[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
pietrele moarte trec prin urmatoarele stadii:

albe->maro->verzi->maro cu cyano(uneori)-> mov cu coralina
astazi clownii mi-au facut o surpriza au intrat in simbioza cu anemona
eeee si tu acum
mai scapi de bubble cu NOPOX 3ml/100l cel putin eu asa am scapat....am luat bubble-ul care era deja apoi am aditionat nopox si nu au aparut altele.....iar alta data am folosit foxface....
emerald se face mare, nu e foarte eficient si darama tot in bazin.
un foxface e 130-150 lei si garantat 100% mananca bubble cu viteza luminii.....
va multumesc mult pt aprecieri.
more pics
image image image image image
roby,
1) incearca sa ramai la o sare anume si sa nu o mai schimbi, nu face bine bazinului.
2) e ok calciul lasa-l asa.
3) - nu umbla la nimic ....continua doar schimburi de apa 10% saptamanal pana nu ajungi sa ai sps cu crestere accelerata incat sa fii nevoit sa faci aditii de ca,mg....asta e parerea mea personala.
- in schimb as aditiona: trace-uri, bacterii, fauna marin zoo/fito plancton etc....

4) cu biopeletele ai grija, sa fie un reactor care le misca corect....e destul de complicata treaba pentru ca poti duce o valoare la zero si asta nu face bine deloc in special coralilor moi/lps ...ca sa fii pe partea sigura incearca sa pui o cantitate foarte mica de biopelete pentru ca tu de altfel nici nu ai incarcatura bio mare
5) in ceea ce priveste matrixul asigura-te ca are flow bun si il cureti la o perioada de timp sa nu se colmateze...eu personal prefer denitrate la debit foarte mic dar aici e o chestie personala.

eu as face asa: as popula bazinul cu soft si lps cat mai frumosi + niste birdnest/montipore mai putin pretentioase, m-as tine de schimburi de apa saptamanale, si nu m-as agita atata cu testarea parametrilor momentan pana nu ajungem la corali mai sensibili. Pana la urma daca tu verifici salinitatea si schimbi apa periodic ce s-ar putea intampla cu parametrii ? mai ales ca sistemul tau este unul simplu iar consum de elemente din apa nu prea ai ...
nu e vorba de brand in sine ci de conceptul testului.
olandezii de la salifert fac teste foarte bune si ieftine

phosguardul se schimba zic ei la 3 luni dar eu zic ca il schimbi cand observi ca incepe sa creasca fosfatul....eu mi-am format ochiul sa zicem si imi dau seama dupa cum se schimba culoarea anumitor corali precum si dupa extensia polipilor acestora.
image
pentru ca iarasi a crescut sunt dispus sa tai placi mari din acest coral. precum se vede in poze este un verde fosforescent. foarte rezistent si cu rata de propagare mare.

sunt dispus la schimb pe alti corali....astept oferte
si ce a iesit ?
update:
image image image image image image image image
robygym wrote:Sa inteleg ca PO4 de la salifert nu e un test calibrat ok ,nu arata valorile ok?

testul de po4 de la salifert este un test colorimetric, si ca orice alt test colorimetric pe care il citeste omul cu ochiul lui, este cam inutil.
vezi tu...fosfatul este la ordinul ppm si in general e undeva la 0, ceva....
fiind atat de putin, viramentul de culoare este atat de greu de distins de ochiul uman incat ai nevoie de un ochi electronic sa faca asta pentru tine.

aici intervine hanna.....
asadar dati banii aiurea....mai bine cumparati niste seachem phosguard decat un test inutil de po4 de genul asta...
sau cumparam un tester hanna. Eu personal nu testez apa, prefer sa inlocuiesc phosguardul la timp, sa fac "good husbandry" la acvariu si sa fac si schimburi de apa saptamanal desi sunt tentat sa cumpar un aparat de genul deoarece vreau sa trec pe SPS mai pretentiosi si automat trebuie sa am mai multa grija.

andrei daca vrei sa mai lipesti leduri sau nu ti-a iesit nici acum treaba cu lipiturile suna-ma si hai cu lampa la mine sa le lipim ca altfel e pacat de frumusetile alea de cree-uri ....
ce nu zici andrei ? ca iti faceam eu lipiturile
Shubi wrote:Acu` poate s-a prins si Koala ce am facut eu cu magnetii lui.
Prima data am vazut fenta asta de la Gabi Sanda, acu` vreo 2 ani

si cu ai mei !!!
mugurel sincer nu m-am gandit in viata mea la aspectul asta !!! mi se pare geniala ideea !!!! imi vine sa stric cateva pompe sun sun si sa le fur magnetii pentru a face treaba asta ))
meriti un premiu pentru inventie in acvaristica n-am mai auzit la nimeni de asa ceva si mi se pare chiar super ideea.....

lipesti frumos, elegant, cat de cat cu superglue gel o bucata de piatra pe magnet si apoi coralu si gata....te doare la basca. daca ai fundal negru se pierde si nici nu se vede magnetu pana il revendica natura cu alga coralina !!!
Zsido wrote:Cu ce ai lipit corali de sticla?

eu de exemplu am reusit si am vazut la altii lipit pe pereti cu AMA reef bond....dar nu e usor deloc sa faci asta
si cateva foto:
image image image image image

PS inca astept si alte pareri legate de un eventual program de iluminare pt ati.....o sa tot citesc pe forumurile straine pana atunci
hrana tata...l-ai hranit ? eu sunt de parere ca nu din cauza fosfatilor s-a dus

de exemplu eu am tinut fix acelasi tip de brain intr-un bazin fara sump si fara skimmer !!! timp de aproape 8 luni si era bine mersi ....

din ce am experimentat pana acum am observat ca brainurile mor din urmatoarele motive:
1) frig/variantii de temperatura mari
2) lipsa hranire
3) lumina prea puternica (led in special) sau soc de lumina...

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: