- Acvariu 44 litri, 50x25x35, capac hand made colantat, iluminare 2x15W + bonus tub 15W Philips, filtru intern AQUAEL fan mini, incalzitor RESUN 100W si peisaj fundal - 150 RON
- Acvariu 20 litri, 40x20x30, capac hand made colantat, iluminare 1x8W, 1x11W + bonus un tub de 8W Philips, 4 x filtru burete bolborositor , pompa de aer RESUN AC-9901 - 100 RON
- Acvariu rotund, sfera taiata, bol 10 litri, capac colantat cu suport prindere dulie pentru bec, bec economic 20 W, termometru lipit pe geam - 90 RON
Nu prezinta zgarieturi, doar usoare urme de calcar (se curata cu otet). Preturile sunt usor negociabile. Prefer sa vand pachetele complete sau macar acvariu, capac si iluminare.
CO2 si pompa de aer (O2 din mediul ambiant) sunt 2 lucruri diferite.
CO2 se foloseste in acvariile plantate pentru cresterea sanatoasa a plantelor.
Pompa de aer se foloseste la crescatoriile de pesti in speta cu burete boborositor pentru ca e varianta cea mai ieftina si oxigeneaza apa foarte bine avand in vedere ca acele acvarii sunt suprapopulate.
Nu se folosesc ambele variante la un acvariu in care vrei sa cresti plante. Bolborosirea apei cu pompa de aer, scoate in acelasi timp si CO2 din apa (pus acolo prin instalatii de CO2 cu butelii sau cu bomba de CO2 cu drojdie)
Dubioasa treaba acolo. Verifica la capac sa nu fie vreun fir expus, neizolat. Poate asa sa apara fluctuatiile si sa influenteze sonda.
Le iei prin eliminare, deconectezi pe rand moonlight, apoi neoane, ventilatoare.
Verifica si cablul de la sonda sa fie OK.
Sursa din stand este la 12 Volti provabil nu? Trebuie sa fie alimentata de la 220 V printr-un stecher de undeva.
Poti incerca sa alimentezi microcontrolerul de la 220 V printr-un UPS (UPS-urile noi au si prize de 220 V sau poti manufactura dintr-un cablu de UPS si o priza PT) si acea sursa de stand sa fie alimentata direct la 220 V (nu prin UPS) si in acest mod vezi daca fuluctuatiile de pH traduse de microcontroler sunt din cauza tensiunilor de comutatie care apar cand intra in sarcina acea sursa de 12v care alimeteaza moonlight si ventialoare.
Am achizitionat azi o electrovala Dupla (pozele din atasament) si am o problema in conectarea ei la reductorul meu Dennerle profi 2000 (din reglajul fin iese un niplu de plastic pentru conectarea furtunului de Co2).
Din cate am observat acea mufa de la intrarea in electrovalva este buna pentru reductoarele JBL care au de obicei prinderea direct pe electrovalva.
Intrebarea mea este : Unde pot sa gasesc un niplu metalic pentru furtun CO2 ca sa schimb acea mufa de la intrarea electrovalvei?
In momentul de fata acvariul este dotat in felul urmator :
Acvariu 125 litri = 96 x 33 x 40 cm
Capac din lambriu PVC colantat - 4 ventilatoare de sursa PC
Moonlight LED-uri albastre
Neoane 2 x 39 OSRAM 865
Filtru extern CristalProfi e701
Incalzitor HAILEA
Pesti : Guppy, Molly, Xipho voalati, Corydorras, Ancistrusi, SAE, Golden Gourami si un Betta.
Fertilizare zilnica, cu PPS-PRO micro si macro, aditie CO2 de la bomba 2,5 litri, difuzor CO2 - bila de la EHEIM, easycarbo supliment zilnic.