AndreiCr wrote:Mersi. Striu ca le place in echi[pa doar ca ceilalti 4 au cam sarit pe el de cateva ori si acums e fereste total de ei.
Il voi muta sa incerc sa isi revina si il bag inapoi, paote va fi mai bine.
Mersi!
Cu mare placere! Sper sa isi revina!
Daca nu, nu te dezamagi.....de a lungul timpului vei pierde multi pesti.....in 15 ani ai mei de acvaristica am pierdut o gramada de pesti ... din diverse motive (la unii am fost suparat tare)
Bayek wrote:E o vorba, cu bani poate oricine Asta e un bazin low tech, va trebui sa gasesc solutii fara gadgeturi suplimentare.
Doar cu frunze catappa si conuri arin, sau cu turba in filtru...astea sunt solutii naturale si mai ieftine.
Dar nu ti face griji pt ph daca ai pui de creveti...eu zic ca e ok. Schimba apa mai putina saptamanal (la 7 zile) si o sa fie ok. Folosesc si saruri pt neocaridine (gh/kh + de dennerle sau salty shrimp)
Alte solutii sunt apa osmoza sau CO2, dar pt acel acvariu nu merita investitia.
Acestea sunt linkurile de la poze. Nu stiu cum pun tagul de BB medium code
Poti sa o separi in ceva recipient...di sa pui sare grunjoasa de muraturi, 1 lingura mare la 10l apa.
Nu prea merita alt tratament. Daca nu scapa cumperi alta, dar la zebre le place minim 6 8, sunt pesti de banc
AndreiCr wrote:Am revenit. Va MULTUMESC PENTRU SFATURI. As putea spune ca acuma cvariul este mia stabil. Toate algele maro au disparut , crevetii au facut pui). Se vede foarte clar curat si frumos.
Am o mica problema cu pun peste. ceilalti cred ca l-au cam alergat si batut iar de cateva zile e izolat, a slabit enorm, inotatoarele au o culoare galbuie.Am observat si solzii decolorati , burta mica si el galbui pe unele parti
Vreau sa fac rost de de un mic acvariu sa il mut insa e posibil sa fie bolnav? si daca este bolnav ce imi recomandati sa iau pentru tratare?
Arata ne cateva poze sau filmare.....asa nu o sa putem sa te ajutam.
Ma bucur ca acvariul este ok si merge spre bine.
Acel peste de care spui cu siguranta este bolnav....dar oare merita sa il tratezi ? Eu as zice sa l separi si apoi vezi....daca rezista e ok, daca nu nu.
Demult n am mai zis nimic despre scalarii Rio Nanay....am 6 bucati maturi (poate nu toti maturi dar mavreo 4 sigur).
De cateva zile am vazut ca au depus icre.....las un filmulet. Sunt convins ca nu vor rezista in comunitar icrele....dar macar stiu ca se simt bine pestii
Am revenit cu update...azi mi-a ajuns pompa de valuri Tunze 6025. Las mai jos cateva poze...
Asa la prima impresie pare ok, e cam mare ca dimensiuni pentru ce imi doream eu, dar acum asta e. Ideea ca iese in evidenta destul de tare in acvariu, dar o sa vad cum o pot masca cu ceva.....nu stiu cum voi face, dar ma voi gandi in timp.
Ca si debit e super...merge ok, si este si silentioasa (adica se aude putin dar nu tare).
Oricum, o folosesc cu o priza programabila si merge doar cat merge lumina (9-10 ore pe zi) doar cat sa duca mizeria de la baza substratului spre filtre plus ca sa am circulatia buna a apei in acvariu.
Pana acum ce nu imi place este ca e putin mare ca si dimensiuni (nu mi-am dat seama de pe net despre dimensiuni) dar vad ca si modelul anterior 6015 are tot aceleasi dimensiuni...asa ca.
Cine are idei despre cum as putea sa maschez pompa de valuri va rog sa le mentioneze. Pompa este pozitionata in partea stanga a acvariului pentru a putea duce mizeria spre IN urile filtrelor externe.
narcis wrote:Ce sa zic, sper sa scapi de problema asa cum iti doresti. Daca vrei la un moment dat sa faci cum am zis, sa stii ca eu fac asta de ani de zile, la diverse bazine, nu m-a dezamagit niciodata.
Multumesc Narcis!
Daca ma hotarasc sa dau cu spirtu pe ei te contactez eu
Sa ai noroc de ei! Doamne ajuta sa faci pui.
Asa am luat si eu initial 4 tylomelania.....si numai nu s-au inmultit...acum am luat inca 3....am 7 tylomelania orange rabbit intr-un acvariu de 54l brut si sper sa vad puii odata.
Mai am si alty tylomelania in alt acvariu....dar acomo doar cateva bucati.
Se poate, doar daca nu vrei sa ai mai multi creveti decat initial. Neonii var ataca si manca puii de creveti.
Daca nu vrei sa cresti colonia de creveti atunci e ok.
Acvariul de la birou Juwel Rio 180, incet mergem spre bine, si incercam sa scapam de BBA ??
Tratamentul cu esha protalon e gata...daca nu dispare bba voi mai repeta tratamentul peste 2 saptamani.
narcis wrote:Azi au ajuns, mici si prapadite . Ca prima colncluzie, ghost 2011-2012 seamana prea tare cu kedagang. Voi vedea can creste, dar tare imi e ca am dat chix. Mai am o varianta de unde sa cumpar, o sa iau si de acolo, sa imi iasa din cap. La restul nici nu m-am mai bucurat, cu toate ca unele chiar sunt foarte frumoase.
Am luat asa: ghost 2011-2012, narcissus 2, derah melawi, cooper leaf, cherrysh3.
No asa da! Acum chiar ca esti taticu bephalandrelor