[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
De ce ai nevoie de robinet pe furtunul care-ti duce apa din sump in display ?
Poti sa-l anulezi de tot. La tur/retur, cu exceptia BA, nu ai nevoie de robineti.
+1
Dupa culoare aia-i Alama.
e faliment la casa omului
Da-i aripioare crocante
In urma cu mai bine de 2 saptamani va povesteam ca bag Xenia si n-am parte de ea.
Am ajuns la concluzia ca pur si simplu aveam apa prea curata.
Am introdus cam 7-8 tulpini, s-au topit. De suparare am oprit skimmerul iar la inceputul saptamanii trecute din baza unei tulpini topite au inceput sa rasara capete de Xenia, fericire mare, incepeau sa pulseze....mici ci rar.
Astazi vi le prezint si voua, pe langa zoasi cred ca-i unul dintre cei mai frumosi si dinamici corali.
Skimmerul a ramas oprit, n-am miodificat cantitatea de hrana pana acum iar apa are parametri buni deocamdata.
Voi testa la 48 ore nitratii si in functie de rezultate voi actiona.

Nu te lua dupa Koala ca i se citeste invidia-n scris, tu da-i inainte, demonstreaza ca se poate
Ti-as recomanda totusi sa-ti faci rapid un(o) prieten(a) baschetbalist(a).
Buna observatia
Mai are cativa pestisori printre care si cardinalii faimosi.
Cand am ajuns eu la el in seara asta lumina era inchisa deja dar l-am rugat sa o aprinda pentru poze.
Fiti linistiti, nici un animal n-a fost ranit, a durat cateva minute

LE. si ceva miscare:

Da, ar fi interesant cu PAR-ul dar se mai poate umbla si la cote. In cazul de fata peretele celulei este e 3 mm, cu celula de 20x20.
Cu siguranta ar merge si de 1...1,5 mm. Trebuie testat.
Tot am zis ca va prezint un acvariu frumos, o fac aici dar o iau si de la capat, ca sa fie inteles si de urmasii urmasilor nostri

Detinator bazin: Claudiu aka Banggai Master din Timisoara
Exista necesitatea realizarii unui gratar deoarece pestilor le place sa zboare.
Culmea, detinatorul e pilot
Daca ar ateriza tot in apa ar fi in regula. Din nefericire aterizeaza in afara acvariului.

Behind the scenes:

Efect:
20141029_205559
20141029_205745
20141029_205723
20141029_205611
Adica ce, pestii aia nu stiu sa dea cu spatele ?
Nu stiu ce pret au placile dar dupa calculele facute de catre HBOT am intels ca un kg din materialul realizat de catre el costa undeva la 2.5 RON iar ca si volum, la cat de usor este, cred ca un kg depaseste bine un litru dar asta ne poate spune doar el.
In curtea lui DIY-ul se simte ca acasa, are toata stima din partea mea pentru asta. Mai are putin de lucru la sistemele lui (adevarate opere de arta), sper sa le prezinte asa cum se cuvine aici, eu unul am avut ce vedea/invata.
Ieri am avut placerea sa fac o vizita rapida la "locul faptei".
Eu unul am ramas impresionat, la modul placut, de ceea ce am vazut acolo.
Imi pare rau ca am uitat DSLR-ul acasa dar cum nu plec cu mana goala de niciunde , am luat o pietricica din materialul sintetic prezentat mai sus, pe care o pun in atasament mai jos, sectionata.
De mentionat ca fragmentul sectionat are cca. 5 mm.

DSC_1310
Scrijeleste bine piatra acolo unde-i Aiptasia (ar fi bine sa pui o poza, nu este alba atunci cand este mica, sa nu fie un penat)
Clateste dupa bine piatra in apa de osmoza sau chiar si jet de apa la robinet, pentru cateva secunde nu se va intampla nimic cu colonia.
Sefu`, nu face burta ca-i proiectata cum trebuie.
Proprietarul e plecat pentru moment in Austria dar mi-a perimis sa fac poze acvariului cand se intoarce.
Veti vedea un acvariu superb cu un gratar facut asa, pe melodia de mai jos:

Eu unul nu m-am simtit jignit.
Are si el dreptul la o parere, e si el un suflet cald
Constat doar ca te contrazici singur in mod repetat, cum iti atrage cineva atentia ca treaba nu sta cum ai sustinut initial, revi cu un raspuns corect la modul de parca asa l-ai fi scris prima data.
Informatiile pe care le postezi pe acest forum sunt in mare parte incorecte, incerte si inexacte, bazate pe motoarele de cautare, bazata pe ce au spus/scris altii, asimilata partial.
Nu poti sustine ca folosind doar un filtru ATS vei realiza mediul perfect. Sti de ce ?. Pentru ca in secunda 2 se vor gasi cativa incepatori care sa te creada si in naivitatea lor vor baga bani in ATS-uri iar cand vor constata ca nu se vor ridica la valoarea spuselor tale, ca trebuie sa faci si schimburi de apa pentru saderea NO3, ma indoiesc ca le vei da banii inapoi.
Nu dau lectii nimanui, am specificat mai sus clar: "din punctul meu de vedere".
Sistemul la care ma refer eu, pe care-l folosesc de buna vreme, principiul lui de functionare, presupune alimentarea cu apa oxigenata la debit mic.
In acvaristica de apa marina problematice nu sunt amoniacul si NO2-ul, acestea se descompun relativ rapid.
Problematici sunt nitratii si fosfatii, acestia se descompun mult mai greu, daca n-au un substrat de filtrare care sa ofere conditii bacteriilor, cantitatea descompusa este insignifianta,
ATS-urile folosite, in general in sump, au suprafata foarte mica si preiau compusi doar partial.
Inca n-am vazut un recif frumos care sa functioneze doar cu ATS dar am vazut unul superb cu filtrare anaeroba, de filtrarea aeroba ocupandu-se cu succes piatra din display: al meu.
Tu, ce ne arati ?
Din punctul meu de vedere nu exista eficienta mai mare decat filtrarea anaeroba cu debit mic combinata cu sursa de carbon lichida.
Investitia nu e foarte mare si te scuteste de munca patriotica (curatat alge, etc)
Comparativ cu acest tip de filtrare, ATS-ul e praf in ochi.
Alama este un aliaj de Cupru si Zinc,
Cuprul se dizolva in mediu salin, chiar si in cantitati mici este letal nevertebratelor.
Faptul ca ai pus teflon si ca nu atige decat milimetric e suficient sa se descompuna in apa.
Recomand sa-l scoti si sa cauti alta varianta.
Trebuie sa ai grija putin cand scade sub 1 in bazin, trebuie redusa sau chiar eliminata cantitatea de NOPOX avand in vedere ca ai si o sursa de carbon interna.
Tot dupa ce scade NO3 sub 1 e nevoie sa faci teste de PO4, poate te ajuta cineva cu un Hanna, e mai precis.
Daca va fi nevoie in continuare, dozarea de NOPOX va fi facuta in functie de valoarea PO4
Vrea sa-si puna sonerie PWM la intrare, doar ce crezi ?
No lasa ca saptamana viitoare o sa vedeti si lucrarea finala pusa pe un acvariu superb

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: