salut! sunt nou in aceasta privinta. am avut acvariu de mic dar la un moment dat, l`am lasat balta. Aqma vreau sa`l refac si sa ma ingrijesc de el. asa cum am citit si in alte parti, am inceput in felul urmator: acvariul, incalzitorul, filtru de aer+oxigenator incorporat le aveam. am cumparat termometrul. dupa spalarea aparatelor si a acvariului si clatit foarte bine, am pus apa fiarta si racita in el pt a da drumul la aparate. dupa o perioada de functionare doar cu aparatele am cumparat un substrat din pietris, nu mare,nu mic(cu bobul de aproximativ 3mm) care l`am intins pe toata suprafata de jos a bazinului si tot asa, am lasat o perioada sa mearga in gol. urmatorul pas a fost in achizitionarea unor plante, la care am rupt putin din radacina(asa a fost sfatul vanzatorului)pt k erau mari. aceste plante le`am pus in substrat,dupa care am pus solutie Tetra AquaSafe. tot asa, am lasat o perioada sa mearga in gol, plantele au inceput sa creasca, se vedea k tulpina lor se intareste. 2 zile am lasat acvariul nesupravegheat iar knd am ajuns acasa am vazut k apa scazuse, iar oxigenatorul mergea mai mult in gol,la suprafata, plantele incepuse sa se inchida la culoare, sa se usuce si sa se rupa iar frunzele erau parca transparente. am ajuns la achizitionarea pestilor: 1 pereche de zebre(roz), 1 pereche guppy, 1 pereche xipho si 1 pereche de ancistrus. VA ROG sa`mi spuneti pana acuma unde am gresit! ! ! dimineata am avut 2 dezamagiri: unul din ancistrus,l`am gasit cu burta in sus

, iar femela guppy, la scurt timp s`a dus si ea. Vreau sa zic k pe sanitar l`am gasit mort, dar guppy a stat mai retrasa intr`un colt a acvariului o perioada, dupa care s`a ridicat si a mancat si iarasi s`a retras...la scurt timp am gasit`o moarta...ce parere aveti? imi puteti da un sfat? va rog sa`mi ziceti unde am gresit, ce sa fac cu acele plante care se usuca?