[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Ar fi mai usor daca ai folosi o tabla de aluminiu, 0.3 ori 0.5 mm care nu-i scumpa si o poti taia chiar si cu o foarfeca mai sanatoasa. De obicei cei care vand tabla au si cate o ustensila de taiat.
Mai mult decat atat, poti copia un reflector "celebru"
Eu as fi curios mai degraba de altceva, ce s-ar intampla daca ai baga o alta suri ?
Macar tu sti cum arat-o scoica
Da cat e pana-n Grecia pentru tine ? pac-pac
Dupa ce termina tot in acvariu vei incepe s-o gasesti noaptea la frigider
Pestele-i superb, desigur. Daca ar fi sa am un fishonly, pe langa pestele asta mi-as dori un Picasso triger.
Ii am in display
Cei de la tine, de Marea Neagra, puie-n draci
Da, avea polipii inchisi pentru ca nu turnasem cu putina vreme inainte solutia blenduita.
Uite-l mai jos cum arata acum, cu polipi deschisi.
Pescuiesc non stop, cum prind o particula de ceva se inchid imediat.
Furajarea n-o fa targetat, pur si simplu vars blenduirea in acvariu fara sa opresc vreo pompa.

DSC_1734

Fosfati masor uneori, rar cu Salifert, nedetectabil.
Cu o luna in urma mi-a facutLevi test pe un Hanna si valoarea era buna, in limite normale pentru SPS, nu mai tin minte exact cat, ca sa nu vorbesc prostii.
Stai flexat ca nu scapi de ea, o s-o bagi cu corali, nu esti acvarist adevarat daca n-ai .
Si e refolosibila, incearca pe viitor sa gandesti asa problema, sa cumperi lucruri pe care le poti folosi in viitor ca altfel dai bani pe o pompa si dupa 7 luni o ti aruncata sau mi-o vinzi la jumatate de pret
Pe de alta parte si Koala are dreptate, daca vei folosi o pompa mai mare, vei putea renunta la pompele de valuri din display folosind jeturi de apa multiple de la pompa de retur.
In plus, poti alege o pompa de 3000, 5000 (tevaraiul duce 5000lt/h fara probleme) pe care sa o folosesti ulterior la sistemul viitor.
Si eu tot 2 am, am montat gratar si pe overflow ca sa nu intre nimic deci n-are ce sa se intample.
O Eheim compact 600 ar trebui sa fie suficienta.
Ce face noaptea un reefer adevarat ?
Doarme ?
Nuuuuuu, e cu lanterna-n acvariu.
Si ce gaseste ?.....sute de pui de creveti

Iti imaginezi ce hibrid rasare daca o pun de-o imperechere ???
Incearca, daca spatiul din cabinet permite, sa-l faci cat mai inalt, 35 ori 40 cm, la un bazin asa mic fiecare litru de apa in plus isi aduce aportul in stabilitate.
Da, asta-i problema compartimentelor, faci calcule la un moment dat, compartimentezi si dupa 2 ani ... vrei sa schimbi spumatorul ca s-a ars pompa si nu mai gasesti modelul. Normal ca nu poti sa-l bagi, Murphy lucreaza
Din punctul asta de vedere, mai ales la sumpurile mici, e bine sa ai mobilitate.
E munca grea dar si un compartiment lipit se poate dezlipi iar cea mai simpla metoda e spargerea sticlei
Foarte bine ti-a facut Domnul Mihai, ca sa te simti dator
Eu, la dimensiunile astea nu as face nici o compartimentare din sticla, compartimentele halesc spatiu.
Daca va fi cazul de bubble trap, iti pot face unul mobil din acrilic pe care sa-l poti muta/pozitiona unde doresti in functie de necesitate.
Legat de skimmer si filtru ti-am trimis pm.
Bag haleala multa, am oprit skimmerul de aprox 2 luni, haleala facuta la blender bag de 2 ori pe saptamana, pe asta-l am de o luna si ceva timp in care si-a dublat aproape dimensiunea.
Pana acum vad ca-i place, sa speram ca nu-l apuca damblageala. Are o culoare extraordinara iar tepii aia-i dau un aer aparte
Nu curge deloc ori nu curge pe langa ?

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: