Voi adauga aici proiecte DIY din care consider ca ne putem inspira cu idei pentru hobbyul nostru.
1. O idee pentru o lumina led cu efecte dinamice:
This gave me an idea for my diy led aquarium lights.
With more modules I could emulate some cool cloud and lighting effects across the aquarium, also emulate the sun transition across the sky and the moon cycles. I just need to replace led strips with high power leds and figure a way of transitioning same effect from module to module. Also dimming to emulate the solar and moon cycles are a must.?
Suprapui bazinele din lipsa de spatiu sau pentru ca e mai interesant asa?
Pentru ca daca ai spatiu, mai bine mergi pe modelul doua bazine pe standuri diferite cu un singur sump. E greu sa umbli in bazinul din mijloc, ceea ce va duce la amanarea mentenantei si rezultate mediocre.
Legat de realizarea tehnica, ai doua variante:
1. Cele doua acvarii au fiecare overflow care da in sump, iar pompa de retur un Y care da separat apa fiecaruia
2. Cele doua acvarii au fiecare overflow, cel de sus scurge in cel din mijloc, cel din mijloc in sump, iar pompa de retur duce direct in cel de sus.
3. Pui sump sus, cu acvariile in mijloc si jos, cu pompa de retur jos (asta iti permite realizarea unui refugium gravitational).
Pare ca nu ai si tu parte de "familia traditionala" la tine in bazin. Gay marriages, interracial, doar bataile pe care masculul le da femelei mai amintesc de "normalitate".
Humbert wrote:fain
dar ce interesanti sunt polipii la sarcophyton, am crezut ca e anemona ceva ca la mine polipii au niste ramificatii la varf, insa la modelul asta vad ca nu
La tine gasesc de mancare si au tentacule.
La coralul acesta am vazut acele tentacule pe polip doar la specimenele mici rezultate din resturi de tesut.
Banuiesc ca odata ajuns la dimensiuni care ii permit traiul doar din fotosinteza, renunta la hranirea cu particule.
In Februarie 2013 scriam cum mi-au facut clownii velvet si am reusit sa salvez doar masculul. De atunci am aceasta pereche. In filmulet e masculul supravietuitor, se vede si femela putin.
Ce are e ca au crescut coralii si incepe iar sa devina spatiul neincapator.
Ori fac tunsoare, ori mut acest acvariu in cel de 250L si il tin pe jumatate gol.
Ideea e ca mi-am dorit ceva mai multi corali din specii diferite (in special SPS) si nu am apucat sa ii pun inainte sa creasca astia soft.
Felicitari ca ai reusit sa tii topicul acesta fara poze indecente. Zic si eu pentru ca un moment am crezut opusul.
Intru sa vad update si scrie pe ultima pagina sus: belea.
Zic eu, hai sa vad cine belea pe cine etc. Raspuns: nimeni
Faine pozele. Dragonetul ala e atat de mic ca trebuie sa aiba grija sa nu-l inghita zoa.