[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Si a venit iar primavara, melcii si tot felul de alte dihanii au supravietuit peste iarna, plantele s-au dizolvat insa.

Am dat un soft reset (s-au apucat ajutoarele sa faca treaba, gen spalat pietrisul cu apa de la robinet etc.), iar de azi am doua perechi de tritoni alpini (Ichthyosaura alpestris).

Mai avea un nano similar cu creveti care mi-a placut mult.

Ce zici de lucratura la asta?

Imi place stilul de lucru, desi nu am cu ce compara, pare ca o face cu foarte mare usurinta, desi stiu ca nu e atat de usor.
dan.pavelescu wrote:

The Dark Knight?
Inca un acvariu cascada:

Daca ajung pe la Barlad, o sa vin sa vizitez.
Din ce ne-ai povestit, tind sa te cred.
Daca nu oasele, macar dintii
Zero edge:

Acvariu cascada:

Avem si noi meseriasi capabili de asa ceva (arta in sticla)?
Cu scuzele de rigoare in caz de postat in sectiunea necorespunzatoare, vin si eu cu niste acvarii care ma furnica la perineu ca pe cei de la The Grand Tour masinile cu motor 12V.
Uite ca ratai toata drama.
Se supara Batman pe Gotham.

Na, sa-ti treaca, niste poze cu mobilier de ala vechi de-i place nevestei tale:

La magazin.
Salinitatea e buba.
LPS sufera la salinitate mai mica de 1025-1026.
Am patit si eu ca incepator asta, am omorat primul coral, o alveopora. Pana atunci doar softies, care au tolerat bine 1023.
Problema cu Kessil e ca sunt tunuri cu penetranta mare si risipire mica.
Lumina produsa e atat de puternica incat prajeste coralii, de obicei se practica aclimatizare la aceste leduri.
Apoi, mare grija la ce leduri iei, unele sunt doar in spectru albastru.
Din cate stiu, Kessil nu sunt foarte controlabile, probabil mai mult pe intensitate decat pe temperatura de culoare.
La AI Hydra, Ecotech Radion insa ai reglare pe culori si poti sa faci treaba cu ele pe un acvariu de apa dulce.
In plus, Ecotech Radion exista si in varianta dedicata pentru freshwater.

Diferentele de leduri intre apa dulce si apa sarata sunt la ledurile albastre si violet, cu putine leduri albe si rosii. Daca poti controla intensitatea pe canale de culoare, scazi albastre si UV la minim, tii albe, rosii, verzi etc la maxim si ai spectru de freshwater. E adevarat ca nu vei folosi toata puterea lampii, dar aceste lampi sunt deja extrem de puternice (de exemplu la AI Hydra ledurile albe se tin la 10% daca nu vrei sa albesti coralii).
Lemon wrote:Te-ai hotarat ce stock vei baga in el / ele?

Da, de azi am inceput sa adaug niste vietati in el:
- copepozi
- melci nasarius mici din pepiniera proprie
- cativa melci collonista din acvariul cu piatra vie de la magazin

Pe viitor voi adauga mai multi din cei de sus.

Pasul doi va fi cand voi incepe sa am crestere de orice fel: diatome, alge, cyano etc. Atunci voi adauga melci cerith varianta caraibeana, turbo mexicani, cowrie, probabil si cativa hermiti (scarlet reef hermit crabs).

In pasul trei as adauga niste creveti, probabil peppermints si pistols.

La sfarsit voi adauga pesti, inca ma gandesc ce anume, pe principiul ca "less is more". As vrea pereche de clowni (m-ar interesa A. percula), harem Royal Gramma, o pereche de watchman gobies, niste blenny (midas, tail-spot, etc.). As vrea sa am A. tomentosus, Copperband butterfly, poate si un peste mai dificil (fie un regal angel, fie moorish idol, fie Harlequin tusk). A. parvulus ar fi de asemenea interesant.
Poate si un surgeon juvenil, desi stiu ca e o idee proasta.

Deocamdata astea sunt schite, sunt deschis la sugestii.
Dupa cum ziceam, nimic nou.

Update: acvariul cicleaza din greu (se aude in filmare). Ziua 11.

Il iau eu daca nu se vinde pana pe 25 Apr.
Imi trebuie pentru RSM C250, e alternativa clasica la skimmerul stock.
Nimic nou.

Tare fain.
Maestre, e cam zgariata sticla.
Timpul sa inlocuiesti acvariul cu un marin?
Gaurile se dau ideal in bazinul gol.
Caseta pune-o dupa, sa ai spatiu mai bun de manevra la montat flansele.
La AIO poti folosi ce e deja in pozitie ca overflow. Tine cont care e nivelul apoi in compartimentul de filtrare la care ai skimmare de suprafata si aseaza tevile sa ai acel nivel in compartimentul din spate. Returul il pui sa vina direct in display.

Nu ai suficienta piatra in acvariu. Suplimentezi cu ceva medii biologice?

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: