| Message |
|
|
Da, asa voi face. Le voi da 1 data pe zi de haleala  , iar tot pe aici pe forum, am citit ca din 7 zile, una trebuie sa fie fara papica. Voi face si eu asa, sper ca e bine. Sunt bucuros ca va faceti timp de noi, incepatorii si cu toate ca uneori punem intrebari banale, ne raspundeti cu placere. Am incredere in experienta voastra si din acest motiv va cer sfatul si-l urmez intocmai, in acelasi timp bagand la cap 
|
 |
|
|
|
Va rog, faceti-ma si pe mine sa inteleg ce e cu testele astea de apa. Am citit ca se masoara Ph, Gh, Kh s.a.m.d...Aceste teste se cumpara toate odata sau pentru Ph este un test, pentru Gh alt fel, intr-un cuvant se cumpara separat sau sunt si teste care sa ti le zica pe toate odata? Chiar nu stiu si nici nu inteleg nimic despre aceste teste. Are cineva rabdare sa-mi explice si mie? Vreau sa cumpar, sa le fac si sa le pun pe forum, pentru citire, ca nu stiu nimic de ele si sa vad ce apa am/pun in acvariu.
|
 |
|
|
|
Vreau sa mai zic ca nu am apucat sa fac test de apa. Sincer nici nu stiu ce sa cumpar, nu stiu ce sa cer. Poate imi recomandati voi ceva? Ma lamuriti si in privinta testelor de apa? Un cost orientativ?
|
 |
|
|
|
Tin sa zic ca nu am aditie de CO2. Mancare le dau de 2-3 ori pe zi si asta, in maxim 5 minute este terminata. Nu as crede ca asta se poate numi mancare in exces,iar la popularitate 1pereche xifo, 1pereche ancistrus,3 zebre rerio, 1 mascul molly cu 2 femele si 1 guppy. In concluzie, nu afecteaza cu nimic nu? Daca sunt multi devine acvariul urat la vedere, dar in rest, voi avea grija ca sa-i scot pe cei morti, ca sa nu durizeze apa(cred ca am zis bine).
|
 |
|
|
|
Am descoperit ce melcusor am in acvariu, iar din cate am inteles si din ce am citit, sper sa nu am invazie. Deja cred ca v-ati dat seama ce e...Da, aveti dreptate...E Physa Marmorata.
|
 |
|
|
|
Elodeea canadensis si Cabomba Caroliniana.
Si acum imi cer scuze pentru alta intrebare, pentru a nu mai deschide un topic. Am observat acuma, un melc in acvariu, un melc micutz, maroniu, cu o cochilie alungita si cu niste bulinute parca negre. De unde a aparut acel melc? Tin sa zic ca, nu am cumparat pana acum, nu am avut pana acum nici un melcusor. Ce sa fac cu el? E de tinut sau de aruncat, cu toate ca nu stiu nimic de el, de unde a aparut, din ce familie face parte...Inca o data scuze pentru off topic.
|
 |
|
|
|
Vin iarasi cu niste intrebari, poate stupide, dar vreau sa ma lamuresc.Plantele care se inalta,cresc la un moment dat, pana la suprafata apei. Ce se poate face? Se taie din ele? Are un loc anume unde se pot taia, o inaltime anume?
Dupa ce au fost taiate, se pot replanta acele firisoare?
|
 |
|
|
|
Domnilor, va multumesc pentru ajutor. Cred ca se poate inchide topicul.
|
 |
|
|
|
Sper sa nu fi spus ceva de rau, dar eu asa am citit la topic. Vrea sa stie cati pesti poate sa puna intr-un acvariu. Daca am zis ceva gresit, mii de scuze
|
 |
|
|
anka1968 wrote:buna,
pt ca acesti pesti vor ajunge saptamana viitoare si pt ca doresc sa vand si cantitati de 20 bucati, voi "caza" provizoriu un numar de neoni rosii marime M si L...
Fiind prima oara cand aduc astfel de pesti, am rugamintea sa ma ajutati raspunzandu-mi la intrebarea din "enunt".
mercic,
anca
Cel mai bine ar fi sa citesti Volumul acvariului si numarul pestilor
|
 |
|
|
|
De cate ori pe zi trebuie data mancarea la puiet? Care este temperatura favorabila pentru ei? Mai zic 1 data, sunt puiuti de guppy.
|
 |
|
|
|
Stiu ca e off-topic, dar ca sa nu deschid altul intreb tot aici. Ce sunt, cum se numesc acele ghemotocuri verzi, ca muschiul de pe copaci? Un ghemotoc de alge? Ce rol au in acvariu? E numai de frumusete, e ca un filtru? E pretentios?
|
 |
|
|
|
Multumesc de sfat, chiar nu am stiu.
|
 |
|
|
Am castigat 16, dar au murit 2. Masculul xifo a murit ieri, iar masculul guppy, l-am gasit azi dimineata, era tot alb,nu mai avea o culoare pe el nimic. Coada ii era ca o ata  ...Oare din ce cauza s-a intamplat asta???
|
 |
|
|
Hihihi...A nascut femela in jur de 20 de pestiuci  . Imediat dupa nastere, am mutat-o in acvariul comun. Puii toti sunt bine, am cumparat mancare pentru pui si am dat sa pape...Vai da cat de mici sunt, cat gamalia de la ac...Acuma, va rog sa-mi spuneti ce temperatura trebuie pentru copilasii guppy?
|
 |
|
|
|
Am rezolvat. Multumiri domnului Radu. Pe viitor am sa fiu mai atent, dar mai este o zicala: "omul din greseli invata".
|
 |
|
|
|
Acuma am dat de dracu`...Am cumparat o femela pentru guppy, deoarece a murit in primele zile...Se vede foarte bine si mi-au zis si aia de unde am luat-o ca e gestanta...Ce sa fac???Unde sa o pun??? Nu am alt acvariu pentru ea...Va rog sa ma ajutati, cat mai repede, poate am timp de pregatire.Are burta extraordinar de mare!Please ! Help !
|
 |
|
|
sece4u20 wrote:nu. guppy nu isi poate modifica forma cozii. doar femala de xifo isi poate schimba coada transformandu-se in mascul.
In acest caz, am un peste caruia ii place codita de guppy...Am sa fiu atent sa vad care nu-i da pace...
|
 |
|
|
Chiar nu vrea nimeni sa ma lamureasca?  (
|
 |
|
|
|
Masculul Guppy isi poate schimba forma cozii??? Am vazut in aceasta dimineata ceva schimbat la codita lui. In partea superioara parca e taiat coltul coditei. Am in acvariu 4 zebre, 2 xifo, 1 ancistrus, 1 guppy. Nu cred ca i-au mancat ceilalti din codita...Aveti vreo idee despre ce s-a intamplat?
|
 |
|
|