| Message |
|
|
|
nu cred ca este normal sa deschizi 5 topicuri pentru acelasi lucru, in conditiile in care ti-au fost date deja o gramada de raspunsuri, si daca faci un efort si te uiti la linkuri utile si la sectiunea Anabantidae iti dai singur raspunsurile!
|
 |
|
|
|
la 10 litri.. un betta splendens, sau vreo 2 guppy(desi nu e indicat pentru ca se inmultesc destul de repede), pe langa betta cred ca poti sa mai bagi si ceva creveti red cherry dar sa fie plantat acvariul...., cel mai recomandat cred ca este sa il faci doar pentru creveti la dimensiunile astea.....
P.S. sper ca este ciclat si tot restul....
|
 |
|
|
|
pare un crevete foarte interesant, se gaseste si la noi cumva?
se inmulteste in apa dulce? are cineva detalii despre el?
|
 |
|
|
|
se mai adauga 4 rezerve JBL ProFlora Bio Refill
|
 |
|
|
|
donez un mascul xipho red eye si un mascul black molly
|
 |
|
|
ai grija cu robinetul... sa nu ai surprize.. daca l-ai pus pe circuit sa reduci debitul, si nu in derivatie sa scoti excesul, sa il mai deschizi macar 1 data pe zi sa eloberezi presiinea... sa nu ai surprize
|
 |
|
|
|
salut, nu stiu la fluval... dar la jbl, tetra si eheim(nu sunt 100% ca era eheim) am vazut elicrle cu tot cu magnet, adica tot rotorul ca spare... aveau o gramada si in hornbach, de fluval nu m-am uitat niciodat, dar din moment ce restul producatorilor au asa ceva banuiesc ca si fluval are... poti da o fuga in HB cu rotorul sa vezi da se potriveste ceva d la ei ;)
|
 |
|
|
|
oxacilina este antibiotic, ea nu face altceva decat sa omoare bacteriile, care sunt benefice intr-un acvariu... practic, daca ai pus oxacilina l-ai decilat si ai favorizat si mai mult aparitia algelor... acvariul este ciclat acum?
|
 |
|
|
|
atata timp cat nu limitezi foarte mult spatiu de inot al pestilor nu.... ideea e sa nu iei plante f mari care sa reduca spatiul de inot foarte mult.... plantele mari "de fundal" se pun in spate, cele medii la jumatate si cel emici in fata cam asta e regula... daca pui plante mari in jumatate caum ai facut tu de alfel ar invada spatiul de inot al pestilor si reduc efectul vizual(nu se vede ce este in spate)
|
 |
|
|
|
parerea mea personala e sa mai adaugi ceva si sa muti plantele in spate pentru ca sunt plante de fundal... rept parere personala, dar ii las pe altii mult mai experimentati in arta gradinaritului sa spuna ce si cum, pentru ca la capitolul gradinarit nici eu nu m-am descurcat prea bine....
|
 |
|
|
|
in functie de gusturi, si de mediu din acvariu...(adica temperatura, co2, fertilizant etc.)
pe scurt poate fi una sau mai multe, dar unele mai pretentioase este posibil sa nu iti reziste daca nu le creezi conditii propice
|
 |
|
|
|
partea cu plecostomus... am lamurit-o oarecum... cei de la coralis au zis ca daca are alb la codita e clar Ancristrus si nu Hypostomus...
ramane sa iau un test de o2 sa ma lamuresc si cu partea de oxigenare daca tai agitatia apei la suprafata.. daca face fata surface skimmer-ul+plantele in a oxigena apa/ a realiza schimbul de gaze....
in sfarsit am luat prizele programabile, si pot sa stau fara grija in privinta luminii si a sterilizatoruli... au mai ramas ca operatiuni manuale:
adaugarea lichide(feritlizanti in cazul meu)
hranirea
schimbul de apa
refacerea bombelor de drojdie din cand in cand....
pentru automatizarea celor din urma ma gandeam asa:
butelie co2 2-5l cu ph controller
powerhead conectat la o priza programabila cu flotor pentru nivel min/max ca sa stie cat sa scoata si sa completeze pentru schimbul de apa
hranitor automat... nu stiu ce s-ar potrivi pe capacul meu...
dozator lichide
daca aveti alte sugestii legate de setup sunt deschis sa le aud....
|
 |
|
|
|
@mitzha era cineva pe forum care vindea, poti verifica la rubrica vanzari.
o intrebare legata de melci, cum se inteleg helenele(melcii asasini) cu tuberculatele(melcii de substrat)?
|
 |
|
|
sper ca link-ul de mai jos sa iti raspunda la intrbare....
din ce am citit se poate dar sunt cazuri extrem de rare.... care implica sa ai acvariul infectat, sa ai leziuni cutanate si parerea mea e ca tre sa ai si ceva deficiente imunitare ca sa te pricosesti cu ea, simai ales ca ramane localizata, nu se extinde!
deci dai cu ceva unguent local si pa in cazu destul de rar si improbabil ca te-ai infectat
http://www.medicinenet.com/mycobacterium_marinum/article.htm
|
 |
|
|
|
cand schimbi acvariul unui peste 1-2 zile de obicei se agita, acum depinde si de peste... eu permut "locuintele" l abetta destul de des si nu sunt asa agitati, dar cand i-am luat se cam agitau la schimbari minim o zi...
cat despre locatari... din cate stiu betta cam alearga cory, ca am incercat si eu sa ii tin impreuna...(femelele nu fac asta...)
|
 |
|
|
salut, daca e vorba de pomaceea maturi, sau de dimensiuni destul de mari nu prea au cum deoarece:
1. eu am bagat un ramhorn mare si nu s-au atins de el(e matur, si ceva mai mare decat ei), sta de 2 sapt in acvariu si e ok
2. pomaceea au opercul si nu prea pot sa ii atace, exista si ceva filmulete pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=B-QNK9XS128
|
 |
|
|
femela molly s-a facut mascul, e sanatoasa si vioaie, o/il  am de ceva luni... pret 3 ron
1 xipho red eye(rosu intens complet) 3 ron(la alegere e unul mare unul mic.... unul trebuie sa plece.. mascul)
paltidoras armatulul 2 bucati 8ron/bucata.. sunt maricei, nu mai cresc f mult...
zebra(Danio rerio ) 2 ron.. e singurica, o dau doar cuiva care mai are, pentru ca e de banc...
|
 |
|
|
|
mai bine proflora bio 160 e ceva mai profi...
|
 |
|
|
eu am vazut ceva acvarii complete de la sera in animax la auchan de vreo 60l cu totul inclus, si filtrare destul de buna pentru 60l spun eu erau 4 compartimente unul cu incalzitor si loc pentru accesorii 2 cu material filtrant, bureti, siporax, si mai era si un compartiment liber pentru accesorii...
arata ca cel din link, doar ca era vreo 600ron
http://www.okazii.ro/catalog/55065995/sera-biotop-nano-cub-60-60-l.html#galerie
http://www.sera.de/uk/pages/products/in_category/aquarium-sets-363/product/sera-biotop-nano-cube-60-1.html
revenire.. aici e chiar mai ieftin
http://www.hobbyworld.ro/produs/index/cat/61/id/385
|
 |
|
|
o singura adaugire, nu e mai eficient un "covor pentru acvariu" care este de fapt un izopren?polisitrenul este prea fragil.... macar sa puna polisitren extrudat....
http://www.dohse-aquaristik.com/RO/product/12035
|
 |
|
|