[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lazar Ginel
Forum Index » Profile for Lazar Ginel » Messages posted by Lazar Ginel
Nu este bine sa agite apa la suprafata ca daca folositi co 2 degeaba il aveti nu este de nici un folos ,iar un curent de apa prea mare nu face bine nici pestilor ,le creeaza obisnuinta
Discutia a cam degenerat in altceva si e pacat , trebuia sa fie o discutie sa zicem profi si noi toti sa aducem pareri pro si contra ca un 'junior' in ale acvaristicii sa inteleaga ce este mai bine , o singura persoana a incercat ceva dar sa ajuns la rastalmacirea cuvintelor acelei persoane :-) si e pacat
Toti sau aproape toti ,avem aceasta pasiune deoarece nu ne-am pierde timpul la calculator dar cum pentru copilul tau vrei ceva mai bun , si nu te uiti la bani asa si pentru acvaristica si sa stiti ca cercetare in acvaristica nu este o cercetare ieftina de aici si preturile cam mari la unele produse din domeniu

PERSONAL sunt 100% de acord cu SANDU , acvaristica nu se poate face fara sa bagi mana adanc in buzunar ,si sa vrei ce este mai bun pentru acvariul tau :-)

Toti vrem acvarii ca cele pe care le vedem la concursuri ,toti vrem pesti de pesti dar daca se poate cu eforturi minime din punct de vedere financiar e dragilor asa ceva nu se poate , la concursul de acvaristica din 2005 , unii acvaristii fertilizeaza in fiecare zi cu Tropica master grow sau alte solutii care nu sunt deloc ieftine , cati dintre noi i-si permit sa dea 20 euro pe 500gr si sa i-i ajunga pe 1 luna sau doua ?

Cand si Romania va ajunge la o bunastare materiala considerabila si la economie macar 50% a Germaniei si cand vom avea salarii de 2000-3000 de euro nu va veti uita la produse de 2 lei [vechi] , calitate se vede in timp ,asa au disparut de pe piata occidentala produsele de foarte proasta calitate ,cand cerinta de calitate a crescut :o

Sper sa mai apuc ziua aceia , si sa nu mor in urmatorii 20 -30 de ani
:o
DRAGA bozeta daca cartea lui DIANA este o biblie a acvaristilor atunci de cei din afara nu prea ii dau importanta :o . Ai vazut tu vreun acvariu la vreun concurs de prestigiu care sa aiba substrat pamant si plante la suprafata la greu ca sa nu creasca algele si alte pe care ea le spune acolo si anume ca folosirea pamantului, satisface nevoia plantelor de Fe pe 300.000 de nu stiu ce zile sau luni, oricum este o aberatie, la fel si cu alte

:-) Suntem in postul craciunului si nu ne enervam sau certam stii ca tu imi esti simpatic de altfel :-)

Aceasta biblie de care spui tu, este o blasfemie a "acvaristicii"ca sa ma exprim asa, de ce nu folosesc si ceilalti acvaristii ca Oliver Knnot , karen Randall , Chrtistel kasselman, Tom barr si altii ideile din asa zisa "biblie " :-)

IAR CE PLANTE creste DIANA: vallisneria, elodeea myrophilium, si alte plante care in romania si un incepator de 1 luna doua le creste bine, mi se pare hilar, sa o vad si eu pe DIANA CRESCAND UN ROTER OCTOBER, UN RED DEVIL, si alte plante cu solurile ei miraculoase si cu 0.3 w pe litru, cartea are un sambure de adevar dar este cam 15 % din 100% , am vazut un acvariu facut de diana pe un site dar este foarte departe de celelalte acvarii, si sa stii ca in occident ideile viabile sunt testate in timp, iar diana si-a m-ai schimbat parerea in timp fata de ideile ei, acum adopta idei pe care inainte le critica, si fii sigur daca era o ideee buna prindea intai afara, :-)
Asa a patruns si comunismul in lume, in tarile sarace din toate punctele de vedere :-)
Acuma depinde cate bule de o2 i-ti ies tie sa stii ca numarul de bule de o2 este proportional cu intensitstea procesului de fotosinteza ,care poate fi mai incet sau mai acelerat ,de exemplu la mine fiecare planta scoate cate 2-3 siraguri de bule ,numai vorbesc de tufa de Mincratheum mincrathemoides care "fierbe" si in acvariu mai am alte 20 de specii de plante . deci aceasta problema este la latitudinea fiecaruia :-)
Cartea lui Diana Walstad nu este asa de bine vazuta in afara, intr -adevar contine niste cercetari interesante dar ceilalti acvaristii de teapa ei au cam criticat-o ca ea a scris aceasta carte facand un conspect din alte carti scrise de altii si in care unele ideii sau cam dovedit cam false, in general ea, a incercat sa revolutioneze acvaristica din temelii cu acea carte, dar se pare ca nu i-a reusit, si ca nici un acvariu nu a fost prezentat la vreun concurs dupa metodele ei, sau macar sa se claseze printre primii 10 si cu substrat pe baza de pamant si fara alte si alte lucruri strict necesare dezvoltarii optime unui acvariu, insa fiecare intelege de aici ce crede de cuviinta :-) :o
STIMABILILOR , daca nu aveti intensitate luminoasa corespunzatoare cam 0,8 -1,2w pe litru mai rar cu bulele de oxigen ele se produc numai cand plantele ajung la un nivel optim de producere a fotosintezei adica a intensitatii luminoase optime si plante ca anubias nu prea scot bule de o2
Da plante ca egeria densa ,elodea, mirophylum ,cerathophilyum ajuta la combaterea algelor , dar sa nu credeti ca daca aveti alge la greu si plantati aceste plante algele vor disparea instantaneu, si acest lucru nu este valabil pentru orice tip de alge aceste plante au o capacitate mai mare de a absorbi din apa elementele care duc la cresterea algelor [ nitriti ,nitrati ,fosfati] este o metoda biologica de combatere a algelor , dupa Diana wallstad aceste plante ar inhiba crestera algelor cu o anumita substanta [ imi pare rau imi scapa acum numele ] de aceea se spune ca acvariile sa fie plantate de la bun inceput bogat ca algele sa nu castige competitia cu plantele
Daca creste cu petiolul lung le tunzi , la mine cand incep sa creasca mai mult decat vreau eu le tund , petiolul la mine nu depaseste 6-8 cm , adica tija pana la frunza , este clar ca nu prea le convine si au o perioada in care testeaza terenul si daca vede ca nu le tund si au conditii bune se ridica la suprafata ,dar ma gandesc si la celelalte plante ,ca dupa ea ar creste in nestire :-)
Pentru bilti, plantele din genul Nymphea lotus se tund periodic, adica nu lasi frunzele sa creasca cu petiolul mare, le tunzi cand crezi ca au crescut mai mari de cat vrei tu, si daca ai si co2 tunsul trebuie sa fie mai des, la fel si intesitatea luminoasa sa fie destul de mare, asa planta primeste informatia din mediul exterior [acvariu] ca nu i se da voie sa creasca mai mare, daca intensitatea luminii este mica, ea este nevoita sa se ridice spre suprafata unde lumina este mai mare
MAI baieti vedeti ce inseamna sa stai in lumea civilizata si in sanul acvaristicii adica Germania ,merlin lucreaza deja cu drosere electronice deci"" juniorul ""stie de ce le foloseste pe acestea si nu pe cele de tip vechi , si eu mi-am batut gura luni intregi sa folositi noua tehnica [NOUA LA NOI] si nu vechile balasturi :-)
Pentru inceput trebuie sa-ti stabilesti in ce directie te orientezi : ACVARIU la care in principal sa predomine plantele sau ACVARIU la care plantele sa fie pe rolul secundar si pestii pe primul loc, in functie de ce raspuns vei da, asa plante vei pune in acvariu :-)
DA ESTE FRUMOASA si sa stii ca daca frunzele nu ajung la suprafata apei nu face flori , ca ai bagat co2 este normal ca planta sa aiba un ritm de crestere mai mare. Ca frunzele au ajuns la suprafata daca m-ai ia co2 din apa i-ti spun ca da, ia si din apa dar si din atmosfera pentru ca acum planta are la dispozitie doua medii emers si submers ,si orice planta face un schimb de informatie cu mediul inconjurator si cand primeste informatii favorabile de crestere "" EXPLODEAZA"" cand nu stagneaza .Cand faci de un buchet de flori :-)
Daca nu ai un substrat bogat in nutrienti , ca plantele sa aiba de unde se hrani nu prea ai sa vezi bule de o2 , sa nu credeti ca CO2 face minuni daca tine-ti plantele in pietris simplu , exista un intreg proces si in domeniul plantelor si un permanent schimb de informatie intre planta si mediul inconjurator
BRAVO , mai baiete dar la noi tehnica ajunge mai greu, si cand ajunge iti trebuie multe tastaturi sa convingi pe cineva depre NOUL produs aici in romanica, mai greu cu drosere electronice de clasa, au cei de la philips dar nu aduc decat 25, cat are o cutie, si bc. 85 lei noi ?
Pai ,daca vrei sa racesti apa din acvariu cu metoda '' la picatura "nu prea ai sa ai mari rezultate privind scaderea gradelor ,daca ai filtru exterior poti sa-l scoti afara , pus intr-o cutie ca la - 27 de grade apa din acvariu chiar ca se va raci la greu , cu un material izolant in cutie , si in timp ai sa vezi daca mai pui material izolant in jurul filtrului sau mai scoti ,in functie de temperatura PAREREA MEA?
DA ca bine mai faci mai baiete , iata cateva sfaturi de la mine,care folosesc de 2 ani drosere electronice : 1. daca ai posibilitatea [BANEASCA ]pune-ti drosere PHILPIS , daca nu cele de la VITOO sunt bune dar e bine sa ai 2 -3 de rezerva si ai grija sa folosesti sarma litata nu cablu plin, ca contactele droserului sunt sensibile si se pot rupe usor Au aparut si drosere vitto la care se pot pune doua neoane de 36 w eu acum din acelea am si merg bine ,schema de montare o ai pe drosere asa ca nu trebuie decat sa te uiti pe ele ,nu folosi '' CHINEZARII''ca nu dau intensitatea optima si in loc de 30 de w vei avea 22 w, si nu sunt chiar fiabile , si nici intesitate nu vei avea si nici spectru optim , SI EVITA sa intre droserele in contact cu apa sau cu vaporii de apa se ard instantaneu e bine sa ai ceva de rezerva
Cam scump transportul pana la tine si nici anotimpul nu este prielnic, eu am aruncat 5 puii de nymphea lotus red la gunoi ca nu le vrea nimeni ne mai auzim
Daca ranile nu evoluiaza in timp,adica daca nu apar ulceratii sau rana se acentueaza nu trebuie sa pui nimic in apa , dar sa fii atent ce scrie pe prospectul medicamentului, sunt cateva atentionari la cu privire la pestii care se ranesc sau au rani deschise
CORECT nici eu nu vreau sa ma cert cu nimeni , nu ma cert cu nevasta-mea darminte cu tine, cu fraza' bautura dauneaza grav sanatatii' nu ma refeream la tine , nu imi permit. cred ca subsemnatul este de vina dar daca ai inteles ce am vrut sa spun este o.k Si sa stii ca am multe secrete acvaristice pentru tine, cand va fi nevoie am sa-ti explic mai pe romaneste nu pe finladeza .
Stimabile domn anubias ,cred ca nu am prea scris cursiv ca sa intelegi si dumneata dar acvaristii cu experienta au inteles ce am vrut sa spun , corect i-mi asum greseala ,am sa incerc pe viitor sa scriu mai citet cat despre pustulica nu ai nimerit-o , imi pare rau, ma ce as m-ai vrea sa fiu tanar si sa fac acvaristica cu ce este pe piata romaneasca acum chiar daca suntem cam in urma fata de altii , ca sa nu mori de curiozitate am 40 de anii si 27 de ani de cand eu ma ocup de acvarii ,specific eu ca tatal meu avea si el acvarii dar nu ma lasa sa ma ocup de ele , a spus daca vrei fa-ti Iar cu calculatorul sunt la pionierat MERSI CELOR care s-au ostenit sa i-ti explice BAUTURA DAUNEAZA GRAV ACVARISTILOR

Forum Index » Profile for Lazar Ginel » Messages posted by Lazar Ginel
Go to: