[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
L-am primit de curand, este un soft Dendronephthya, are o culoare superba, oricat m-am chinuit n-am reusit sa-i prind cu adevarat stralucirea in imagine
DSC_1648
DSC_1619
DSC_1652
Orice ar pune nu rezista cu Suri, haleste tot aia
Daca n-are mai mica e ok si 20, daca mergi pe BA atunci oricum va avea robinet, daca nu mergi pe BA atunci e mai bine sa nu pui robinet, doar un silencer.
Pe 20mm poate recircula lejer 5000 lt/h, cam mult pentru acvariul tau.
Referitor la filtru, daca vrei un Shubart ( ), facem ce dimensiune vrei, ce forma vrei, tie sa-ti placa
Daca gasesti fitingaraie cu tot ce tine de 5 mm ar fi excelent pentru bazinul asta la o recirculare de 400 lt/h, cred ca-i suficient.
In principal trebuie sa ai recirculare care sa satisfaca necesarul de skimmare, de ex daca ai skimmer cu pompa de 200 lt/h, sa ai recirculare de 250, maxim 300 lt/h ca altfel nu-si are rostul.
Daca nu folosesti skimmer atunci un debit de 5x ar fi suficient. Totul trebuie corelat cu sistemul de filtrare pe care doresti sa-l adopti. Din punctul asta de vedere la ce te-ai gandit ?
Iarta-ma dar din cauza multitudinii de bazine pe care doreai sa le startezi, schimbi, modifici....nu mai stiu care este dimensiunea baziunului in cauza.
Spune-mi te rog ce dimensiuni/litraj are, ce skimmer ai.
Multumesc
Nici bine nu ti-a lasat masina de gaurit si deja vrei sa-ti alegi gaura.
Eu zic sa le iei pe rand, carotele diamantate, c-asa le zice, dai gauri una langa alta in ordine crescatoare, dar asa pe diagonala ca sa fie evidenta diferenta, si pastrezi dupa gaura care-ti place mai mult
Pai asta si urmeaza, logo-ul pe reactoare, skimmere , prin serigrafiere, problema este in lucru deja.
S-a pregatit deja, reactorul a plecat astazi catre Focsani la userul neumarin, sa-l foloseasca cu placere.
Din cauza spatiului alocat in sump nu a putut fi realizat pe corp comun.
New Shubart design

20141212_131310
Andrei, daca vrei sa-l faci cu manuta ta atunci informeaza-te bine cum se face, apeleaza fara rusine la indemanarea unui coleg acvarist concitadin, foarte usor poti trece de la sump la inundatie
Pai da, c-ar cam fi cazul sa ne cunoastem si noi
Poate organizam o iesire-n oras de grup.
Acvaristi Timisoreni, si nu numai, ce spuneti ?
Chiar de 10 nu, sa fim seriosi, nu ca n-as putea....dar nu vreau
Ma bucur ca-ti place ce-a iesit.
Am mai bagat una, cupa skimmerului mare.

20141209_184256

Berea e aceeasi
Sa fie nefiltrata, da` sa stim si noi
Legat de partea cu "firmele consacrate", mai ales cele care au cu adevart un istoric, nu ma pun eu cu ele nici de departe, eu fac doar chestii asa, hobby-stice.
Cred ca atat timp cat respecti cateva elemnte constructive necesare functionalitatii, n-are de ce sa nu mearga lucrul pe care-l faci.
Am vazut skimmer facut integral din sticla PET de 1,5 litri, cupa facuta din alta sticla lipita cu super glue gel, antrenata de o pompa de aer si piatra de lemn, si functiona destul de bine pentru suma investita, mult mai bine decat skimmerul livrat in SERA 130 de ex.

LE. Imaginati-va ce overflow box are omul asta, skimmerul ocupa jumatate din el
Eu daca vrei povestesc de bere
Dar hai sa-ti dau asa si-o idee mica.
Daca te uiti la baza skimmerului, are la fiecare colt o tesitura de 50 mm la 45 grade.
Pe cele din fata intra apa, pe cele din spate iese apa, gravitational si nu altfel.
In interior, pe toata lungimea skimmerului, jos, va fi aplicat un difuzor de aer lung care va pompa oxigen una-ntruna, cu bule asa, mai mici ca spuma de la bere.
Doctoru baga oxigen c-are de unde.
Daca merge ?, cu dotarea lu` Dom Doctor n-are cum sa nu mearga smilie
Dom` Doctor, dupa o zi plina azi, am ajuns acasa s-am desfacut o bere, uite berea:
20141209_171146
Io zic sa stai la coada Sebi, c-asa-i civilizat
Inainte ca apa sa treaca prin materialul filtrant, indiferent ca este chimic ori biologic, trebuie ca apa sa fie filtrata mecanic altfel materia organica aflata in suspensie intra in mediu, parte din ea ramane acolo, se descompune iar filtrul in loc sa-si faca treaba ajunge sa devina fabrica de nitrati/fosfati.
Filtrarea mecanica o face skimmerul, ciorapul, burete, vata......deci ar trebui sa fie primul stagiu urmat de filtrare chimica (carbune activ, antifosfati, etc) si biologica (suportul anorganic care ofera conditii propice bacteriilor aerobe/anaerobe sa ruleze ciclul azotului - Matrix, Eheim substrat pro, JBL micromec, sp?rtura grosiera de coral, etc)
Eu unul recomand, pentru filtrarea mecanica, doar skimmer fara alte acareturi.

LE. Legat de pompa, nu te mai chinui si cumpara alta, mai bine sa ramana moarta acum decat sa pleci undeva o saptaman si sa-ti moara in prima zi dup? plecare.
Da, s-a anuntat si la stiri c-a fost rapire

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: