineva de pe aici lagat de nus' ce filtru Jabo - si poate si priceperea tehnica de care da dovada persoana in cauza...
Oricum, astept pareri... 
|
 |
|
wolfy wrote:
Adrian Ionut wrote:. Am vazut ca ai avut probleme cu algele....
Tine-o tot asa!
Uitati si voi urare aici
isi face omul crescatorie de alge? 
Buna poanta, da eu nu ma refeream la alge.  Ci la acvariul omului, pe care am avut privilegiul sa-l vad...
:-P
|
 |
|
Mordax wrote:Belea!  Fundalul arata super!
Cred ca e cel mai bine lucrat fundal dintre toate cele care se pot vedea in cele 3 linkuri... :o - asa am ramas...
|
 |
|
Oricum, omu merita un premiu. Serios.
E cel mai inventiv capac de acvariu pe care l-am vazut eu vreodata.
Si poate si de acum incolo...
-----------------------------------------------------------------------
Am uitat ceva... (si cum edit nu merge) cat cantareste capacul tau!?!?!?
lipire posturi consecutiive - porcu'
|
 |
|
Singura problema este ca este un pic cam inghesuit!
Incearca sa te gandesti ce se va intampla ceva mai incolo, cand lucrurile se vor aseza si mai bine (4 luni este foarte putin) si nevoia de spatiu va deveni stringenta; atat pentru pesti cat - si mai ales pentru plante...
In rest... vant din pupa... 
|
 |
|