[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Sa inteleg ca eu am ramas cu degetul in gura.
Am citit acum cate ceva pe net despre el dar vad ca e cam scumpicel. Daca nu reusesc sa scap in alt mod o sa iau dracovenia asta.

Cat timp ai dozat pana ai scapat de mizeria aia ?
Deoarece tot imi apar diatome pe substrat m am gandit asa cum zicea dragos ca poate am silicati in acvariu si poate la valori mari. Pe piatra vie nu sunt diatome. Am luat jbl silicatex si l am pus in filtru si nimic . Observ ca dimineata sunt putine dar in timpul zilei apar din dou mai multe.

Azi am cumparat de la mosu testul de silicati si vad ca imi arata zero oricum as citi testul Nu stiu ce sa mai fac pemtru ca ma supara rau diatomele astea.

Astazi am imprumutat un tds metru de la cineva pentru a verifica apa de osmoza . Problema este ca nu prea stiu sa interpretez datele.

Imi arata cam asa

Temperatura 27 grade

EC 0,31

CF 3,2

si inca ceva care ar putea fi ppm dar nu sunt sigur cu valoarea 260

Daca are cineva idee care e treaba cu astea si cat de bune sau rele sunt valorile lasati si voi un comentariu.
Daca maine dimineata fac rost de bani poate o iau si pe aia gold. Ne auzim la telefon maine.
Ti am dat pm cu rezervare euphillia 12 capete si vroiam sa te intreb care este Euphyllia ancora gold in poza ca nu vad nimic galben sau auriu. Poate sunt eu mai chior.
Lasa vecine ca merge si fara ciorapi ca a venit vara.
Se poate inchide . Multumesc acvariu.ro pentru gazduire.
Se facu lumina n sat. Baga si tu o poza din partea allalta.
Vand separat Euphyllia verde cu varfuri mov cu noua capete.

Doritorii sa imi lase mesaj privat si discutam .
Imi place mult cum arata acvariu tau iar coralii arata exceptional.

Scrie si tu cate ceva despre ce folosesti in hranirea lor.
Asta cu bazinu mare stabil am mai auzit o si cand aveam acvariu de apa dulce si nu mi se pare corecta. Atat timp cat este echilibrat ca numar de vietuitoare iar aparatura este corect aleasa nu ai probleme.

Eu nu am acvariu mare . Al meu are 100 litri net si pot spune ca este stabil . Am vazut pe aici la vanzare in decursul timpului cel putin doua acvarii de peste 300 litri care daca le vedeai ti se facea parul maciuca si fugeai ca soarecele alergat de pisica.

Acvariul mic nu este o scuza.
Desi imi propusesem sa nu mai postez aici am facut o . Vad ca nu ai inteles nimic din ce am scris. Poate ai citit pe sarite.
Acvariul tau nu trebuie sa ne placa noua . In primul rand trebuie sa iti placa tie.
Nu trebuie sa il cureti ca sa ne placa noua .

Vad ca dupa 70 de pagini de topic si sfaturi de la oameni care stiu cum se mananca treaba asta tu o tii tot pe a ta.
Daca iti faci un acvaru mare acum la stadiul in care esti va fi un mare fail pe bani multi.

Parintii tai muncesc din greu pe banii pe carre tu ii arunci si ar trebui sa fii mai chibzuit .

Sper ca nu am plictisit cu sfaturile pe care presupun ca le citesti pe sarite.dar asta am crezut eu ca trebuie sa spun acum.

Spor la treaba.
Ce ai tu in acvariu nu este de la nopox. Sincer nu stiu cum poti sa te uiti la el in halul in care arata.

Potential are dar de cand nu am mai intrat pe topicul tau vad ca a ramas la stadiu de acvariu cu potential.

Pune mana si curata piatra cu jeturi de apa , sifoneaza substratul , curata geamurile , schimba apa ca arata groaznic. Nu vreau sa fiu rautacios cum s ar putea crede .

Din cate imi aduc aminte vroiai un acvariu mare. Daca e asa fa ti mana pe asta si cand asta o sa arate impecabil poti sa te gandesti la mai mare.

In rest numai de bine.
Cateva poze.
Vand nano reef complet .

Desi tendinta este de a vinde pe bucati nu am sa o fac deoarece lipsa unor echipamente pot

afecta bunul mers al bazinului .

Anuntul este valabil pt Bucuresti sau maxim 200 km de Bucuresti.

Toate echipamentele au fost cumparate de mine noi din magazin sau ebay.de si am ales numai

produse de calitate pentru a nu avea probleme in timp si marea majoritate au si ambalajele originale..

