Message |
|
Vreau sa scot din fiecare sertar buretii din mijloc,cei de pe margini sa ramana...astfel in raftul de jos am biomec cu care a venit insotit filtrul si plus mai am din filtru vechi minisiporax si inele ceramice....care in ce sertare sa le pun...cum sa fie ordinea? Primul de sus m-am gandit sa il las cu beretii cu care a venit...sa mai cumpar alt material sau e suficient cu cel din filtrul vechi ?
|
 |
|
Salutare,astazi am achizitionat un filtru extern e901.filtrul a venit insotit de spray-baruri si toate cele..in sertare am primit buretii tipici si un sertar care era pozitionat jos cu micromec...o sa il folosesc la un acvariu rio juwel 125 la care acum functioneaza un filtru extern sunsun603b care are siporax si inele ceramice. Intrebarea mea este ce sa mai bag in e901? Ma gandeam sa scot partea din mijloc de la bureti si sa o inlocuiesc cu materiale biologice. Trebuie sa las ambele surse in functie pentru un timp sau bag materialele foltrante di cel vechi in cel nou si il scot pe cel vechi din functie ... multumesc anticipat !
|
 |
|
Am primit o banda de leduri 3528 SMD culoare alb rece. Are 60.leduri pe m,acvariul meu are 80 cm lungime...ca si specificatii am gasit ca are consum/modul 6W/m....eu in acvariu mai am 2 neoane t8 de 18w unul osram 865 si unul lumilux 830 (590cm lungime fircare). Acvariul este un rio juwel 125 cu urmatoarele dimensiuni:80L,50h si 35l...vroiam sa pun ledurile pe capac,ca sa lumineze partea din spate a acvariului... o sa deranjeze pestii lumina asta ? Multumesc de sfaturi!
|
 |
|
De 2 zile am observat ca anubyasul este atacat(mancat) ?i se face maroniu în anumite zone..tot de 2 zile am descoperit ?i vie?uitoare nedorite,ni?te melci micu?i care st?teau pe anubyas.ciudat este ca am scos 3 deja din acvariu ?i asear? am mai v?zut unul..cum pot sc?pa de ace?ti melci? Ei m?nânc? anubyasul.deocamdat?? O sa ata?ez poze cu frunzele în link-ul urm?tor
https://photos.google.com/share/AF1QipOgz_seLRLjFBsFKrcN4pI7FUdsmGpDo0cco8FZSsLO3DdrqRiqP_37-B3V6_0R4A?key=UXFpeVRlSmJ0VmJqZnRfeldGRnlqQktSR1VCM0Jn
Sper ca se în?elege,a?tept o solu?ie pentru aceste vie?uitoare.
|
 |
|
Imi puteti spune din propria experienta cu ce as putea sa mai tin gurami pitic si ar da frumos in acvariu de 125 l ? Ma intereseaza si combinatii cu scalari sau ramirezi. Multumesc !
|
 |
|
Stie cineva daca este bun la ceva hranitorul de pesti,acela de nu lasa mancarea sa se imprastie? este bun de ceva ? am inteles ca doar la suprafata o sa stea mancarea,este adevarat ? imi poate explica cineva va rog ? fara el am observat ca mancarea este imprastiata in tot acvariul...
|
 |
|
te-ai facut inteles man, doar ca eu am impresia ca acel curent se face doar la suprafata apei,adica de pe substrat nu se misca mizeria  ....si cu cat reglez debitul la extern mai mic cu atat trage mai putin sorbul,nu ?
|
 |
|
este bine sa ai outul de la extern langa in ? Sunt pozitionate bine la mine inafara faptului ca trebuie sa mai ridic outul mai sus si sa il pun sa bata pe lungimea acvariului
|
 |
|
Alexandru92 wrote:Deci ma pot lipsi de pompa de aer atunci ? astazi o sa mai fac un tes, pe seara o sa postez rezultatele
|
 |
|
Deci ma pot lipsi de pompa de aer atunci ? astazi o sa mai fac un test pe seara, o sa postez rezultatele
|
 |
|
O parere va rog ? Are ceva daca in colturile opuse pe diagonala se afla outul de la extern si difuzorul de la pompa de aer ?cum vi se pare ?
|
 |
|
Am scos pestii de ieri dimineata di astazi am ajuns la un petshop si am luat teste de la jbl 6in1...situatia sta cam in felul urmator :NO3 intr 10 si 25 ,NO2 intr 0 si 0,5 ,PH intre 7,2 si 7,6 si Cl pe 0...este pe drumul cel bun?
|
 |
|
Am citit doar ca pestii ce ii vezi tu acolo i-am primit de la un amic si am incercat sa ii dau la un petshop si nu au vrut si decat sa ii las sa moara pe udcat mai bn i-am bagat acolo. Nu bag alti pesti timp de 3 saptamani dar cu aia chiar nu aveam ce face altceva,nu eu i-am cumparat
|
 |
|
Outul trebuie sa bata in lungul acvariului sau pe latime ?
|
 |
|
Outul
|
 |
|
Am impartit poza in partea cu sorbul si partea cu outul,altfel nu puteam sa o incarc,era prea mare.
|
 |
|
Am fost ieri si am cumparat alte spray-baruri pentru extern fiindca cele care le aveam eu erau prea scurte(nu ajungea sorbul nico la jumatatea acvariului),tinand cont ca nu am buget de un filtru eihem am ramas la cel care il aveam(sunsun603bn 400l/h) si am cumparat o pompa de aer eihem 100 care a venit cu difuzorul ei de aer....intrebarea mea este daca sorbul e suficient de jos si daca am pozitionat bine termometrul,acesta estw langa sorb si difuzorul de aer l-am pus sub outul de la filtru.
|
 |
|
E indicat sa iau si reflectoare la tuburi nu? macar bine ca am intrebat ca altfel luam si pompa de aer  ), Multumesc !
|
 |
|
Ce neoane de 58 cm imi recomandati ? si cati w sa bag in el ?
|
 |
|
Am citit alea  . Deci sigur nu am nevoie de pompa de aer ? e suficient de la extern ?
|
 |
|