[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Te rog fii mai explicit. Unde ai indesat acel filtru de tigara? In care parte a instalatie, ca sa zic asa?
Furtunul din sticla cu drojdie, in sticla cu apa are in jur de 30 cm, iar cel care ajunge in acvariu, are in jur de 50.
Poi acuma am in sticla cu apa 1 bula la mai putin de 3 secunde si la furtunul pe care-l am in acvariu se vede cum aerul impinge apa de pe furtun. Incet incet, dar o impinge...Scapari nu cred sa am pentru ca am pus silicon la toate imbinarile furtun-dopuri.
Am vazut ca vorbiti in legatura cu apa. Eu o tin intr-o galeata de 10L. Pun in apa si solutie Tetra - aqua safe. Cred ca nu e nici o problema. Schimb apa cam la 3-4 zile. Observ cam de fiecare data ca in vasul in care am apa, iar la suprafata ei se formeaza ca o panza. Nu stiu ce e aia. Apare asa la apa statuta? De fiecare data dupa ce am schimbat apa, pun iarasi apa la statut.
Imi cer scuze ca nu sunt la subiect ca sa nu deschid alt topic pentru o singura intrebare.Am in acvariu molly, guppy, xipho,zebre si ancistrusi. De guppy stiu ca fata pestii vii pentru ca am avut o femela si am pui de la ea.Toti pestii pe care ii am nasc puii vii? Deoarece am vazut in acvariu, ca niste bule de apa, dar totusi nu sunt bule. Am dat un search pe google si am vazut ca zebrele depun ceva asemanator; nasc si ele pui vii? Inca 1 data mii de scuze pentru off topic
Acuma inteleg. Nu puteam sa-mi explic cum se agata ele, pentru ca vedeam prin magazine plante prinse de buturuga, prinse de creanga de vie, de pietre si nu-mi dadeam seama cum se prind alea. Eu am un anubias si de unde l-am luat mi-a zis acel vanzator sa-l pun in substrat. Mi-a zis si sece4u20 ca anubias-ul se prinde, nu se tine in substrat...Prost vanzator . O sa vad cum fac si sa iau o radacina ca sa-l pot prinde.
Eu am ales niste pietre de prut si le-am pus una peste alta, pe stanga si pe dreapta iar deasupra lor am pus o alta piatra. A iesit ca intrarea intr-un tunel.
Am facut bomba de drojdie.Din sticla cu compozitie am tras un furtun prin dopul ei pe care l-am etansat cu silicon, unde l-am introdus in alta sticla, pe jumate cu apa.In dopul celei de a 2a sticla am dat 2 gauri, unde intra furtunul 1(cel din sticla cu drojdie) pana la jumatatea volumului de apa. Furtunul 2 pus in sticla 2, sta deasupra apei, care la randul sau vine in acvariu. Am aproximativ 1h30 de cand e pus si in sticla cu apa iese o bula de aer cam la 5 secunde, dar in acvariu nu se vede nimic. Care e problema? Ce se intampla? Trebuie sa astept pana ce in sticla cu apa ies mai multe bule si pana se face presiune sa intre in acvariu codoiul?
Vreau sa zic ca primul substrat e fertil, iar deasupra pietris ornamental. Fac asa cum ai zis, dar e vreo problema daca pun tot substrat fertil si dupa pietris?
Am citit pe undeva pe forum ca substratul fertil nu se spala. Inca ceva: dupa 3 saptamani de folosire a unui substrat fertil e normal ca acesta sa aiba un miros "urat"?
Daca ai 4 ani de acvaristica, mai ai nevoie de cei care cunosc si stiu ce inseamna asta? Mai ai nevoie de sfaturile celor experimentati?
Acuma am un capac de la un juwel 60. Am taiat din plante si am pus in poturi care le-am oprit de la cele cumparate. In legatura cu substratul: e bine daca il golesc, pun apa in recipiente si sa mai pun substrat, dupa care sa pun apa again?
Aham...Acuma inteleg. Sece4u20, da ce activ esti...Multumesc
Nu stie nimeni care e problema la mine?
Eu m-am referit la faptul ca in momentul cand am pus apa si drojdia, in sticla, peste gelatina, nu s-a amestecat. A ramas apa si drojdia la suprafata, iar gelatina dedesubt. Nu trebuiau ele sa se amestece?
Am facut retela Rebellei. Dupa ce am lasat`o la frigider si s`a intarit gelatina, am pus drojdie cu apa. Intrebare:drojdia si apa care am pus`o peste gelatina, trebuie sa se amestece intre ele?
providra18 wrote:Eu nu inteleg un lucru. Cum prinzi acele plante pe ornament, pe buturuga? Sunt anumite specii de plante?

Nu vrea nimeni sa ma lamureasca?
Eu nu inteleg un lucru. Cum prinzi acele plante pe ornament, pe buturuga? Sunt anumite specii de plante?
HumanFace wrote:Si eu folosesc un aquael, ca filtrare mecanica.
Si mai folosesc un filtru cu alge, e chiar bun!

Mai am un filtru, de la un acvariu juwel. De fapt e o cutie destul de marisoara, neagra, unde vine incalzitorul, mai multi bureti si pompa. Nu stiu ce sa fac...E prea mare totusi...Si nici nu stiu cat e de bun acel filtru.
AndR3y88 wrote:Voi ce tip de filtru aveti?
eu am unu dinacela cu carcasa si burete inauntru care scoate bule, d la aquael.

Un aquael am si eu, tot cu burete si scoate si bule. Sunt multumit de el.
Alber, degeaba zici asa...Am cautat si eu sa cumpar un acvariu si nu am gasit. Mi-l dadea cu totul(capac, filtru, incalzitor, termometru...) si nu mi-a convenit sa dau 250 ron. Asa, home made, am iesit cu 50 ron sticla+18ron siliconul. Total 68 ron. Aaaa...uitam...Am mai dat si 5 ron pe lame, sa-l curat de silicon .
De curand am cumparat un capac SH 600x300 folosit 6 luni, pe un acvariu juwel. Capacul are un singur neon.
1)Pot sa-i mai pun o instalatie pentru 1 neon, sa fie 2 sau E lumina suficienta pentru acvariul meu de 60L?
2)As vrea sa schimb tubul deoarece mi se pare putin afumat la un capat.Ce tuburi imi recomandati?

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: