[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Radu, viziunea mea despre un bazin este aceea de a privi prin geamul de sticla si de a vedea un colt de natura... pe acest considerent:

- fundalul si pietrele se vor uniformiza (la culoare) in cateva luni...
- va ramane "in atentie" doar forma rockscape-ului, asta va fi ceea ce conteaza.
- diversi corali vor fi "agatati" pe te-miri-unde...
- pestii se vor misca cu naturalete printre coloanele si arcadele construite...
- uitandu-te la bazin, vei avea impresia ca privesti un aflorisment stancos, populat de diverse vietati.
- NU imi plac (si aici e vorba de optica personala) deloc bazinele al caror geam din spate arata negru (albastru), plin de pompe si de alte acareturi.

Cat despre Security code, nu e dracul chiar atat de negru... eu zic sa te mai gandesti .
@Radu_S:

- Nu ma supar deloc, de ce sa ma supar?... gusturile nu se discuta. Sunt incapatanat ca un catar, vis-a-vis de acest decor , iar tu nu esti singurul care imi spune sa renunt la el.

- Cat despre reactorul de antiphos, asa cum a spus si Dragos, ideea este sa-l intercalez pe un circuit paralel... reglajul de debit se face din robineti. O sa postez detaliile la vremea cuvenita.
Un ventilator care "bate" spre suprafata apei... temperatura va scadea cu 3-4 grade.
Zic si eu, ca sa nu tac:

- Compartimentul acela cu nisip si pietricele... eu l-as fi umplut cu matrix pana la 1/2 din inaltimea coloanei de apa... apoi as fi aruncat niste macroalge in jumatatea superioara. Si atat!
- Asa, cu nisipul ala acolo, o sa-ti ia o juma' de an (pe putin) ca sa se maturizeze treaba. Parerea mea!

In rest, o lucrare migaloasa si atent facuta. Misto!
Sa fiu sincer, am ales koralia pentru ca de ele stiam... nu sunt "croit" anume pe o marca.
E drept, nu pot sa dau o carca de bani pe niste Vortech-uri ca ale lui Dragos, desi sunt niste pompe excelente.
Porcu wrote:In partea dreapta io vad celebrul Pahar cu Lapte .......

Alteta Serrenissima, va mananca-n coor ...

Maine ma vad cu Dorin, ca sa definitivam pozitia ledurilor in capac... vom lua si masura cupei de la skimmer, pentru ca am impresia ca trebuie decupat oleaca din placa superioara a capacului.

- tre' sa cumpar niste litri de otet si sa-l bag (skimmerul) intr-o galeata, pe balcon... la inmuiat, spalat, plm.
Mda, ce sa zic... se pare ca trebuie mai mult "flow".

O sa incerc o Koralia Magnum 8 (12.500 l/h): http://www.meerwasser-aquaristik.de/onlineshop/catalog/koralia-magnum-12500lh-19w-p-4155.html

Trebuie sa vad intai cum 'reaku vine skimmerul, cat spatiu ocupa si cat de mult ma va deranja acolo...
Asta e skimmerul:

image

Discutie aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/20790.page#p174054

========================================

Astea-s pompele de valuri:

image

Discutie aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/20791.page#p174056

========================================

Dupa cum ziceam, urmeaza lampa cu leduri... am vorbit cu Dorin, avem deja toate piesele necesare .
Da, da... eu stiu cum e cu colicele astea, e clar ca tre' sa ai niste prieteni aproape ... ma inscriu!
Asa arata pompele:

image
image

- Din prima poza, va puteti da seama usor de marimea lor (priviti, comparativ, cutia cu fiolele de BioDigest).
- Am montat pompele in bazin, in laterale, la circa 10 cm sub apa... le-am directionat usor spre suprafata.
- Ca putere, sa zic ca "bat" cam 1/3 din bazin... apa se valureste zdravan (la suprafata) intr-o portiune de ~ 50-60 cm lungime...
- Mijlocul luciului de apa (in centrul bazinului) ramane nemiscat... lucru care ma face sa cred ca imi trebuie cel putin o pompa de putere mai mare.
- L-am rugat pe mosu sa treaca pe la mine si sa arunce un ochi... poate eu nu imi dau seama, poate pompele asa trebuie sa "bata", poate plm.
- Ma uit si vad tot felul de particule puse in miscare, in masa apei... si la mijlocul acvariului... nu stiu ce sa zic.
2 poze cu skimmerul, inainte sa il pun la treaba...

image
image

In partea dreapta se observa teava de montaj in sump, "acareturile" de fixare laterala si peria de curatare...
Merci,

Acum, nelamuririle:

- De ce tre' sa strang surubul "de aer"? Care e rostul sau?... mi se pare ca 5 "ture de filet" sunt cu toatele.
- De ce sa ii fac baie in otet? Scuze daca s-a mai discutat inainte, eu nu am gasit nimic legat de asta...

Treaba asta cu otetul e vreun fetis de reef , sau chiar trebuie?... plm, otet la pietre, otet la skimmer... mosu mi-a zis ceva de ciclare cu otet. Mah, fir-as al 'reaku!

- Voi face din plexiglas niste "departatoare" care sa se fixeze de corpul skimmerului si pe care apoi sa fixez magnetul interior... cum ar veni, vreau sa "indepartez" magnetul de corpul skimmerului...

PS: La manualul meu, la paginile alea, sunt alte explicatii .
Astazi au sosit cele 2 pompe, din Germania.
Au costat (amandoua) 140 euro (http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=9953).

Primele impresii:

- pompele sunt o generatie noua... destul de mici in dimensiuni, cu un design usor modificat fata de cele clasice (asa zice mosu, care are modelul vechi).
- finisajul este superb, materialul este excelent turnat... fara bavuri, fara jocuri in montaj!
- prinderea pompei de ventuza interioara inglobeaza un sistem de "evitare a vibratiilor" (la fel, mosu zice ca e o noutate).
- evident, au magnet exterior pentru siguranta prinderii!
- urmeaza sa le pun in acvariu si sa vad daca sunt suficiente pentru mine.

Urmeaza poze si comentarii...
Astazi a venit skimmerul Tunze DOC 9011.
A costat 249 euro (http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=1946)

Primele impresii:

- plasticul din care e turnat arata solid, insa nu e finisat perfect... nu cred ca e facut in Germania ,
- instructiunile de utilizare sunt destul de generale, asa ca pentru un novice e destul de greu sa inteleaga CE si CUM.
- a venit insotit si de un kit de montare in sump (daca vreodata o sa fac asa ceva )... o teava curbata cu burete la capat, alte capace, ventuze, etc.
- este decent (ca dimensiuni generale) si nu cred ca o se deranjeze foarte tare prin prezenta sa in acvariu.
- am cumparat si un kit de montaj separat - Tunze Universal Holder 3130.250 - pentru acvariile prevazute cu "intaritoare" la partea superioara... asta a fost o greseala, kitul respectiv e o tampenie obosita, un fel de lego din plastic cu niste piese ingrozitor de mici si de urate! Nu il voi folosi niciodata! O sa ma gandesc la o solutie simpla si robusta, prin care sa ma folosesc de prinderea originala (are niste magneti foarte misto si puternici).

Urmeaza poze si comentarii...

Luminita e la colt, imi face vesela cu mana... cum adica, cine e Luminita?
Fraiera aia de la capatul tunelului.

- A venit coletul din tara vecina si prietena, asa ca am in fata un skimmer Tunze DOC 9011 si 2 pompe Koralia Evolution (5.200 l/h).
- Le voi face o prezentare detaliata, in topice separate (sectiunea Hardware - Bazine marine).

Urmeaza lumina pe LED-uri (made by Dorin) si sunt cam gata...

Rabdator, foarte cuminte, cu ciclarea, inainte!
Preferata mea este, de departe, ultima poza... cea cu "plaja de nisip".
Uitandu-ma, asa "printre ochii mijiti", mi se pare ca vad un canal din Delta, la primele ore ale diminetii... nisipul curat, stuful aplecat de vant, salciile din spate... pasari in zbor (pestii).

Rugaminte: Daca ai cumva disponibila aceasta fotografie la o rezolutie mai mare, as dori sa o pun ca fundal (pe desktop). Multumesc!
Lasa-i in pace... mania Domnului se va abate deasupra capetelor lor!
Gabriel wrote:
koala wrote: dac-o avea loc si frun' coral, ei bine, asta e!

Ma abtin sa fac vreun comentariu.

Nu inteleg ce e de ras aici ...
Am masurat si as avea un spatiu liber (pe langa una din canistre) de 400x200x600 mm (volum brut 48 litri).
Ma "bate gandul" de-un sistem de autocompletare a apei evaporate... am vorbit despre asta cu Radu (gengiskhan), sambata la mosu.

Studiem, studiem!

@Gabriel: Pai nu e doar pentru pesti... o sa tin si creveti si melci ... dac-o avea loc si frun' coral, ei bine, asta e!
Nu are nea' Claude?... daca va combinati la o cutie, poate iau si eu ceva

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: