[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gengiskhan
Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
alin_str wrote:Balasturile neoanelor le-am montat sub masa acvariului de muuult timp

Da, am vazut dupa aia ca intrebai de startere. My bad.
Butelia nu este reincarcabila, e de-aia foarte foarte mica...
Am intrebat, s-ar parea ca gasesc un adaptor ceva pentru o butelie mai ... normala. In principiu, imi trebuie butelia mare, adaptorul (sau reductia) si... o valva solenoid si am terminat problema.

Momentan, merg asa, urmand si restul in viitorul apropiat.

Debitul l-am reglat si e stabil la o bula pe secunda. Pare ok.

Ce mi se pare super tare e reactorul respectiv, care l-am montat pe evacuarea filtrului extern, deci in exterior, nu in acvariu. Si care mi se pare (cel putin mie) ca face treaba extraordinar. Acuma, sper sa si am dreptate.
Update:
am asa:
  • pH 7 (foarte aproape de 7, dar pare putin mai mult)
    KH: 3 - 4
    GH: 8 - 9
    NO2 - 0
    NH4 - 0

• KH-ul e cam mic...
    Am inceput cu o bula pe secunda. Pe cronometru, o bula la 1,2 secunde.
    O sa vad ce urmeaza.

Aveti ceva sfaturi pentru mine?
    Ok, am facut-o si pe asta. Iata ce am luat:

image

Da stiu... e mai mult o jucarie. Asta am putut sa iau acum, urmand sa-i fac un upgrade la o instalatie mai serioasa. Am preferat asta decat DIY.

Aveti vreo opinie (pro sau contra...) despre jucaria asta?
    Balastul neoanelor se monteaza in exterior din cauza caldurii pe care o degaja. Daca le pui in interior, o sa fie un plus de caldura considerabil, mai ales pe perioada verii, cand exact asta nu vrei.

Deci in exterior.
    Update:

Donez 3 scalari gold veil, 2 alesi pereche, foarte voitori sa depuna, unul... cel din postul anterior.

Poze:
    el si ea

De preferat, as vrea sa-i dau pe toti odata, nu separat.
    pc.ciprian wrote:daca nu te grabesti eu o sa ajung weekendu viitor cred in buc, si iti pot aduce, tinem legatura pe pm sau messenger daca vrei

Din pacate nu cunosc pe nimeni in Constanta si nu am cum sa ajung pe-acolo prea curand. Daca ajungi in Bucuresti weekend-ul viitor si esti dispus sa ma ajuti cu treaba asta... dau cate 2 beri pentru fiecare SAE.

Vorbim pe pm sau messenger.
    Pai nu am zis ca vreau orice SAE, ci orice marime. Spuneam ca as prefera mici, dar ca merge si mai mari.

Dar pe de alta parte, am precizat ca NU vreau false SAE.

Asta a fost al meu. Un gras si jumatate care a avut grija de acvariul meu:

Cand era mic:
    image

Dupa ce a crescut si s-a ingrasat :
    image

Este exact acelasi peste. In prima poza pare sa fie sae adevarat, in a doua... mai putin. Dar si-a facut treaba perfect.

Din pacate l-am pierdut (hidropizie). Si am mare nevoie de altul.
    Porcu wrote:Nu poti avea fertilizare Dupla si sa nu pui accent pe plante , nu se potriveste.
    Incearca sa pui niste ventilatoare in capac, ajuta mult. Sau chiller .

Adica spui sa da, da? Da, stiu ca ajuta ventilatoarele in capac. Oare nu e mai bine daca sta acvariul descoperit? Intreb. La 27 de grade de-ar sta macar.

La chiller nu pot decat sa visez in momentul acesta. Cred ca mai convenabil e aer conditionat, ca asa nu sufar nci eu. :p

Oricum, e clar, am luat o decizie. Scalarii n-au decat sa depuna pe echinodorusul altuia! (ca asta vor sa faca acum...)
    Cumpar SAE adevarati (nu vreau false sae, nu-si fac treaba, ii platesc degeaba ) De preferat mai mici, dar... merg de oricare atata timp cat sunt ce trebuie.

Daca aveti de dat sau stiti pe unde se gasesc... spuneti-mi si mie, va rog.
    Haruko wrote:Plus multe, multe plate. Iti imaginezi cu ar fi un astfel de acvariu?

Continuand ideea asta, care ma atrage din ce in ce mai mult, am niste probleme: vara trecuta eu aveam 29 de grade in acvariu. In aceste conditii, cei doi ozelot cresteau fara absolut nici o problema, dadeau intr-una frunze noi, parca nu le pasa de temperatura. La fel si Eleocharis, la fel si Hygrophilla, care se facuse o tufa mare. Acuma, stiu ca temperatura era prea mare, dar nu aveam ce sa fac, fiind temperatura camerei.

In unele zile mergea si pana la 30 - 31 de grade.

Intrebarea este: tinand cont de asta, sa incerc sa merg pe acvariu plantat si fertilizare? Sau, tinand cont de temperaturile care urmeaza in vara, sa ma abtin si sa raman la scalarii mei cu accent mai putin pe plante? (Mai putin, adica ce am acum... )

Apropos, pestii nu aveau nici pe... nimic cu temperatura. Mancau bine, cresteau, nu i-am vazut in nici un moment sa sufere vizibil.
    Ok, s-ar parea ca am vazut postul tau inainte sa vad pm-ul.
    Iti raspund la pm in seara asta, putin mai tarziu.
    Salut,

Ti-am dat pm, nu stiu daca l-ai primit...
    Haruko wrote:Nu mai bine iti faci doar un acvariu de neoni?

Pai asta am si spus dar inca nu sunt hotarat pentru ca... i-am crescut de mici si acum s-au si ales o pereche pe care vroiam sa o tin singura in acvariu.

Haruko wrote:Plus multe, multe plate. Iti imaginezi cu ar fi un astfel de acvariu?

Stiu foarte bine cum ar arata. Asta e si motivul pentru care am trecut la fertilizare dupla. Daca o sa-mi iasa sa nu...
    Acum, cu neoni sau cu scalari... o sa vad eu.
    Gata, nu mai vreau nici un neon. M-am suparat pe scalarii mei. Au "terminat" si ultimul neon. Pentru ultima data: sa le stea in gat!

Asta este, o sa ma resemnez. Eventual scap de scalari si trec numai pe neoni. Ar fi o idee...
    Porcu wrote:Io am uitat cit de mare e acvariu tau

Adica... e mic? Sau e mare?

Porcu wrote:E aproape o blasfemie ce vrei tu sa faci

si

Porcu wrote:Vezi sa nu cumva sa devina asta improvizatia ce tinde sa devina permanenta .

O sa-l rog pe domnu' faraon sa-mi ierte "blasfemia" :p si promit ca voi trece cat de curand la o instalatie profi. :p
    Salut!

Spuneti-mi si mie cate ceva despre CO2 DIY.
    Vreau sa spun impresii, nu cum se face si care-i reteta. Detaliile astea le gasesc pe forum. Probabil gasesc si impresii, dar vroiam feedback mai recent, mai proaspat.

Ideea e ca nu mai am rabdadre sa astept dupa o instalatie decenta. Vreau sa incep cu una din asta pe moment si vroiam sa va intreb daca da randament. Adica isi face treaba bine? Sau macar acceptabil?

Stiu ca o fertilizare Dupla ar merita ceva mai decent, dar...

A si ... cam cat de mare e riscul? Tinand cont ca eu dorm in camera cu acel acvariu.

Daca tot suntem aici: ce e de preferat? Un difuzor ceramic sau un reactor? Acvariul are aproximativ 150 de litri net. (100 x 40 x 50).
    Felicitări, domnu' Porc!
    Atâtica.
    Hemichromis Bimaculatus sunt niste pesti foarte frumosi dar... trebuie sa ai grija cu ei. Sunt foarte temperamentali si teritoriali! Se dau fara probleme la alti pesti mult mai mari decat ei. Daca vrei sa tii asa ceva, cred ca ar fi indicat sa ii tii numai pe ei in acvariul cel nou de care ziceai si nu cred ca mai multi de 4. Si chiar si asa, tot o sa ai certuri urate in acvariu in momentul in care o sa se aleaga perechi. Apropo, nu sunt foarte mari: intre 10 si 15 cm.

Sunt originari din raurile vestului Africii si nu sunt deloc pretentiosi. Suporta apa de la usor acida la usor bazica, duritatea putand fi iarasi in intervale destul de mari. Din punctul asta nu cred ca o sa ai probleme cu ei.

Ca si plante, cred ca merg niste echinodorusi mari, anubias... Dar trebuie sa le pui si niste pietre mai mari in acvariu. Merge si lemn.

De ce nu vrei sa ramai numai la H. Lifalili? Toate de mai sus se aplica si pentru acestia, doar ca sunt originari din centrul Africii.
    Mda, dar cred ca si aia normali ar fi ok. Daca as gasi putin mai marisori, nu ar fi probleme.

Cel care a mai ramas inca rezista. Cred ca era cel mai mare dintre toti. Oricum, imi pare rau pentru ei. Din 12 sa ramana numai unul!

Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
    Go to: