[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
De cand te afli in acvaristica ?
Explicati.mi va rog ceva :
-am primit de curand de la cineva niste melci pomaceea, 1 din ei cu o carenta grava de calciu(gauri in cochilie)-
In ultimele zile si.a mai revenit,dar vreau sa fiu sigur,astfel ca citii niste chestii cum ca poti suplimenta xalciul cu os de sepie si bicarbonat de sodiu. De osul de sepie(fara arome) sunt sigur ca se pune in apa si gata,dar cu bicarbonatul de sodiu cum fac ? Ma refer la ce cantitate,agitat intr.un alt recipient si apoi adaugat,etc.... A incercat cineva ?

Melci,ancistrusi,sau nimic,va disparea de la sine. Este din cauza ciclarii,ai rabdare va disparea
haha tare faza cu tarantula. Ma bucur enorm cand aud/vad astfel de familii. Tineti-o tot asa!
fiuf ce bine
Hehe,daca tot suntem la capitolul acesta,sa stiti ca eu m-am apucat serios de acvaristica in 2012,baiatul a venit pe lume in 2013,iar in 2014 deja il invatam sa isi ia mainile de pe marginea acvariului(voia sa se catere pe el sa vada inauntru),sa nu se sprijine pe el,ii spuneam ce nu are voie si ce are,astfel ca in 2015 era fff incantat sa ma ajute la schimbul de apa,sa dea mancare la pesti,chiar plangea si facea ca naibii daca nu il lasam sa hraneasca pestii in fiecare zi,astfel ca daca cumva se intampla sa ii hranesc eu inainte, aveam grija sa nu treaca prin camera acvariului in ziua aceea sa isi aminteasca

In 2016 a aparut fetita care,la fel,vazand acvarii prin casa ,spunandu-i-se ce are voie si ce nu,in 2017-2018 a inceput sa indrageasca pestii,sa mi-i arate cu degetul,sa rada la ei si sa topaie in fata acvariului scotand sunete de fericire de fiecare data cand un pestisor se apropia de ea( am si poze cu noi curatind/privind acvariile,dar nu le gasesc acum.)
Motivul pt care cred eu ca iubesc toate animalele extrem de mult si mai nou am descoperit ca in special pisicile,este pt ca in copilarie,familia mea a avut tot felul de animale: hamsteri,papagali,pesti,testoase,iar la tara caini si pisici. Prin urmare,scrisei atat de mult pt a sustine compania animalelor in preajma copiilor,se vor invata si vor fi invatati sa iubeasca animalele; imi amintesc cand aveam 9 ani si aveam un acvariu de 15l cu 2 scalari,2 carasi,2molly,etc si cand imi mureau abia asteptam sa cresc mare sa imi permit un acvariu pe care sa il fac cum vreau eu.
dupa 12 ani,in ciuda bugetului pe minus,aproape mi s-a indeplinit visul. in 2014 am fost cel mai fericit,achizitia unui acvariu de 330l din banii de nunta m-a facut sa ma simt BARBAT
sa te asiguri ca au oxigen si ca le faci schimburi de apa in fiecare zi sau chiar de 2 ori pe zi cu apa din acvariu
da,asa sunt barbus. O sa imi fuck curand un acvariu barbs only,ideea mi-a venit de la King of dyi,doar ca o sa pun doar din aceia verzi si galbeni.(sunt cativa de e acest forum care au avut acest tip de acvariu,nu stiu daca mai au inca)
chiar este echivalentul a o gramada de carasi,deoarece elimina niste substante toxice ce o afecteaza chiar si pe ea in situatia in care apa este neschimbata/netratata/nefiltrata.
cea mai cunoscuta "molima" la acvariile cu broaste testoase e faptul ca fac infectii oculare.
ai grija sa nu bagi pesti cu acea broscuta,iti vor disparea treptat pe masura ce broscuta creste,care apropo va deveni curand prea mare pt acvariul de 20l,in special daca este specia arhicunoscuta si arhiintalnita de broasta testoasa cu tample rosii sau galbene
https://www.animalzoo.ro/broasca-testoasa-cu-tample-rosii/

https://www.animalzoo.ro/testoasa-cu-tample-galbene-tot-mai-populara/
am bagat in acvariul cu guppy unde substratul e plin de melanoides tuberculata si niste melci asasini. Nu pt ca vreau sa scap de melcii de substrat,ci pt ca imi plac cum arata asasinii si pt ca i-am primit pe gratis de la un coleg de pe forum.
am pus in carantina si un cory black venezuela,poate reusesc sa il inmultesc cu cei maro(bronze corydoras).
ca alte vesti random,mi s-a umplut acvariul de java si christmass moss amestecat cu ceva elodeea(daca nu ma insel)
nu va mai pun poze ca nu va pasa

P.s.: caut cuva/canistra de eheim ecco pro 300(2036)
mare greseala cu sumatrani si scalari sau orice peste cu coada voalata sau mustati lungi, de indata ce acele teterazone vor ajunge la o varsta mai ...curajoasa,vor ciupi constant inepuizabil acei pesti.da-i scalarii sau scapa de barbus tetrazona.
In functie de inaltimea apei,scalarii se vor dezvolta sau nu. un scalar se dezvolta normal la o inaltime a apei de peste 50cm. Daca as fi in locul tau,as renunta cu siguranta si la scalari si la barbus tetrazona sau guppy. ori guppy ori tetrazone,din cauza motivelor evidentiate mai sus.
Reorienteaza-te asupra unor pesti care chiar iti plac.trage un ochi pe nevertebrate si citeste despre fiecare care iti place si doneaza/schimba/vinde din pesti.

Later Edit: vad ca donezi sumatranii foarte bine facut,cauta totusi o persoana ce mai are acest tip de pesti.(mirciulica,acvaristul,etc nu au barbus tetrazona )
o sa iti raspund doar la ce ma pricep:
-mai bine un acvariu mai lung si scund decat unul inalt si...atat.(asta pt pesti)
-daca esti incepator,consider ca te cam grabesti cu co2-ul si plante pretentioase,o sa ai diferite frustrari de la alge la probleme de ciclare,multe frustrari legate de lumina necesara, oxigenul din apa,co2-ul,etc
-ca medii filtrante,ele variaza in functie de buget: daca esti smescher de smescher,ia-ti matrix. daca esti asa si asa ia-ti ada bio rio sau siporax + turba (aquariumprest.ro)
-personal(si nu numai) consider ca un acvariu mic este mai greu de intretinut decat unul mare,datorita mai multor factori-poate sti deja-
-Esti sigur ca vrei sa fii un gradinar de verdeturi in loc de a fi un crescator de ceva pestisori ?( aici vorbeste iubirea mea fata de animale,ma fac sa ma simt un semizeu cand vad ca o duc extrem de bine datorita mie)-plantele nu-mi aduc nicio satisfactie- dar aici tine de fiecare cu gusturile sale
intr-adevar,o apa deja ciclata depune bacterii "bune" mai repede pe suprafete.
toate filtrele cascada sunt cam galagioase,ala e cam mic,mai ales in situatia in care nu i-ai scos carbunele activ iar carcasa aia e minuscula(ce filtru e ?)
biofilumul ala ar fi de la mancare prea multa in situatia in care apa este valurita iar el ramane. nu mai adauga hrana pt pesti,ai rabdare si...strange bani(daca poti),eu stiu ce inseamna low budget aquariums
Scoate orice infunda in/out-urile,poate suprasolicita rotorul
Ia 704 sa sti o treaba

L.e.: acu vazui ca intrebarea era pt 703 nu 704((dar totusi ia 704 chiar daca face masjna de spalat din broscuta/poate faci upgrade pe viitor)

P.s.: ia 704 sa aflu si eu cum merge
niqn10 wrote:e chiar 399

Scuze,voiam sa zic 404B(cel cu uv,acela il am eu)
704 B e cel mai mare
Sunsun cel mai mare,cel mai tare. Vezi ca 403B e la 500 ron pe iazz.ro
Profit de ocazia asta sa spun ca intr.adevar eheim ecco pro 300 este f bun si as mai adauga si faptul ca am nevoie de o alta cuva/canistra pt el. Are cineva la pret rezonabil ?
teddy2k wrote:https://www.clujlife.com/2017/02/15/castele-si-cetati-din-apropierea-clujului/ Despre care castel e vorba? As fi eu interesat.

+1
eu pariez pe o pereche de guppy black moscow ca are rapitori ce i hraneste cu vivipari

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: