Message |
|
Bun articolul, da azi nimeni nu mai citeste articole asa lungi... In plus nu e de pe Facebook 
|
 |
|
Daca gazul poate sa scape (adica sa iasa, nu sa-l pierzi) si daca ai respectat proportiile din reteta, nu cred ca e vreun pericol.
|
 |
|
baj wrote:- Eu folosesc furtunul de la un set de perfuzie de ~ 3 ani si nu s-a intamplat nimic ,deci nu e un must sa folosesti furtun special pt CO2 ...
- Foloseste reteta colegului scorpionul este mult mai durabila ,reteta cu gelatina tine 3-4 saptamani pe cand cea simpla tine o saptamana .
Pentru ca n-ai facut-o cum trebuie.  La mine tine tot 3-4 saptamani, ba chiar am avut si un record de 37 de zile. Nu mai vorbi din auzite, te rog. 
|
 |
|
Eu de mult nu mai inteleg cum se face ca azi pe piata acvaristicii se mai vand acvarii de genu, 180L/60W instalati si cu tuburi de T8 fara reflectoare in plus cand exista T5HO, LED-uri etc. Dar chiar daca produsul este Made in Germania, banii conteaza. Inteleg si asta.
E drept ca niste tuburi T5HO ar fi o buna investitie, dar se schimba multe - ballast, socket-uri, etc. Dar daca se vrea... desi acvaristica nu e chiar ieftina, se poate.
PS. Da, recunosc ca Daniel are ceva aroganta in posturile sale - no offence, man  - dar stiti ce? De multe ori are dreptate, fie ca ne place fie ca nu. Acu' daca expimarea sa ar fi mai eleganta, poate ca n-ar strica.
|
 |
|
Deh, ca sa-i faci mai Daniel... nimeni nu s-a nascut stiindu-le pe toate (desi un proverb romanesc cu prosti ma contrazice); noi restul ne gasim drumul prin viata si prin pasiuni pe bajbaite...
Iar eu n-am vazut pana acum incepator in ale orice care sa nu repete aceleasi si aceleasi erori ca si cei de inaintea lui, asa ca... 
|
 |
|
 asta e sfatul meu. Instalatia mea functioneaza in conditii similare si nu s-a lasat cu  sau
Bine, sper ca nu ai doar doua plante in acvariu si 40 de pesti in tot atatia litrii...
|
 |
|
danyh4you wrote:Da, si daca baga omu peste si il napadesc algele ?
Daca e atent, nu il napadesc algele. La 0,75W/L nu e chiar atat de multa lumina, si cu un pic de concentrare o sa fie OK.
|
 |
|
moto_The_Best wrote: ...daca as mai monta 2 neoane t8 de 30 w(as dori sa pun 3 osram fluora si 1 osram 830) , pe langa cele doua t8 de 30 w cu care a venit acvariul... mi-am cumparat recent un acvariu de 180 l cu tot cu capac de la horbanch...
Atentie, din ce vad eu o sa ai 4 neoane de 30W deci 120W la un acvariu de 180L, nu-mi dau seama de unde ti-a iesit 1W/L dar oricum e bine... daca nu o sa vrei sa-ti incerci puterile cu plante gen Rotala sau Hemianthus.
|
 |
|
 Ma bucur ca-ti merge... stiu cum e, si nu numai in acvaristica...
Inca o chestie... pentru viitor: daca vrei mai mult CO2 poti pune ceva mai multa drojdie - insa timpul de producere a CO2 va fii ceva mai scurt... oricum, in timp vei invata sa faci un fine tunning al generatoruuli tau de CO2
La o bula la 3-4 secunde poti lasa "instalatia" activa linistit; despre rest nici o problema daca apa are la suprafata o usoara agitatie !
Numai bine,
|
 |
|
Ti-am spus ca poate dura ceva pana incepe CO2-ul sa iasa... un pic de rabdare, o sa vina 
|
 |
|
In mod normal dureaza ceva pana ai primele bule... de cat timp ai instalat bomba?
Esti sigur ca nu ai scapari de gaz pe nicaieri? Daca agiti bomba un pic, ce se intampla?
|
 |
|
Daca o sa pui si reflectoare, o sa fie ceva mai bine, o sa ai ceva peste 0.50W/L, plantele o sa fie mai fericite.
Legat de calcul pentru lumina, depinde de plantele pe care le vei avea in acvariu. Ele "decid" de cata lumina ai nevoie. Pentru pesti si 0.33W/L ar fi fost OK.
Ai grija insa cu lumina pentru ca face parte dintr-un triunghi impreuna cu fertilizantii si CO2-ul, orice dezechilibru aici va favoriza algele...
Iti recomand situl http://www.tropica.com/en/home.aspx au o lista destul de mare de plante, fiecare cu cerintele sale printre care si lumina necesara plus si alte sfaturi mai mult decat folositoare. Doar sa stii putina engleza sau franceza.
Bafta cu modificarea capacului, tocmai am facut si eu asa ceva, o sa postez etapele cand voi avea ceva timp.
|
 |
|
Depinde... sunt persoane (unele chiar pe acest forum) care au asa ceva chiar la acvarii de 20L.
Depinde de ce vrei sa faci...
|
 |
|
Nu stiu ce sa zic, n-am facut niciodata sa ceva... pare ingenios, acu' insa sa mai si mearga...
Cu siguranta iti va raspunde cineva... dupa ce se termina sarmalele si vinul, si lumea se va apuca iar de acvaristica
Eu in curand scap de "bombe", ca o sa trec la un sistem presurizat, cu butelie de co2 si tot dichisul
|
 |
|
Apa normala, 24-30 Celsius
|
 |
|
Stai calm ca furtunul nu se va deteriora in cateva ore si nici zile...
Nu, nu poti opri bomba... presiunea va creste si risti sa-ti bubuie! Dezavantajul la astfeld e instalatii este ca nu prea ai control... deci va trebui sa mearga non-stop.
De oprit... desfiletezi dopul foarte incet, CO2 iese... si gata. Banuiesc. Nu am oprit niciodata asa ceva.
Bafta, 
|
 |
|
alex24 wrote:  si asta se gaseste presupun in horbach la raionul cu pesti?
Iti trebuie furtun din silicon... poti incerca si cu furtun simplu de aer, ca sa-ti faci mana, dar nu uita sa-l schimbi dupa... daca la Horbach e inchis 
|
 |
|
Uite aici aici schemele in cauza:
Diferenta e ca in cazul tau nu o sa ai reactor, pentru a simplifica lucrurile.
Si o alta idee:
Partea cea mai complicata este confectionarea capacului sticlei de CO2, dar daca ai putea gasi ceva de genul valvelor de mai jos, ai avea un capac etans 100%.

|
 |
|
Daca nu ai mai facut niciodata un astfel de generator, recomand sa cauti o schema pe net, iti va simplifica munca.
Daca nu gasesti, iti caut eu una. Ideea e ca trebuie ca sticla - recipientul - in care se va produce reactia sa fie perfect etans, altfel CO2-ul se va pierde in atmosfera, la fel cu cu sticla pe care o vei folosi drept numarator de bule.
In rest ar fi bine daca ai putea avea si o valva antiretur, pentru a preveni micile catastrofe legate de efectul de siphon...
|
 |
|
Black wrote: ... alegi o ramura...
Am ras bine la faza asta... merci... deci, dupa cum spunea Eminescu, "si daca ramuri bat in geam si se cutremur plopii" e ca sa taiem din ele si sa facem difuzoare de CO2!
By the way, cum pe aici e iarna si teii sunt rari si iarna nu-i prea deosebesc de alti pomi, am incercat aseara cu betisoare de frigarui din bambus. Merge de minune si nici nu mai trebuie sa ma car pe afara cu nu stiu ce fierastrau dupa mine... 
|
 |
|