Message |
|
Am inteles....
Daca nu basesc ac 20 imi iau aquael fzn 2 ca oricum nu il tin mai mult de o luna....
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Si mai devreme ce ziceai?
Ca e prea puternica, 45 w!
|
 |
|
Eu tin lampa 8 ore, si am priza programabila!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:George, acvariul arata foarte bine, jos palaria!
Intrebare: pompa de valuri nu e cam mica pentru volumul acvariului?
georgemonda wrote:de vreo doua saptamani am ceva diatome.tre sa sterg sticla zilnic(aviz blue 14) pentru ca ma deranjeaza si nu am reusit sa scap de ele(n-am avut timp nici sa incerc)
Uite Blue paispe, poti sa-ti pui asta la semnatura. Si sunt convins ca omul are mai putin timp liber ca tine.
La mine se fac foarte multe alge in cateva ore....
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
Blue14 wrote:
Eu il bombardez cu prea puternica!
Si daca tot le stii pe toate (mai era unul, care stia mai bine ca mine ce temperatura am in sufragerie vara), de ce plm nu umbli la lumina, sa o lasi mai moale?
Nu le stiu pe toate!
O sa o ridic mai sus dar mama nu are timp sa ma duca la geplast sa imi iau niste komatex si e la marginea orasului si nu am cu ce sa ajung.....
Tre sa imi iau si controller ca as e pe 100%....
|
 |
|
georgemonda wrote:
dan.pavelescu wrote:George, cand am expus problema algelor, elderii forumului mi-au spus ca am o problema cu nitratii. Am masurat si intr-adevar, sunt crescuti fata de alta data. In plus, am mai observat un fenomen: pentru prima oara in 5 luni, Xenia pulseaza. Nu s-a mai intamplat niciodata, chiar ma ofticam ca e statica. Acum, daca exista vreo legatura sau nu..
la xenia ii prieste apa nu tocmai curata  (la blue tre sa-i priasca de minune).
la mine pulseaza de cand am primit-o si sa si inmultit al dracu. nitrati am, phosphati nu stiu ca inca nu am test  ,
am diatome de vreo doua saptamani dar nu am nici urma de alge.
nu bombardezi acvariul cu prea multa si puternica lumina????
Eu il bombardez cu prea puternica!
|
 |
|
La mine xenia cand nu aveam alge nu crestea si nu pulsa, imediat cum au inceput algele sa ma napadeasca a inceput sa se inmulteasca si sa creasca.....
Si no3 la mine e maxim 5 cate o data dar mai tot timpul e pe la 0...
Deci eu zic ca po4 e problema dar noi nu avem teste adecvate.....
|
 |
|
Superb!!!!
|
 |
|
georgemonda wrote:poi io am mai mare de 10-15 si nu am nici urma de alge
Tu s-ar putea sa nu ai po4...
Eu cred ca noi avem po4.....
Intrebare pentru veterani: Testul de silicati de la salifert e bun?
|
 |
|
Parca zicea ca 5, dar asta in conditia in care il consuma algele, si eu am no3 nedetectabil mai tot timpul dar e consumat de alge.....
Deci cred ca am avea mai mult....
|
 |
|
Tot ce stiu este ca e in curs de populare cu creveti de Marea Neagra!
|
 |
|
Mai ai pepermintii?
|
 |
|
um02122 wrote:
Ma intreb daca Andrei mai tine minte de vremea cand intreba de ce nu pui piatra de aer in display la acvariile sarate.
Nu se mai lucreaza bacteriile anaerobe din cauza aerului....
|
 |
|
Am avut fzn 3 si era bun, dar cu siguranta inferior Fluval, fluvalul nu mai e pe stock la furnizor si Catalos il are momentan rezervat, daca nu il da il iau eu.....
Fluvalu-l are si design mai misto...
Liberty mi se par putin inestetice si cam mici....
|
 |
|
Toate sunt proaste, eu am una de la jbl si de la inceput scotea bule naspa.....
Eu o folosesc pentru aerat apa cand o pregatesc...
|
 |
|
Aquatic nature flow 60, crezi ca e prea putin?
Am posibilitatea sa imi iau si un aquael versamax fzn 2 la pret foarte bun sia re debit reglabil dar nu stiu ce sa aleg....
|
 |
|
Am inteles, multumesc foarte mult!
E prea putin 60l/h?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Pai nu vedeti nea Dragos ca ma tot inteapa copchilu ala, ca el a aruncat testele, ca plm. Eu am dat bani pe ele si nu-mi permit sa le arunc, am sa le folosesc pana la ultima picatura.
Nu stiu care e cauza, momentan incerc sa o combat cu schimburi de apa, am rarit mancarea - acum le dau din 2 in 2 zile (desi mi se rupe inima), mai mult nu stiu ce sa fac.
Dozez zilnic 1ml de NOPOX si mai pun Stability la schimburile de apa, skimmer-ul de proteine merge, dar merge de pomana pentru ca am o pompa de aer foarte mica (o sa iau una mai puternica, la salariu), reactorul de fosfati e oprit pentru ca nu mai am granule. Nu stiu daca o sa iau Rowaphos, mi se pare exagerat de scump.
Mircea, marti ies la ora 4 de la serviciu, ajung pe la 5 acasa (lucrez la mama naibii). Daca esti prin zona, sarutmana
Si mie mi se pare scump dar neavand alta solutie eu tre sa imi iau....
Are gabriel un fel de rowaphos care e apreciat in Germania dar se foloseste doar in reactor si e foarte ieftin.....
Vezi sa nu ai tds crescut...
Succes!
|
 |
|
Voiam sa te intreb cat rowa phos folosesti la acest acvari ca sa stiu cat sa pun dupa ce imi iau si eu?
|
 |
|
Dupa restart testele erau asa:
Ca 430
Mg 1420
No3 5
Po4-nu stiu ca nu am hanna.....
Tre sa vad si cat am tds-ul acum.....
|
 |
|