- DA, masculul ala de Synspilum a crescut frumos... si DA, este agresiv. La ora actuala, el "face legea" in bazin.
- Fata de prima oara cand au depus icre (si cand a fost extrem de "rau" cu femela... si INAINTE, dar mai ales DUPA), acum el pare sa fie mult mai calm... alearga femela, dar fara sa fie "croit" pe ea.
- Au depus deja a 2-a oara si lucrurile au mers mult mai smooth de data asta... fara sa o bruscheze si fara sa o fugareasca "in mod constant si deliberat" dupa aceea.
- Lemnele sunt puse oarecum pe mijlocul bazinului, atat pe "lungime", cat si pe "latime"... ca atare, s-au creat destule cotloane in jurul acelor buturugi, astfel incat pestii sa poata avea cateva "culoare de fuga".
- Exemplarul de Labiatum este femela, deci s-ar putea sa nu devina un killer profesionist... cred ca am o pereche de astronotusi acolo, da' nu e nimic sigur inca.
- Voi lua niste nisip "normal" (am donat nisipul ala de "recif" pe care-l aveam in balcon)... mai caut un lemn misto si, poate, inca o piatra. Ahh, si un Echinodorus barosan!
Am eu, pe balcon, o galeata plina cu nisip de la vechiul meu setup marin... e murdar si tre' spalat.
Sa faci bine sa te prezinti la mine, ca sa ti-l pun in brate... e cado, nu te costa nimic.
Zona: Stefan cel Mare, chiar in dreptul intrarii pe Aleea Circului... in orice dupa-amiaza, de la 17.30 in sus.
- urmele de "ciondaneala" sunt mai mult de la peretii de piatra... noaptea, cateodata, mai aud pleoscaiala si bufnituri.
- am pe balcon niste nisip alb, ramas de la "perioada marina"... da' e murdar si mi-e lene sa-l spal (deocamdata).
- cochetez cu ideea sa cumpar niste nisip "normal"... tre' sa ma duc pe la Hornbach, da' nu mi-e-n drum si sunt lenes. Plm.
- am cumparat o punga "noua" de creveti, saptamana asta... cand am ajuns cu ei acasa si-am taiat punga, am constatat ca sunt deja "stricati" si au un miros specific (probabil ca au fost dezghetati si recongelati ulterior, in timpul transportului/depozitarii).
- ei bine, daca erau pentru mine m-as fi dus cu ei inapoi la magazin, ca sa fac scandal... da' pestii ii adora!!!
Azi ma duc la o saramura si-un bors de peste... si putin vin. Alb. Sec. Nu ma asteptati.
Dan P wrote:... Eu sunt tare curios cum o sa arate.
Pai, intoarce pozele "cu capu'n jos" si aia e!
- le-am bagat in bazin, se "aseaza" ok... inca studiez variante diferite (mai la stanga... mai la dreapta),
- la prima vedere, as mai lua fro' 2 lemne... ca, "dau bine" peste fundalu' de piatra.
- femela de Vieja pazeste icrele cu un devotament emotionant. Pe mascul il doare-n brisca, se vede ca e tanar si neexperimentat.
- Am inceput sa misc cate ceva... a venit Radu pe la mine, cu flex si bormasina, asa ca am "gatat" cu lemnele alea de care va ziceam ca "le vreau atarnate cu capu'n jos".
- Am taiat 2 tije de aluminiu, care vor sta sprijinite pe ranforsarile bazinului... am gaurit lemnele si le-am prins cu "soricei".
- Tre' sa-mi fac "coraj" si sa spal nisipul ala de pe balcon... l-am scos acu' un an (cand am avut nenorocirea aia care mi-a decimat puii de astronotus) si de-atunci sta afara.
- Tre' sa ma orientez de un ghiveci si un Echinodorus mare... am eu o idee, cu un Echinodorus urias care se ocupe un colt de bazin... am mai avut asa ceva.
- Perechea de Vieja depune iarasi... in acelasi loc, inghesuiti intr-o "crevasa" din peretele de piatra... e clar ca n-au experienta.
3 poze fara pretentii, doar ca sa nu ziceti ca nu v-am aratat nimic...
Sa ai pregatita mancare pentru ei... inca din prima ora cand "se ridica la zbor" ei cauta sa manance!
Primele saptamani sunt determinante pentru felul in care vor creste ulterior.
Succes cu ei!
Nu te impacienta!... e vorba de temperatura apei. Cu cat apa e mai calda, cu atat lucrurile se petrec mai repede.
Atata vreme cat alevinii "dau din codite", totul e in regula...
Gabi C wrote:Eu incep sa ma simt prost cind vad cit de implicati sinteti si tu si Silviu . La mine mai e loc si de un pic lene , delasare sau alte prioritati ...... Cind intru pe jurnalele voastre incep sa am mustrari de constiinta .....
Intra pe jurnalu' lu' Pavelescu... sau la mine... si-o sa-ti treaca imediat, atat rusinea cat si toate mustrarile alea de constiinta.
pyrnhia wrote:... Cat priveste diametrul tevilor trebuie sa gasesc intai acele garnituri de trecere pt teava de 25 altfel nu am cum intrucat flansele nu imi intra in spatiul disonibil.
M-am complicat la mobilier si nu mai pot face mare lucru acum.
Inaltimea de urcare ar fi undeva la 1.5 m maxim.
- uite un grafic care arata CAT impinge pompa in mod real, in functie de inaltimea de pompare... varianta de 2,000 nu este prezentata, dar ne putem orienta relativ lejer.
- se vede ca pompa de 3,200 litri/ora are un debit real de ~1,400 litri/ora - la inaltimea de 1.5 metri.
- extrapoland, eu cred ca pompa aia de 2,000 litri/ora o sa aibe un debit real de (probabil) 1,000 litri/ora.
- teoretic, debitul recirculat ar trebui sa fie undeva in jurul valorii "10 x Volum acvariu"... adica, daca ai 200 de litri de apa in sistem, ti-ar trebui o pompa care sa recircule (in mod real) cam 2,000 litri/ora.
Plm, este ca pestii astia sunt ca Fat-Frumos?
Al' de crestea-ntr-o zi cat altii-ntr-un an?
- imi plac baboii, se vede ca-s hraniti "corespunzator".
- cel mai mult, imi place ciortanul ala albinos... da' e chestie de gust.
- in continuare, eu cred ca severumii n-au ce sa caute acolo. Da' si asta e tot o chestile legata de gusturi personale.