Ar fi mai usor daca ai folosi o tabla de aluminiu, 0.3 ori 0.5 mm care nu-i scumpa si o poti taia chiar si cu o foarfeca mai sanatoasa. De obicei cei care vand tabla au si cate o ustensila de taiat.
Mai mult decat atat, poti copia un reflector "celebru"
Dupa ce termina tot in acvariu vei incepe s-o gasesti noaptea la frigider Pestele-i superb, desigur. Daca ar fi sa am un fishonly, pe langa pestele asta mi-as dori un Picasso triger.
Da, avea polipii inchisi pentru ca nu turnasem cu putina vreme inainte solutia blenduita.
Uite-l mai jos cum arata acum, cu polipi deschisi.
Pescuiesc non stop, cum prind o particula de ceva se inchid imediat.
Furajarea n-o fa targetat, pur si simplu vars blenduirea in acvariu fara sa opresc vreo pompa.
Fosfati masor uneori, rar cu Salifert, nedetectabil.
Cu o luna in urma mi-a facutLevi test pe un Hanna si valoarea era buna, in limite normale pentru SPS, nu mai tin minte exact cat, ca sa nu vorbesc prostii.
Si e refolosibila, incearca pe viitor sa gandesti asa problema, sa cumperi lucruri pe care le poti folosi in viitor ca altfel dai bani pe o pompa si dupa 7 luni o ti aruncata sau mi-o vinzi la jumatate de pret
Pe de alta parte si Koala are dreptate, daca vei folosi o pompa mai mare, vei putea renunta la pompele de valuri din display folosind jeturi de apa multiple de la pompa de retur.
In plus, poti alege o pompa de 3000, 5000 (tevaraiul duce 5000lt/h fara probleme) pe care sa o folosesti ulterior la sistemul viitor.
Incearca, daca spatiul din cabinet permite, sa-l faci cat mai inalt, 35 ori 40 cm, la un bazin asa mic fiecare litru de apa in plus isi aduce aportul in stabilitate.
Da, asta-i problema compartimentelor, faci calcule la un moment dat, compartimentezi si dupa 2 ani ... vrei sa schimbi spumatorul ca s-a ars pompa si nu mai gasesti modelul. Normal ca nu poti sa-l bagi, Murphy lucreaza Din punctul asta de vedere, mai ales la sumpurile mici, e bine sa ai mobilitate.
E munca grea dar si un compartiment lipit se poate dezlipi iar cea mai simpla metoda e spargerea sticlei
Foarte bine ti-a facut Domnul Mihai, ca sa te simti dator Eu, la dimensiunile astea nu as face nici o compartimentare din sticla, compartimentele halesc spatiu.
Daca va fi cazul de bubble trap, iti pot face unul mobil din acrilic pe care sa-l poti muta/pozitiona unde doresti in functie de necesitate.
Legat de skimmer si filtru ti-am trimis pm.
Bag haleala multa, am oprit skimmerul de aprox 2 luni, haleala facuta la blender bag de 2 ori pe saptamana, pe asta-l am de o luna si ceva timp in care si-a dublat aproape dimensiunea.
Pana acum vad ca-i place, sa speram ca nu-l apuca damblageala. Are o culoare extraordinara iar tepii aia-i dau un aer aparte