[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: crimson
Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
crevetii au pierdut putin din culoarea alb.. dar rezista cu stoicism din ce am cititi este din cauza lipsei de calciu sau din cauza KH-ului foarte mare.. o sa adaug caco3 ca sa cresc putin concentratia de calciu in acvariu... si ceva mai multe scoici sa mentina echilibrul pe termen lung...

am scapat si de alga de care intrebam ceva mai sus... am aruncat java moss cu tot cu alga, am oprit 2-3 fire curate intr-un bol pe care o sa le plantez cred ca saptamana viitoare, sa ma asigur ca nu mai e urma de alga
pot oferi la schimb un pot de christmass moss verde frumos deja fixat pe piatra, are cam o luna de cand e legat, e cam 10/10 sau alte plante.. egeria, elodeea, rotundifolia etc.
salut, faza cu crevetii aia de 35 ron di coralis am patit-o si eu am luat 5 bucati, 1 a murit inainte sa ajung cu ei, si cred ca a mai murit unul... dar nu gasesc cadavrul si nici nu il vad... orie el pe undev(cel putin asa imi place sa cred) ori a strans mizeria echipa de curatenie... la mine in acvariu daca moare un peste(si aici nu ma refer la chestii mici) in 1 zi nu mai e decat scheletul :-) , dar tu cum impaci crevetii? red crystal vor ph 6.5 si kh2 iar ceilalti kh 10 si ph 8....
ai 2 bazine?

cat despre mucus, baga ori un pomaceea matur ori un ancistrus 1 sapt pana se duce definitiv mucusul ;)
Salutari,

Peste tot prin literatura pomaceea eclozeaza la cateva saptamani, ei bine la mine nu se intampla acest lucru, verific cu vehementa capacul saptamanal si nimic, daca scap un cocon 2-3 zile el este deja eclozat... deja am vreo 4 cocane eclozate in acvariu din aceastaq cauza... sa fie din cauza temperaturii, ei depunand fix langa neoane, sau am eu un pomaceea ce se inmulteste ceva mai repede decat specia salbatica?
Am auzit pe multic ca se chinuie sa aiba pui de mocaeea, sa puna coconul deasupra apei sa il ude etc.. la mine pur si simplu eclozeaza in 2-3 zile
si pomaceea il prefera
kh 8
gh 6
no2=0,05
no3=1
ph=7,5
nh3/nh4=0

astea sunt parametri apei de astazi inainte de schimb, are cineva vreo idee de ce no2 nu vrea sa scada la 0? sa imi fac probleme? mai mult de 0,1 nu a urcat nicioata, dar stiu ca ar trebui sa fie 0 daca bazinul este ciclat...

sa incerc cu ceva plante ce consuma no2??
salut, la mine rcs s-au inmultit si am in acvariu 4 sae mari, 5 pomaceea mari 200-300 pui pomaceea, 2 xipho, o zebra de care vreau sa scap, ceva corydoras, vreo 4 ancistrus, si ceva colisa lalia... dar si la mine stau ascunsi in moss mai ies cativa si se plimba, dar nu mereu... red crystal sunt ceva mai tupeisti, si pinochio...
@ultkas pe viitor asa o sa fac

Update:
adaugat in bazin 4 creveti cristal red shrimp, parca clasa D daca nu ma insel, sunt cei ceva mai mari si cu albul acela pus sper sa le mearga bine... astept puisorii sa se populeze bazinul cu ei, ca de RCS am vreo 2 randuri d epui si unul pe drum

in bazinul mic am bagat cativa khuli sunt bestiali
am identificat alga... probabil la mine nu se dezvolta decat in interiorul java moss sin cauza co2.... sa o las avand in vedere ca nu are evolutie spectaculoasa sau sa arunc java moss?

http://www.aquascapingworld.com/algaepedia/full_view_algae.php?item_id=81&algae=Green%20Hair%20Algae

am gasit si de ce nu se dezvolta la mine decat acolo )))

This type of algae is extremely fast growing. Consider a "bad" algae that usually grows on plant leaves and weaves its way in and around creating thick matted clumps. It is bright green in color and has a very fine slimy texture. Individual strands can grow as long as 20 cm. Cannot be removed easily mechanically. If left unchecked it will spread and overtake an aquarium under good water conditions. The situation that causes green hair algae to bloom is usually a combination of excessive lighting, high levels of dissolved organics and/or nutrient imbalance, in particular, excessive iron. ?
? If you're having green hair algae problems try removing as much algae as possible with a tooth brush or with your fingers. Then add some SAE's and Amano Shrimps to your tank. These algae eaters will quickly control and eventually eliminate this type of algae from your tank. Smaller types of shrimps also eat this algae but not as effective as Amano's and SAE's.
ionutlatcan wrote:Deparazitati pisica, vaccinati-o si poate sta linistita. Care ar fi motivul pentru care nu pot convietui?

iti pot da eu unul.... fire de par foarte fine ce sunt capabile sa treaca din alveole in capilare si de acolo mai departe ;) am vaut operatii complexe pentru treaba asta....
rezervele JBL au plecat, mai scot la vanzare 2 tufe maricele de rotala rotundifolia, ceva fire de elodeea si egeria densa,as prefera sa le dau la schimb pe java si phoenix moss, sau ceva pante pitice de foreground gen staurogyne care la mine nu prea pare sa se dezvolte
astazi de dimineata am vazut si un pui de crevete ce se aventurase in afara mos-ului si o femela cu oua se pare ca RCS au inceput sa prospere in bazin, probabil ca odata cu cresterea kh s-a gandit sa mai traga un rand de pui din oacate pinochio.... e posibil sa sucombeze
asta am gasit si eu, si alte cateva detalii, care ziceau ca ar fi o boala parazitara si sa ii separ, dar doar ei au probleme, restul sunt ok, si chiar si ei mananca si sunt voiosi...
viulian wrote:E recent adaugat mossul ? Daca da, da-i timp, poate se retrag - daca in alta parte nu ai ?

mosul e din 28.11.1012 la min ein acvariu, si a crescut ceva, erau 2 fire, dar se pare ca traieste in simbioza cu ceea ce cred ca e o alga.... e daunatoare sa ma alarmez?
cred ca am o problema de alge.. am luat cateva fire de moss. java dupa aprerea mea de la cineva am legat-o de butura, dar pare infestata de ceva alge... stie cineva despre ce este vorba? sa scap de ea? mentionez ca pe christmass nu am asa ceva doar pe cele cateva fire de java.....

image
Salutare,

Se pare ca ai mei creveti
Scientific name: Caridina gracilirostris Common name: Red Nose Shrimp, Mosquito Shrimp, Red-fronted Shrimp, Rhino Shrimp.
s-au cam albit foarte serios, stiu ca nu ar fi un semn tocmai bun, prima oara am observat unul, acum erau 5 in starea aceasta... pe restul nu i-am putut gasi pun si cateva poze mai jos cu ei.....

image

image

image

a mai patit cineva asta? ei par vioi si isi va de treburile lor... sa fie vreo infectie bacteriana? RCS nu par afectati(ma refer la masculi care sunt transparenti)
sa le fac ceva?

parerea mea ersonala, exagerat de multi pesti, chiar daca majoritatea compatibili intre ei.... exagerat de multi nu am atatia in 200l.... si asa bazinul de 200 e la limita popularii....
nu e ciclat si nu il poti cicla vreodata sa mentii bazinul stabil fara interventii chimice permanent, iar cand va mai creste pangasius... nu stiu cum o sa te descurci.... ala ajunge lejer la 30 cm in scurt timp..... guramii... in functie de specie se fac si aia foarte mari! cat despre 15 pesti... poate 14 pesti de mici dimensiuni gen combinatii intre neoni cory si guppy, pangasius, guramii(chiar si colisele care sunt cele mai mici specii au nevoie de un minim de 80l apa pentru primul peste si pentru fiecare suplimentar se mai adauga cativa litri),nici platy nu e recomandat sa stea in bazine sub 100l (exceptand femele gestante ce se muta singure in bazine de 60l pentru reproducere), restul sa zicem ca ar merge, dar in nici un caz atat de multi cati ai

concluzia... documnteaza-te putin referitor la pesti si ia o hotarare cat mai repede astfel incat sa poti avea un acvariu cat de cat echilibrat, si dupa aceea incepi usor usor sa te documentezi cum sa completezi biotopul(lumina fertilizant, co2 si alte chestii mai complexe) ;)
florin28 wrote:mai o nelamurire;pe langa acvariu am primit si un fltru elite mini A-130.e suficient sau mai am nevoie si de pompa de aer?
va multumesc

in functie de ce vrei sa faci cu acvariul, cred ca vei pute aprimi si un raspuns... daca e vorba de betta e mai mult decat suficient deoarce betta respira aer atmosferic, daca e vorba de creveti filtrul nu stiu cat de adecvat e.... e mai recomandat un burete pus pe furtunul de aerare
Alexandru25 wrote:A fost o problema, cu concetratia de amoniac din apa pentru ca eu inainte de a cupara incalzitorul temperatura apei din acvariu era de 20 - 23 de grade si concentratia de amoniac era admisa la o scara mai mare, dar dupa ce mi-am cumparat incalzitorul si temperatura a crescut altele au fost datele problemei concetratia de amoniac trebuia sa fie mai mica.
Si de aici sau tras toate problemele mele cu pesti morti , multumesc celor care au incercat sa ma ajute rog sa mi se inchida acest topic .

pai daca asta a fost problema.... inseamna ca acvariul de fapt nu era ciclat, eu nu am vazut amoniac in nici unul din acvariile mele decat pe perioada ciclarii....
no2.. mai vad din cand in cand dar este reultatul hranirii excesive... oricum nici asta nu trece de 0,1, in general ajunge max la 0.025-0,05....
nu stiu daca postez adecvat... sper sa nu sariti pe mine, dar nu mai gasesc sectiunea cu "informatii utile"

Forum Index » Profile for crimson » Messages posted by crimson
Go to: