| Message |
|
|
|
Update tratament Herbtana: Joi 15 Mai - in dimineata asta am gasit peste mort intre pietre.
Concluzii personale:
1. Nu mai cumpar pesti a doua zi dupa import. Nu spun ca asta ar fi cauza principala da' ma gandesc ca este o masura de a reduce pierderile.
2. La urmatorul tratament cu herbtana o sa acopar laturile vizibile ale acvariului cu....ceva si o sa tin luminile stinse (pe cat se poate).
Intrebarie cat timp sa astept pana sa mai cumpar pesti? Ma gandesc ca ar fi bine sa las o perioada sa treaca poate se duce parazitul/ciuperca respectiva.
|
 |
|
|
Update tratament Herbtana
Dupa 6 doze de herbtana, pestela inota azi de dimineata, cu greu, dar inota, in masa apei. Inca nu a mancat, da' poata asta este un semn bun 
|
 |
|
|
Herbtana o sa aduca FLorentina peste vreo doua saptamani, aviz amatorilor 
|
 |
|
|
Zsido wrote:...si nu omoara nevertebratele
Astazi am gasit un shrimp mort, este posibil ca moartea acestuia sa aiba ca si cauza tratamentul cu herbtana?
Ieri shrimpul era bine, a mancat, era vioi etc. Azi l-am gasit lipit de o pompa de valuri
|
 |
|
|
mugurel wrote:Toate aceste produse pot contine alti paraziti ...
Cel mai sigur e cu artemia congelata, eventual imbunatatita cu vitamine ...
Multumesc pentru atentionare, o sa incerc sa fac rost de artemia, atunci.
|
 |
|
|
|
Update tratament Herbtana:
Miercuri 13 Mai. Suntem pe la mijlocul tratamentului. Pestele sta tot in coltul acvariului, nu se freaca de suprafete, nu sunt modificari in modul in care inoata, nu mananca. Pata alba din barbie s-a mai marit fata de cum era la inceput. Pestele pare ca are si buza de jos afectata (parca ar avea un fel de mucus alb pe ea, mucus care pare ca vine din interiorul gurii) iar pe operculul stang sunt mai multe pete albe. De luni, 11 Mai, am observat ca pestele are excremente albe, subtiri.
Pentru ca pestele are intentia de a manca dar nu pune botul pe krill, astazi am luat din market: creveti, inele de calamar, midii, sport, le toc si incerc sa hranesc cu mixul asta, sa vad daca mananca.
Alte recomandari aveti pentru cazul asta?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Update tratament herbtana:
Sambata 09.05:
dimineata: Pestele sta intr-un colt si se freaca in mod constant cu partile afectate de nisip. Am pus mancare in apa si nu a fost tentat deloc de aceasta.
seara: Pestele nu se mai freaca de nisip, nu mai sta pe nisip dar inca este in coltul acvariului. Am hranit, pestele a iesit la mancare da' n-a pus botul.
Duminica 10.05, dimineata: Pestele este in colt, nu se freaca de nisp sau alte suprafete, pare ca este mai vioi, inoata in sus si in jos. Punctele albe par ca s-au mai miscorat. Am hranit, peste a iesit la mancare da' nu a pus botul.
|
 |
|
|
|
am inceput tratamentul cu herbtana. o sa incerc sa pun poze zilnic....
|
 |
|
|
|
uof, nu-mi cumpar teste nici luna asta...
|
 |
|
|
Astazi am observat niste puncte albe in zona capului si a gurii clownului (vezi poze atasate).
Parca si pestele este un pic apatic, sta mai mult intr-un colt al acvariului da' mananca bine (doar in prima zi am avut probleme cu acceptarea krill-ului).
Nu am mai facut teste si nici n-am teste sa fac in curand asa ca nu stiu ce parametri am in apa.
Ce ar putea avea? si cum se poate trata?
Si o poza cu un ochi de shrimp.

|
 |
|
|
|
S-ar putea sa inceapa sa manance si al meu krill, aseara a fost prima masa. Am intrebat sa stiu ce alte alternative am la dispozitie.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Foarte buna descrierea lui Mugurel 
|
 |
|
|
ocean wrote:
Marti wrote:Astazi am vazut un crevete (d'asta autohton) cum manca dintr-un seaman de-al lui
Nu cumva consuma o carcasa/carapace goala dupa naparlire, pentru ca e ceva firesc si seamana cu animalul in sine
Sigur!
Intr-un cleste avea carcasa, intr-alt cleste ii tinea coada (partea carnoasa) iar capul victimei (cu ochii negri, cu tot) plutea prin apa
@Elven: Le cumpar ceva maine...e OK daca le iau niste scoici/creveti congelati d-aia din Auchan?
|
 |
|
|
Astazi am vazut un crevete (d'asta autohton) cum manca dintr-un seaman de-al lui  . Eu i-am luat crezand ca mananca ce gasesc si ei prin bazin si nu i-am hranit (nici nu mi-am pus problema sa-i hranesc pentru ca am gandit ca le-o ajunge ce gasesc ei pe pietre, p-acolo).
Exista riscul sa se decimeze intre ei din lipsa de hrana? Trebuie sa le cumpar ceva de mancare?
|
 |
|
|
Cum zice si titlul  , cumpar Peppermint shrimp.
Astept oferte. Sau daca stiti pe cineva care are de vanzare, spuneti-mi.
Mersi
|
 |
|
|
|
Poi nah, incep sa populez incet-incet, ai vazut ca voiam vietzuitoarele din Cub da' nu s-a potrivit.
Mai intai vreau sa mai bag niste melcutzi pe langa crevetii astia autohtoni, un clovn..si corali usori.
|
 |
|
|
Primele teste de apa:
PO4 = 0;
NO2 = 0.05;
NO3 = 0;
KH = 11;
Salinitate = 1.024;
NH4 = 0.
Deocamdata atat 
|
 |
|
|
|
Caut Trochus snails.
Astept oferte pe PM.
Multumesc!
|
 |
|
|
Sunt in etapa in care ma apuc sa strang de-un clean up crew (CUC).
Saptamana trecuta am luat de la Elven aprox. 5 creveti de Marea Neagra, autohtoni.
Tinand cont de faptul ca astia sunt detrivori, ce alte vietati mai recomandati pentru un CUC cat mai complet?
Mersi 
|
 |
|
|