Sinstemul cuprinde urmatoarele

1. Bazin din sticla ultraclara lipit cu silicon transparent de profesionisti cu dimensiunile de

45 cm lungime , 60 cm adancime si 45 cm inaltime.Intre display si refugiu se afla separatorul

din sticla securizata tratat pe spate cu o vopsea speciala neagra . Dimensiune display 45/45/45

cm . Dimensiune refugiu 45/15/45 cm.
2. Stand pe marimea acvariului din teava patrata imbracat in pal negru.
3,Sistem osmoza inversa Aquili cu NPS
4 Top screen din plexiglass taiat la centru specializat cu plasa impotriva eventualelor
tentative de suicid a vreunei vietuitoare
5.Hranitor automat Eheim
6.Reactor medii de filtrare Two little fishies cu posibilitate de montare hang on.
7.Pompa de valuri Hydor coralia nano.
8,Pompa de valuri Jebao wp 10
9.curatitor geam cu lama si maner Tetra cu doua cutiii de lame de rezerva
10.Curatitor cu lama Aquamedic
11.Reactor cu denitrate home made cu recipient din plastic de calitate cu 2 litri denitrate , furtunuri , pompa eheim
compact 300
12.Pompa recirculare Sicce cu volum reglabil pana la 1000 litri pe ora noua.Am luat o de back up
pentru ca niciodata nu se stie.
13.Refractometru Grotech .
14.Pompa recirculare eheim compact 1001 debit reglabil debit maxim 1000 l/h
15,Tunze reef pack 250 ce contine skimmer si filtru.
16.Tunze osmolator universal pentru autocompletare.
17,Lampa leduri Maxpect Razor Nano cu simularea rasarit apous varianta 16000k.
18.Euphillia cu vreo 8 capete unele mai mari unele mai mici verde cu varfuri mov.
19.Piatra vie vreo 10 kg aproximativ.
20.Pesti doi clowni si o domnisoara
21.O bucata destul de mare cu gsp verde.
22.Piatra cu zoashi de 2 feluri.
23.Ama Reef Bond.

Pretul pentru tot 6000 lei.Preturile pe care le am luat in calcul pentru fiecare componenta in
parte sunt de bun simt zic eu .

Bonusuri
Piatra cu palitoa
Cleste plastic
Piatra cu pulsing xenia
Ciuperci maron
Piatra cu gorgonia
Recipient stocare apa autocompletare.
Purigen
Mancare pesti
No3po4x
Mediile filtrante din acvariu , Matrix si siphorax
Seachem phosguard pentru cel putin 6 luni
Seachem matrix carbon pentru inca cel putin un an.
Teste apa , NO3 , PO4 , CALCIU , KH , PH.
Nisipul viu din acvariu Aquadeco live sand
Cateva kg de sare RED SEA CORAL PRO.
rED SEA CORALINA GRO

Pentu mai multe informatii lasati mi pm si va dau numarul de telefon.

Daca sunt persoane interesate de tot pot sa vina sa il vada.

Transportul il pot asigura in limita a 200 km gratuit cu conditia ca cel care il vrea sa vina sa

il vada si plata sa se faca la predare.

Pentru detalii sau poze nu ezitati sa ma contactati pe pm sau sa lasati o adresa de mail . Ceva

poze nu se pot vedea si in link ul din semnatura.
Salut . Vreau si eu o pereche de manusi ca cele ale colegului UONUT si un saculet pentru media. Multumesc.

http://www.fish-street.com/products_search.php?category_id=0&search_string=gloves&search=+Go+
Ciprian daca gasesti subscriu si eu daca nu e cu suparare. Am cautat pe net si nu dadeau decat cantitati mair.
Hai ca intre timp am reusit sa il si identific Este green bird nest sau seriatopora sp . Merci pt raspuns . Mi ai luat o piatra de pe inima.
Dupa ceva timp revin in topic cu o intrebare copilareasca poate.

Am priimit de la cineva un coral verde sps dar sincer nu l am identificat inca . Este primul coral dur pe care l am bagat in acvariul meu. Il urmaresc de cand l am bagat sa vad cum ii merge la mine si am observat ca in varfurile unora dintre ramuri daca pot spune asa au aparut niste ciocuri mici albe care par a avea aceiasi structura cu scheletul coralului dar pe care nu se afla nici un polip.

Am cautat pe net despre cum cresc coralii duri sps si ma arunca int tot felul de pagini cu hrana pt corali .

Intrebarea mea este daca aceste ciocuri fara polipi sunt semne de crestere sau e de rau ?

Merci anticipat pt raspunsuri.
O sa ai o deziluzie cu crabul.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: