Message |
|
...

|
 |
|
Din seara asta:

|
 |
|
Ce sa zic .... nu prea iti dau dreptate. In toate setupurile in care am avut pusilla am avut si soil la granulatia asta. Plantele au crescut foarte foarte bine. Daca granulatia ar fi mai mica ar favoriza aparitia cyano ceea ce nu este de dorit.
|
 |
|
narcis wrote:Sunt nerabdator sa vad parvula aia legata. Bine ca la voi sunt veniturile mai consistente, sa te pregatesti cu cotitzatia pentru crem!
Da si eu, dar cred ca in doua luni asa va fi ok.Cea din pot avea frunzele cam mari insa cele noi ies mici ceea ce e in regula. Am si plecatdoar cu 6 ore de lumina, nu vreau sa il grabesc.
Legat de Creme tre sa tina cont Koala ca am si 3 copii, chiria mare , na poate mai face ceva reduceri ....
Nu stiu inca ce pesti voi pune.M-ar bate gindul la niste endleri ( masculi) Santa Maria.
|
 |
|
Multumesc de aprecieri!
@ionionut pestii ii dau pe un pret de nimic cit sa nu fie chiar gratis.
|
 |
|
O poza la doua saptamini de la start. Sper sa va placa.

|
 |
|
Cu placere!
Apropo foarte fain tabloul de la pacient!
|
 |
|
Multam!
Legat de cyano poate e coincidenta poate nu.
In setupul trecut spre final am avut ceva cyano prin gazon. Incepind setupul actual si plantind gazon din cel trecut m am procopsit si cu ceva cyano. Mergind acum pe gama Master Line am luat de la ei si Purity. La o saptamina de la start aveam ceva cyano in bazinul actual. Am deschis filtrul ( nu umblasem la el de vreo doua luni sa il am ciclat )si am adaugat purity. De ieri nu mai am cyano deloc. As zice ca purity absoarbe " hrana " pt cyano altfel nu imi explic dispatitia ei relativ brusc fara alte interventii.
|
 |
|
Doar asa ca se tin bine informat. De azi am inceput munca la filmul despre tine.
https://www.imdb.com/title/tt1877830/
Din ce am vazut pina acu' are sa fie fain. 
|
 |
|
Am folosit vreo 5 tipuri de soil pina acum. Nici unul nu se ridica la nivelul Tropica.Buna alegere.
|
 |
|
Spor! De abia astept sa vad cum iese.
|
 |
|
[quote=Ariath]O placere sa vad noul setup :). Bafta cu el! [/quote]
Multumesc mult!
|
 |
|
Acu ce sa zic atita timp e varianta mica nu ma deranjeaza numele. Cred ca denumirea variaza si functie de producator.
|
 |
|
ionionut wrote:Eleocharis ,,mini" este E. pusilla (fosta parvula) sau E. acicularis?
Forma si inaltimea celor doua specii difera.
Eleocharis " mini" este pusilla/parvula. Acicularis este varianta care creste mai inalta.
|
 |
|
Samy wrote:Foarte frumos ,si eu sunt de parere ca Tropica e cel mai bun sol
Multumesc de apreciere.
|
 |
|
O poza din seara asta. Nu mare lucru fata de acum o saptamina.

|
 |
|
Fertilizarea trebuie corelata cu nivelul de lumina, plante , co2 din apa. Ai nevoie de teste permanente ca sa stii cit si cum fertilizezi.
In primele saptamini ale acavriului este recomandatsa faci schimburi masive de apa , asta pina se stabilizeaza bazinul.
Apoi un alt factor care poate declansa aparitia algelor este filtrarea insuficienta, miscarea insuficienta a apei.
Mizeria din bazin este iarasi un factor generator de alge. Curatenia exemplara te va scapa de necazuri.
|
 |
|
Eu geamul acvariului il curat doar cu burete de spalat vase sau prosop de hirtie. Nu folosesc niciodata ceva ce ar putea zgiriia sticla.
|
 |
|
Scuze man. Sint ardelean ma prind greu spre deloc.  . Mersi de apreciere!
|
 |
|
narcis wrote:Foarte frumos! Ce ai luat de la dennerle, cum l ai combinat?
Dennerle Scaper's soil. L-am combinat cu Tropica. Luasem Tropica 2 saci si dupa aia am realizat ca nu ajunge si am mai luat un sac Dennerle. Textura, duritatea bobului plus cum merg plantele ( Am ca referinta setupul trecut) Tropica bate tot ce am folosit pina acum.
|
 |
|