[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukaboy
Forum Index » Profile for lukaboy » Messages posted by lukaboy
punga cu putina apa... tin si 48 ore. pe testate!
Dolly wrote:
Dar tare as vrea sa stiu cum vei deosebi masculii de femele.

stiu eu, stiu eu, da nu spun, ca mai intra si copii sub 18 ani pe forum...
daca sunt doar ei( si asa ar trebui sa fie, datorita cerintelor speciale privind temperatura, care ii fac incompatibili cu marea majoritate a pestilor tropicali), poti pune si ceva mai multi, 375 e totusi un acvariu destul de maricel pentru carasi.

Daca vrei sa ai ceva frumos si functional, as merge pe 2 masculi+ 4 femele. Asta ca sa iti ramana loc de negociere, ca poate taticu va vrea sa puna 30. oricum, daca va intelegeti pe la mijloc, adica vreo 10-15 carasi in 400l, e civilizat. grija la deocoratiuni, ca astia misca tot!
sigur sunt SAE. Dar nu te astepta la minuni... daca pot sa amnance si altceva, vor alege altceva! indiferent ce e acel altceva
la nivelul asta cred ca cel mai bine merge un UV extern... care se inseriaza pe retur.
incet incet ma conving ca o solutie profi poate fi, pe termen mediu - lung, mai eficienta si chiar mai ieftina decat o carpaceala. De ce? pentru ca nenea aia care fac stiinta din numaratorul de bule si din reductorul potrivit la butelia potrivita au descoperit secretul( si nu e loc de nici o ghilimea...) instalatiei de CO2. Secret pe care il vand cu niste bani, asta e economie de piata!

Sunt de acord ca e mai usor de scos din buzunar cate 100-200 RON, da la final se va trece tot pe profi si toti banii astia unt dati in vant. Nu vreau sa stric postul omului, asa ca scuze de interventie.
Porcu'"][quote:d8ae671ed8="florin27 wrote:Dimensiunile sunt rumatoarele Lungime, Adancime, Inaltime (cm) = 41, 41, 36.5. Am folosit geam de 4mm.
Pune-i intarituri (late de vreo 3 cm ar fi bine) pe sticla din fata si pe cea din spate. Lasa-le mai scurte un pic decit lungimea acvariului, nu-i bine sa intre fortat intre laterale. In afara de asta poate vrei sa mai bagi diverse furtune, cabluri p-acolo . Niste intarituri din margine in margine te-ar deranja.
Il poti umple pina la 3-4 cm de marginea de sus.
N-ai voie sa-l lovesti si nici sa deschizi geamu' (daca e aproape de geam) cind e ger afara .

Atentie la fund: pe el sta toata greutatea. Daca suprafata pe care sta e plana n-ai probleme, altfel ai sanse mari de tot sa crape. Pentru siguranta pune sub el ceva moale (polistiren expandat ....... )

Credc a se strica orz pe gaste cu toate aceste precautiuni... mai bine face omul unu nou, cu sticla corespunzatoare, ca oricum a spus ca a fost doar un experiment...
busted wrote:Florine stai linistit, iti garantez eu ca nu se sparge!!! Am si eu un acvariu cu dimensiunile aprope la fel ( mai mari umpic ) ca cele pe care le-ai dat tu si am STICLA DE 3 ! Bag eu mana in foc ca nu se intampla nimic cu acvariul. Acvariul asta il am de 2 ani si e in stare perfecta, fara intaritoare! Am vazut acvarii de 100l cu sticla de 6 ca sa-ti faci o idee. Oricum pentru siguranta ta poti sa pui si intaritoare. Intaritoarele se prind sus pe colturi sa faca legatura intre cei doi pereti. Singura posibilitate sa se intample ceva cu acvariul ar fi sa dezlipeasca siliconul, ceea ce se intampla doar daca siliconul este de foarte proasta calitate... Inca odata iti repet, poti sa dormi linistit, stai fara grija ca nu se intampla nimic cu acvariul!

PS: E in joc reputatia mea de acvarist daca asta te face sa te simti mai bine !

nu te contrazic, in mod normal probabil ca nu o sa faca poc, dar cine se risca la asta trebuie sa stie ca se cam afla la limita elasticitatii sticlei. Asta inseamna ca un soc aplicat geamului e luat mult mai in serios de acvariul asta tensionat spre deosebire de acvariul gol. Vreau sa spun ca si tu si altii ca tine stati cu o mina antipersonal in living!

Cu alte cuvinte, desi se poate si asa, personal nu recomand. Ramanem prieteni!?
Daca ar fi dupa mine, as tine astfel de carpaceli pentru uzul propriu. Nu am nimic cu cel care a postat, sigur stie ce face din moment ce nu a patit nimic( inca ), dar pentru un incepator care are acvariul verde, poate suna ca o mare promisiune! nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla.

Repet, nu am nimic personal cu nenea cichlidu, dar daca as putea as bloca si chiar sterge acest post, sau as modifica titlul in "Instalatie UV homemade - Nu incercati acasa!"

