[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Si iti mai pot cita si alte paragrafe, dar chiar nu vad rostul. Si nu vad rostul observatiei tale intr-un topic pe care nu tu l-ai initiat si, drept consecinta, nu iti apartine.

Cred ca acest aspect este lamurit si va rog foarte mult sa acordati respectul cuvenit colegului nostru - claw93.
Am citit si eu un articol in care se recomandau bai de scurta durata - 2-3 min, 4-5 lingurite/50l apa, cu mentiunea ca la cel mai mic semn de disconfort pestii trebuie scosi imediat din saramura. Sincer, n-am incercat si nici n-am de gind, pentru ca pestii cumparati de mine sunt dintr-o sursa sigura si niciodata nu am avut probleme.
Ar mai fi insa de mentionat ca sunt si pesti sensibili la sare - scaleless fish - pestii fara solzi - v. corydoras. Asa ca daca sursa e indoielnica, macar carantina sa fie sfinta.
alexdell wrote:Asa se vede din video scalarii nu au absolut nimic cu ancistrusii

Pai stie fata ce zice. Dar am zis sa vin si cu dovezi "palpabile", nu doar cu vorbe. Se inteleg bine si cu corydoras, SAE etc. Si sa-ti mai zic ceva - cind vrei sa vezi speciile compatibile cu un anumit peste, pe linga tabelele acelea de la Coltul incepatorului, poti sa cauti si pe net in felul urmator - in cazul de fata - scalarul si tastezi pe yahoo, de ex
Angelfish tankmates. Sau Pterophyllum scalare tankmates.

Si surprizele nu vor intirzia sa apara!
alexdell wrote: Am cumparat o capcana pt melci, pe instructiuni scrie ca se foloseste numai noaptea, are ceva daca o las mai multe zile fara sa o scot?

Eu as zice sa scoti "recolta" in fiecare dimineata, ca d-aia exista instructiuni, sa fie respectate.
alexdell wrote:Am mai luat si un ancitrus micut..vad ca se uita cam ciudat scalarul meu la el, sper sa nu-l omoare

Probabil ca e doar curios. Ancistrusul reprezinta un intrus pe teritoriul lui. Se va obisnui, pentru ca in mod normal coabiteaza fara probleme. Daca are si locuri unde sa se ascunda, atunci va fi in siguranta.
Iaca si dovada unei armonii perfecte :
http://www.youtube.com/watch?v=UC-ygcHo1Rs
Cind vei invata sa scrii, sa citesti si sa respecti membrii acestei comunitati, atunci sa postezi. Toate topicurile deschise de tine denota doar bataie de joc, sfidare si proasta crestere.
3-4 zile ca sa fii sigur se distrug toti chistii. Ia da tu un Search pe forum, ca ai sa gasesti atitea discutii despre gris cit nici nu iti inchipui...
alexdell wrote: pana una alta il las asa ..nu imi vine sa ma despart de el

Ma gindeam eu... Ai grija ca pe cei noi sa ii tii citeva zile intr-un bazin de carantina.
Scalarii ajunsi la maturitate sunt pesti teritoriali, nu le poti schimba comportamentul. Si masculii si femelele se ciufulesc destul de rau.
Poti sa vinzi/schimbi scalarul acesta (de care probabil te-ai atasat foarte mult) si sa iti cumperi 5-6 mai mici din care sa se aleaga o pereche. Sau sa risti si sa mai cumperi inca 2 -3 si sa speri ca toate vor fi bune si frumoase. Dar asta nu inainte de a planta bine bazinul, sa aiba cei noi pe unde sa se piteasca.
Frumusel bazinul, dar am si eu o intrebare, daca se poate: cine este acest cristi ionescu de care pomenesti aici -" pps pro by cristi ionescu"? E cumva o marca inregistrata sau...?..
In sectiunea Despre noi nu se raspunde la intrebari. Se face doar prezentarea unui nou membru, dupa cum scrie aici - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8931.page .
Vezi ca la Reef aveau niste scalari o frumusete. Poate iti faci timp sa treci pe acolo cind vii prin Bucuresti (dar da un telefon inainte).
big M wrote:Am ridicat temperatura la 28 grade iar maine o ridic pana la 30.Am instalat si pompa de aer.

Ridica temperatura pina la 29 grade - e suficient pentru ca grisul sa dispara. Schimb de apa din 2 in 2 zile (10-15% din vol bazinului).
Temperaturile mai mari de 30 grade ar putea afecta crevetii. Si nici nu aduc vreo ameliorare a starii de sanatate a pestilor, deci e absolut inutil sa stresezii pestii cu diferente de temperatura sau sa ii supui unei temperaturi pe care ei nu o tolereaza. Iar cind scazi temperatura, sa o faci tot treptat - cite un grad la interval de citeva ore. Te sfatuiesc sa mentii temperatura de 29 grade timp de mai multe zile.

Insa si intrebarea mea este aceeasi ca a lui vereb - esti sigur ca e gris? Sa stii ca primele simptome nu sint punctele albe, ci frecusul exagerat de obiectele din bazin.

Pe viitor tine pestii noi intr-un bazin de carantina timp de citeva zile, nu ii baga direct in acvariul mare, ca nu se stie cu surprize mai ai.
Ferropol si Ferropol 24 - micro
CO2 - macro
Daca inoata intr-o parte =>probleme la vezica inotatoare si nu ai ce sa-i faci. Boala nu e tratabila.
inelcomutativ wrote: egeria densa - planta aceasta am inteles ca e plutitoare, dar am plantat-o in pamant ).

Foarte amuzant. Ca fapt divers, sa stii ca se poate planta fara probleme.
inelcomutativ wrote: ce altceva mi-ai recomanda?

http://www.tropica.com - plante pentru toate gusturile, descriere, cerinte, poze si tot tacimul.
Plante - cit mai multe. Iar faptul ca pestii nu "indraznesc" sa inoate in voie nu e in regula. Denota ca ai specii incompatibile, cum ti-am spus si in PM. Si asta inseamna stres, care nu se poate combate cu nici o substanta din lumea asta.
cocolino wrote:au aparut si algele", verzi filamentoase(ca firul de par cca. 1-2cm lungime), ce masfatuiti sa fac sa scap de ele?

Aici ai aproape toate tipurile de alge care pot aparea intr-un acvariu - Album alge. Cauti, identifici si aplici masurile indicate.
Mai bine ar fi sa te orientezi spre un filtru extern. Este o investitie pe care garantat nu o vei regreta. Vezi ca s-a discutat pe forum in sectiunea Atelier (DIY) & Hardware.

Pentru fertilizarea cu micronutrienti poti folosi produsele din gama Easy Life.
Pentru fertilizarea cu macronutrienti - sunt citiva colegi pe forumul nostru care vind si sunt sigura ca te vor ajuta.
alexdell wrote:
Pot sa incerc sa scap de alge si fara filtru UV? Parca nu as mai da banii si pe asa ceva

Daca vrei, poti. Serios vorbind, cred ca multi s-au confruntat cu problema asta si nu au cumparat o lampa UV...Acvariu a fost neglijat ceva timp si de aceea s-a ajuns la asta. Dar nu inseamna ca nu se poate remedia.
O alternativa pentru black out ar fi plantele plutitoare ca Pistia sau Salvinia natans (cf. articolului pe care ti l-am dat mai sus), care vor folosi NH4 si lumina care favorizeaza aparitia acestor alge.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: