| Message |
|
|
Concentration:
1g will raise the Ca level of 100 liters (25 gal) by 1.5ppm
http://www.redseafish.com/reef-care-program/reef_foundation_program/reef-foundation-abc/
asta spun ei...
eu am dizolvat in 200ml --> 40 grame de Red sea foundation ABC+
adica 5ml = 1 gram
volumul meu de apa e 300L
seringa e de 20ml deci am pus echivalentul a 4 grame....
daca 3 grame ridica calciul la un acvariu de 300l cu 1.5 ppm
4 grame ridica cu 1.75 ppm
de ce totusi mi-a tulburat apa asa ? la o concentratie atat de mica ?
nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla daca puneam pulberea direct in apa sumpului ...
|
 |
|
|
|
Help !
astazi mi-a venit Reef Foundation ABC+ 1kg pulbere
minunatia asta cica iti creste Ca/Sr/Kh/Mg/K/Br/I la un loc si se aditioneaza in functie de consumul tau de calciu.
Am testat calciul si am 425 cu un consum de 5ppm pe saptamana.
Astazi am pus sa dizolv in 200ml apa de osmoza 40g de pulbere deasta....
1) problema: la prima cupa s-a dizolvat cu spuma pana la gura sticlutei, la a2a cupa de 20g a facut ca o sticla de cola cand primeste cateva bomboane mentos !
.....substanta rezultata dupa calculele mele ar trebui sa ridice la fiecare 20 ml, calciul cu 4ppm raportat la bazinul meu de 300L
de ce a precipitat in halul asta ? chiar ei zic ca poti dizolva 500g intr-o sticla de 2 litri .....
2) problema: am pus o seringa de 20 ml de solutie in sump pentru a-mi creste nivelul de calciu cu 4ppm....MI S_A TULBURAT APA....cum naiba ?
ce e de facut ?
shubi help....tu folosesti pulbere deasta.....o pui direct in apa la sump sau o dizolvi ca mine in osmoza intai ?
|
 |
|
|
|
iti dau eu cadou un silencer !
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
mersii
|
 |
|
|
aseara am dat peste ceva f interesat:
https://www.youtube.com/watch?v=Fb1go4zcTUQ
nu inteleg dc nu merge codul de clip youtube....
|
 |
|
|
|
exista solutia pestelui foxface...100% le mananca
|
 |
|
|
nemo  si dory
nu se mai citesc carti din 2 motive:
1) tehnologia a evoluat si nu mai e nevoie sa citesti un basm, bagi dvd-ul si te uiti direct la The hobbit....
2) se doreste ca oamenii sa fie tot mai prosti si superficiali deoarece sunt mult mai usor de manipulat. Big corporate te vrea asa pentru ca esti consumatorul perfect pentru ei. Daca ai citi multe carti poate ai afla ca margarina de exemplu este o mizerie dar daca nu te uiti decat la Trazniti in Nato evident ca atunci cand apare reclama cu margarina Delma esti super incantat si chiar ai senzatia ca vei avea o viata sanatoasa mancand prostia aia si o cumperi 
|
 |
|
|
cmaxim !!! ai pm !!!  ))
|
 |
|
|
|
deci practic foloseste cilindre dealea de flori gen orhidee.... partea taiata de jos o baga in apa de osmoza cu iod iar partea de sus neranita o pune in mediu marin. face o sterilizare locala permanenta a taieturii....evita orice fel de infectie
|
 |
|
|
haha ! am vazut si sarea Brotac...pardon PRODAC  bulgareasca  ))
e ieftina ca braga dar nu am avut curaj s-o folosesc nici macar pt fish only
acum stau si ma gandesc...daca si sarea o fi lafel de buna ca semintele faimoase bulgaresti DJILI poate nu ar fi rau s-o incerc la un bazin experimental
|
 |
|
|
Blue14 wrote:La mine kent avea acum o saptamana ca 550 si mg 1450.
nu-i cam devreme sa te apuci de fumat ?????
|
 |
|
|
|
depinde de ce salinitate ii imprimi
|
 |
|
|
ma uitam pe o lista cu saruri:
free upload
interesant....
|
 |
|
|
|
inca ceva....TDS-ul imi arata la apa de osmoza 018-020 ....este inca in parametrii ?pe la cat sa schimb membrana ? ? cand am cumparat osmozorul imi arata 004
|
 |
|
|
|
sacul mai avea cam 30%.............nu am folosit niciodata alta sare decat red sea coral pro........ ca d`eh asa era trend-ul dar ma gandesc serios pe viitor sa ma indrept spre alta sare.
Nu cred ca voi alege ATI...pentru ca din ce am citit nu e tocmai ok...
imi surade ideea de a folosi aquavitro sau tropic marin....dar ramane de vazut....
sugestii de sare foarte buna pt corali ?
|
 |
|
|
|
cam ciudate valorile.
la red sea coral pro la salinitatea de 1026 trebuia sa am urmatoarele valori:
12.3 – 12.7 kh
455 – 475 calciu
1360 – 1420 magneziu
are cineva o explicatie ? pentru aceste diferente ? de testat am testat f atent exact dupa instructiuni si nu e prima oara cand fac asta...
kh am inteles ca a scazut pentru ca au crescut coralii....dar atat de mult ????
iar la calciu de la 455 la 425 ar fi ok....
magneziu cum naiba a crescut ?
ori nu dau astia valorile ok pe sare ori ceva am gresit la testare ...
|
 |
|
|
|
Am testat apa azi 2 martie 2015...
lucrurile arata cam asa:
Ca: 425
Mg: 1550
Kh: 7.3
Salinitate: 1.025
NO3: 6
PO4: 0.04
Temp 24 grade
Maine imi soseste Red Sea Foundation ABC+ 1kg
Sunt deschis catre schimburi cu fraguri/colonii de sps deoarece as vrea sa diversific un pic plaja de SPS in acest bazin. Montipore/seriatopore....nu cred ca am apa pregatita pt acropore inca.....daca e cineva interesat ma bag la schimburi.
|
 |
|
|
|
succes man ! ....
mai baga niste piatra vie frumoasa si ridica scape-ul
|
 |
|
|
un plate pleaca spre catalin....mai am 2-3 plate-uri  sunt deschis la schimburi inclusiv pe o colonie sanatoasa de GSP sau un birdnest/montipora/ orice alt coral in afara de kenya, xenia si palythoa
aici un close-up
upload jpg
|
 |
|
|