In rest, respect ( ca tot nu mai fusese folosit salutul asta pe forum!)
super "musculite", sa iti traiasca si sa se inmulteasca. Vrem si noi pui cand ai. Pentru astia merita un drum pana la TM
Daca e vorba de cel de la Ho shi min am fost si eu pe la ei sambata, nu mai aveau. Multumesc oricum de informatie.

Daca mai stiti, ma ajuta mult, ca nu prea am cand sa vizitez toate magazinele( ca in mod sigur se gasesc dar nu stiu pe unde...)
sau daca aveti de vanzare, nu ma lasati... dau pret bun!
Nu e banc prost, nu sunteti la farsele lui buzdugan, am mare nevoie de unu- doi tetraodoni macar de inchiriat daca nu de cumparat. Astept mesaje pe privat, sa nu incarcam forumul degeaba.

Cu multumiri
lukaboy wrote:as ajuta cu drag, imi lipseste un singur lucru: timpul... daca vrei, ii iau eu pentru tine si cand vii in bucuresti, ti-i dau. Eu nu stiu sa ii impachetez pentru transport si orice sedere in punga mai lunga de 2 ore mi se pare periculoasa...

Deci, pot ajuta asa cum am spus mai sus...daca vrei sa te risti, poti sa ii trimiti pe cei de la curier la mine... insa nu garantez ca se ajunge in timp util la tine, mai ales fara oxigen, pe care nu il am... propun ca eventualele detalii suplimentare sa le discutam pe privat, sa nu intoxicam forumul...

Urmare a numeroaselor( si nu exagerez aici cand spun numeroase) mesaje primite pe privat, va rog mult sa tineti cont ca spuneam ca am luat eu cu scopul de a indica o posibila sursa de SAE, care este alta decat subsemnatul. Nu vand si nu intermediez vanzarea de SAE, cu alte cuvinte.

Multumesc mult de intelegere si succes in acvaristica.
siliconu` wrote:
Sorin_rec wrote:Cea ce faceti voi este carcoteala,daca ziceti ca nu este buna ideia specificati si de ce,corect?

Noi n-am zis ca nu e buna ideea (cu doi de "e").Dimpotriva, alaturi de cernoziomul de Baragan se inscrie in luminoasa galerie de aur a valorilor acvaristice nationale.

Si ar mai fi si pamantul de musuroi proaspat de cartitza pentru substrat. De asemenea, de mare traire nationala este mult prea putin folositul praf de copt pentru inlocuirea cu succes a pH controllerelor.

Iarta-ma Antonio, nu m-am putut abtine
arnoalde, Jebo sau Jebao sunt cel mai adesea clona dupa o marca consacrata. am folosit si eu, poate fi destul de eficienta. Din pacate, in acest moment nu mai se gasesc in niro si se pare ca datorita "succesului" de pana acum, nici nu vor mai aduce... cel putin asa au spus!
allex wrote:
3. Aceste "lipitori" pot dauna pestilor? Nu ma intrebati de unde au aparut.. Si cum s-au inmultit
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=154&pos=11[/img]

Am avut si eu, le-au papat pestii dupa o perioada. se pare ca le-am adus in acvariu cu tubifexul...oricum, pentru moment nu ai de ce sa te sperii...lasa-i si tu mai flamanzi si vezi ce se intampla.
aka47 wrote:Am vazut de vanzare pe Ebay 169 lire 10 bucati (cristal red) superbi...vanzatorul se lauda ca ii ai acasa in 2 zile...dar pretul e magnific.

nu are nevoie de furnizori? ca ma bag si eu...
Nu e nici un secret, insa sunt atatea tutoriale de capac PVC pe net incat nu voiam sa imi asum rolul de inventator al rotii...deci, cine se face prieten cu gogule.com afla multe...

Nu pot posta eu un tutorial din mai multe motive obiective:
1) nu am facut poze
2) nu am timp
3) nu am dreptul de copirait!!!

Succes!
Porcu'"][quote:4f4b21fe4b="mg_cmt wrote:toate datele de pe cutie erau scrise in germana, instructiunile de folosire la fel, si cum eu nu stapanesc germana asa bine sa inteleg ce scrie pe cutie sau in instructiuni poate stie cineva cum se foloseste si ma lumineaza si pe mine.
In poza aia nu se poate citi ce scrie in dreptu' butoanelor. Pune o poza mai clara, eventual scaneaza instructiunile ....... altfel nu cred ca cineva poate fi chiar asa coolt™ sa se prinda cum se programeaza doar vazind ca are 4 butoane smilie .

Mare Alb, ma doare...sincer, aveam mai multe pretentii de la tine... e elementar, dragul meu Watson.

Primul buton e pentru DA, al doilea pentru NU, al treilea pentru SMS si al patrulea pentru reglat nivelul CO2. deci, smilie

Cred ca e emotia apropierii ajunului...

Forum Index » Profile for lukaboy » Messages posted by lukaboy
Go to: