[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Chris999
Forum Index » Profile for Chris999 » Messages posted by Chris999
In principiu am vrut sa reproduc cat de mult biotopul natural al ciclidelor mbuna din lacul Malawi. In acvariul de 240 litri am aproximativ 40 de pesti, 8 specii. Probabil pe viitor voi mai rari din specii. Pietrele sunt rotunde de rau, personal acestea imi plac cel mai mult si sunt si cele mai asemanatoare lacului de provenienta. Iluminarea led 3800 lumeni cu posibilitate de schimbare intensitate spectru si luminozitate. Filtrare Eheim 2080 (12 litri Matrix, Ada Bio Rio)+ filtru intern Juwel 3.0(pentru filtrare mecanica). Nisip de coral 15 kg granulatie 0.5-1 mm. Momentan datorita ledurilor am pus capa de sticla cu ventilare oferita de 2 ventilatoare silentioase de calculator. Circulatie oferita de 2 pompe de valuri pe care le tin cam la 600l/h fiecare. Atasez si poze care poate spun mai multe. Pareri, sfaturi? Multumesc.
in mijlocul actiunii la 2 zile dupa ce au ajuns in noul acvariu (sfarsitul lui martie):

Si primul time lapse video:

by koala: Am editat linkul, ca sa putem vedea filmul.
Asa cum promis revin cu mentionarea speciilor din acvariu.

Ce spuneti, care va fi viitorul acestei combinatii peste vreo 6 luni sau chiar 12 luni avand in vedere trecerea lor la etapa de adulti? Va trebui sa renunt la 2 familii + renuntarea la masculii suplimentari din toate speciile pana ramane 1 mascul pe familie? Si astfel sa raman cu 6 familii formate din 1 mascul+ 2,3 femele, adica un total de aprox 24 ciclide. Sau pot sa sper ca daca le asigur apa de calitate (datorita filtrului de 12 litri plin cu material de filtrare biologica) voi ramane cu toti?

PS: pozele mici din tabel nu sunt de la mine, sunt exemple de pe net. Cifrele de langa numele speciilor reprezinta numarul de pesti pe care ii am din fiecare familie.
Donez in Oradea deoarece sunt aproape adulti si nu mai sunt compatibili cu ciclidele din noul acvariu. Donez doar daca viitorul proprietar poate asigura un spatiu decent pentru ei.
Si poze, putine, timpul asta...
Am montat provizoriu un ventilator de 8 cm care baga aer in acvariu. A scazut temperatura de la 31.9 grade la 26.7 grade in 24 de ore. Nu mi-a venit sa cred. Deci am scapat de chiller. Multumesc de sfat Koala! Am mai citit si eu despre scaderea temperaturii cu ventilatoare dar chiar asa mult nu am crezut ca o sa scada. Diferenta de 5.2 grade intr-o zi!!!

Am comandat 2 ventilatoare cu lumina albastra in ele si o sa le programez sa se opreasca la 1 ora dupa ce se opresc neoanele sa am si ceva moonlight. Daca va fi lumina chicioasa le scot si o sa pun ceva lumina albastra mai dedicata acvaristicii, inca nu stiu ce. Daca ma ajutati si aici, multumiri in avans.
Si ce debit ar trebui sa aib? cele 2 pompe de valuri la acvariul meu de 240 litri? Eventual ceva recomandari ce sa iau. Sunt curios si eu de ce zicea si Koala de cum va zbura sau nu nisipul prin acvariu.

PS: temperatura apei imi trece de 30 grade. Astept sa imi vina azi un termometru mai de incredere si va spun ce rezultate am. Sper sa nu ajung la un chiller.
Si pentru doritori: am scos bolovanul cel mare si urat!!! ....din poza
Cand am facut zecile de variante de hardscape, bolovanul "problema" a fost singurul care a ramas constant in acelasi loc si singurul care nu a fost scos din peisaj la repetatele incercari devenind bolovanul de neclintit. Chiar daca pare pus cu fundul in sus, de fapt asa si este, partea lui plana-orizontala de deasupra face sa fie interesant(fiind totodata in acelasi plan cu restul bolovanilor, evidentiat cu rosu in desen) cu atat mai mult cu cat este totodata si partea cea proeminenta a hardscape-ului atat ca si inaltime cat si ca dimensiune(atragand privirea alaturi de pestera din dreapta, am evidentiat cu x albastru). Deci daca l-as scoate s-ar da peste cap tot algoritmul.
Ideea mea de hardscape a fost sa folosesc bolovani cat de mari de tip rotund si cat de multi, unii peste altii. Personal nu imi plac la ciclide mbuna pietrele de tip roca vulcanica sau acelea colturoase, taioase acelea care se sparg in felii cand sunt lovite. Poate pentru ca in mediul lor natural nici nu se gaseste asa ceva, din cate cunosc eu.

Mi-am dat seama azi ca nu am sanse sa aspir cu furtunul mizeriile, decat in cantitate f mica. Efectiv nu prea am unde sa ating fundul acvariului cu palnia aceea de aspiratie. Si am o idee: sa pun 2 pompe de valuri orientate in jos cu program din ora in ora sa mearga cate 5 minute sa rascoleasca mizerie de sub bolovani. Apoi filtrul Juwel Bioflow 3.0(care e plin doar cu bureti pentru filtrare mecanica) sa aspire incet resturile care vor pluti. Desi filtrul asta aspira doar din partea de sus(2,3 cm de la nivelul apei) ceea ce consider ca nu e suficent, dar totusi daca se repeta treaba asta in continuu tot e ok. Ce ziceti?
si vedeta de azi
Casa mbunelor
Pietrele se inverzesc pe zi ce trece. Pacat ca nu apuca sa si creasca algele.
Mersi de aprecieri.

La exact o luna de la inceperea ciclarii am pus pestii, o idee cam multi: 43 de pui de 3-4cm, 8 specii diferite. Dupa ce mai cresc, peste vreo 6 luni va trebui sa renunt la 2 specii si sa inlocuiesc masculii care vor fi in plus cu femele. Procedez bine, ce spuneti?

Cu biofilmul mai astept vreo 2 saptamani si daca tot nu scap de el de la sine o sa stau sa caut solutii. O sa revin cu o postare in care sa scriu si ce specii sunt.
si aliniati
Si acvariul a prins viata. O viata foarte colorata.
Peste 2 saptamani, de principiu, voi merge in Slovacia sa cumpar direct de la: http://www.akvariumonline.sk/723-cichlidy-z-jazera-malawi

In principiu voi achizitiona:

Labidochromis caeruleus Yellow 3.5-4cm (galben)
Labidochromis hongi Sweden VERY RARE 3-4 cm pana la 5-7 cm (caramiziu rosu)
Pseudotropheus demasoni 3-4 cm pana la 5-6 cm (albastru)
Pseudotropheus sp. elongatus chailosi Chitande Island 4-5 pana la 6-8cm (maro inchisi cu dungi galbene)
Metriaclima sp." membe deep ", Likoma F1 3-4cm (mascul albastru , femela galbena)
Pseudotropheus sp. elongatus neon spot 4-5 cm (albastru spre negru, femelele mai fade)

Referitor la transport: am invertor 12V---->220V si pompa de aer(pentru acvariu) cu 2 tuburi la care voi pune in capete piatra sa iasa bule mai mici. In ce sa pun pestii? Ce butoi, de cati litri, sa folosesc pentru transport? Nu este toxic datorita continutului de plastic daca iau un butoi normal? Ceva idei?
As vrea sa atentionez si pe altii sa nu faca urmatoarea greseala. Este indicat ca atunci cand incerci variante de hardscape sa le incerci undeva in afara acvariului, nu in interiorul acestuia. Eu am facut si in afara lui aceste incercari, dar parca dupa ce le-am pus in acvariu si l-am umplut cu apa mi-a venit mai mare cheful de incercat tot felul de aranjamente.

Si uite asa cu grija sa nu scap vreun bolovan din mana, privind ce faceam ori de deasupra, ori din lateral, cu mainile in acvariu, inevitabil am atins de cateva ori cu cate un colt de la vreo piatra sau bolovan sticla acvariului. Nu am realizat decat la urma ca de fapt aproape fiecare contact pe care il avea vreun bolovan cu sticla a avut urmari. Si uite asa m-am ales cu vreo 6-7 ciobituri mici pe sticla din fata facute gratuit. Sper sa fi fost de ajutor si altii sa nu repete aceeasi greseala. Credeti-ma oricat de atent ai putea fi, daca incerci sa faci variantele de hardscape cu bolovanii in acvariu sigur atingi sticla.
Micile ciobituri mai evidente sunt indicate cu sagetile rosii.
Mi-au sosit cele 2 tuburi JBL Marine Day dintre care unul a fost spart, din fericire imi va trimite altul. Asa ca am schimbat doar unul dintre tuburi. Intr-adevar, arata mai bine decat cu Juwel High Lite Day. Atasez o poza in care la luciul apei se pot observa diferentele de culoare dintre cele 2 tuburi.
koala wrote:
Chris999 wrote:...Oricum, e contagioasa acvaristica asta, in sensul frumos. Stai sa vezi cand aleg mbunele cum va fi...

Mbunele chiar tre' sa ti le iei dupa gust... pe bune!

- ca idee, poti tine cate 1 peste / la fiecare 10-15 litri de apa,
- mbunele se tin mai bine daca-s aglomerate... prin suprapopulare se diminueaza apetitul de scandal al masculilor.
- fa-le schimburi de apa regulate, si nu vor fi probleme.
- lumina nu le intereseaza deloc, alege-ti tuburile care-ti convin tie (dpdv al culorilor redate)... algele se fac oricum, stai fara grija!

PS: Te rog sa-ti actualizezi profilul, in sensul de a completa orasul de resedinta (My profile - Location).

Am actualizat profilul, am omis initial.

Sper sa nu imi fie la fel de greu alegerea mbunelor ca si partea cu hardscape-ul, ca sigur ma prinde toamna . Ideea e ca vreau sa iau ce se poate mai frumos. Eu locuiesc in Oradea, daca e cazul ma duc in Cluj, Arad, Timisoara, Ungaria sau Serbia in limita a vreo 200-300km sa le achizitionez. Numai daca as sti unde se gasesc cele mai cele mbune. As putea sa dau o fuga pana in Debrecen unde am inteles ca sunt doua magazine, dar daca ajung acolo neavand experienta in acest domeniu nu voi sti daca ceea ce vad este ceva foarte frumos sau foarte comun. Mai este varianta sau iau de pe anunturile de pe forumuri, dar nu imi surade ideea de a lua ceva ce nu vad inainte.

Inca ceva, are rost sa urmaresc generatiile f0, f1, f2 sau e doar un moft care suna bine?

Forum Index » Profile for Chris999 » Messages posted by Chris999
Go to: