Message |
|
hai sa ti dau o idee ca am citit tot forumul si constat ca mergi pe niste cai gresite cu skimarea gen piatra de aer si skimer cu volum de 250 litri ,uite aici cel mai bun fractionator din lume, ethanator,e usor de facut ieftin si cel mai eficient din lume ,spumeaza apa dulce care are o densitate mai slaba ca apa marina si e mult mai greu de skimat ,cu skimerul asta sigur nu dai gres la acvariul asta mare si e genial de simplu,eu folosesc skimere dinastea in apa dulce,ar fi o premiera mondiala sa folosesca cineva asa ceva la un acvariu marin pun un link aici ,poate iti dai seama de potential,la cat de simplu e cred ca nu mai are nici un rost sa ti bati capul sa ,,inventezi,, un skimer si designul asta e atat de eficient incat daca ai incerca sa i mai adaugi ceva sa l imbunatatesti mai rau l ai strica https://www.youtube.com/watch?v=OvPXhrG8dQU https://www.youtube.com/watch?v=FE_iFrRR_dI
|
 |
|
foarte curios cum arata skimerul ,,de baraj,, concept propriu ,despre injectare cu otet nu cred ca e o idee buna,bacteriile alea daca nu le scoti din sistem or sa moara si o sa provoace tank crash deaia lumea foloseste vodka cu skimer sau biopelete pe care le pot da afara din sistem,iese tare de tot acvariul asta la cat de mare il faci s ar putea sa fie cel mai cel acvariu marin din romania daca iese cum trebuie
|
 |
|
rezista da nu trimit aia in romania poate doar daca vorbesc cu ei si le spun ce vreau sa cumpar
|
 |
|
am incercat sa fac o comanda da nu merge scrie,,no shipping available to the selected country,,cred ca are rezista transportului sua-romania ,tot din anglia cred ca o sa i cumpar
|
 |
|
nu stiu daca merge sa comand direct din sua,daca nu trimit aia in romania mai ales ca nu le as face mai stiu eu ce vanzare?ar fi ieftin cum spui tu sa n am idee cum sa procedez
|
 |
|
eu as lua o sfera dinasta sau chiar mai multe doar pentru creveti,as sparge o si i as baga la mine in acvariul marin asta in cazul in care nu pot sa cumpar din romania,cred ca nu are nimeni pe aici
|
 |
|
da ,depinde si sps astia sunt unele specii rezistente la orice gen pavona,cred ca m as risca sa tin o pavona intr un acvariu cu caluti de mare pe viitor chiar si montipora cred ca ar rezista
|
 |
|
la un skimer de proteine conteaza mult cum il reglezi,poti sa ai un skimer bun de firma si sa nu stii sa l reglezi bine si sa mearga prost sau sa ai o chinezarie reglata care sa mearga brici,eu zic ca e bun pentru acvariul tau,zgomotos e orice skimer eu deaia nici nu folosesc,in general cand cineva zice ca un skimer nu e bun inseamna ca persoana respectiva nu stie sa il regleze
|
 |
|
am gasiT niste sisteme ecologice inchise ermetic cu crevetii astia ,ma gandeam daca ii comand prin posta din UK sa zicem ar trebui sa reziste pe durata transportului , 
|
 |
|
si pe mine m ar tenta un sistem dinasta ,intr un acvariu sa tin coralii iar in alt acvariu sa tin caluti de mare cu apa mai murdara in care sa creasca copepode probabil as tine si ceva lps
|
 |
|
decat sa pierzi timpul sa faci un skimer diy mai bine cumpara un skimer resun parca era vreo 50 de lei ,cu rotita dintata uite asa arata 
|
 |
|
desteapta tare chestia cu acvariile alea doua care au debit mai mic ca sa se mentina apa mai murdara cum le place lps urilor n am mai auzit de asa ceva pana acum eu ii tin in apa curata si nu le place de loc da ii hranesc cu penseta si cu o pipeta de 2 ori pe saptamana si arata acceptabil
|
 |
|
caulerpa taxifolia e macroalga mea preferata, este toxica,nu o mananca nimic si se poate inmulti peste masura caz in care o sa fie greu sa mai scapi de ea,taxifolia am auzit ca ar creste mult mai incet decat alte specii de caulerpa
|
 |
|
eu vazusem cu 3 dolari bucata pe un site,nu e scump mai ales ca traiesc atat de mult si se mai si inmultesc in acvariu e chiar ieftin
|
 |
|
a avut cineva de la noi crevetii astia,se numesc opae ula traiesc si 20 de ani in captivitate n au nevoie de incalzitor sau oxigenare se inmultesc in acvariu sunt extrem de rezistenti si traiesc in apa dulce si marina suporta salinitate mare 
|
 |
|
pompa de valuri pe care o ai acuma e cam slaba de aia ti a si aparut ciano pe nisip,pentru ca n ai curent cum trebuie,poti sa o pastrezi la noul acvariu si mai cumperi inca una cred ca koralia nano aia mai mare putin de 1700 litri :ora sau sun sun jvp 110, 2000 litri pe ora daca vrei mai ieftina si n o mai folosesti pe asta pe care o ai deja,
|
 |
|
nu m am referit ca pestele asta a fost introdus ieri in apele din romania,ci la faptul ca e ,,nou,, pentru ca nu il cunoaste multa lume si chiar e nou introdus comparat cu pastravii introdusi acum 150 de ani iar femela atinge maturitatea sexuala in vreo 7 ani da poate sa i ,,intarzie ciclul,, si sa se maturizeze chiar la 16 ani adica mai greu decat sturionii clasici de la noi si pestele asta se introduce in fiecare an in diverse lacuri pentru prima oara
|
 |
|
de curand am comandat un gramma loreto ,astept sa vina in cateva zile ,m am interesat pe internet inainte sa l cumpar si am citit ca e reef safe da ca ar manca crevetii mai mici in dimensiuni,a avut cineva de pe forum probleme cu pestele asta ?chiar ataca crevetii?e agresiv?din ce am vazut eu are ditamai gura si pe viitor imi doresc sa achizitionez creveti opae ula(o sa pun poze si cu ei ,nu stiu daca a avut cineva in romania crevetii astia merg si in apa dulce iar in apa marina sunt reef safe se zice ca traiesc zeci de ani),crevetii astia sunt mici in dimensiune si ma gandeam sa planuiesc bine ce livestock bag in acvariu sa nu ma trezesc cu vre o surpriza neplacuta.pestele  si aici crevetii opae ula 
|
 |
|
e prima oara cand vad otet de 30 de grade  sigur e otet ala?il diluezi cu apa o parte otet si 6 parti de apa si l ai facut de 5 grade sau pui de 6 ori mai putin dinasta de 30 de grade decat otet de 5 grade,cu biopelete e intradevar mai comod ca nu stai sa dozezi in fiecare zi,apa amestecata cu zahar ar trebui sa mearga fara sa influenteze ph ul mult si fara sa strice pompele de dozaj da acum nu stiu cum s ar comporta ,daca nu cumva pot sa apara bacterii pe directia pe care ar curge zaharul sa nu afecteze pompa
|
 |
|
n am auzit de otet de 30 de grade ,exista? gradele acetice reprezinta cantitatea de carbon la fel ca la vodka si zahar e foarte important sa te uiti cate grade are otetul daca are 9 grade acetice pui mai putin decat ala de cinci,de 5 grade tre sa torni aproape dublu cat ala de 9,gradele otetului si alcoolului sunt comparabile iar zaharul e 100 la 100
|
 |
|