[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nagy Attila
Forum Index » Profile for Nagy Attila » Messages posted by Nagy Attila
kirucd wrote:Cred ca s-ar impune sa punem si aici linkul cu premiul castigat de pomi, sper ca e ok

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/show37.html

Felicitari inca odata pomi

Clar ca se impune si mi-a mai venit o idee incat sa trecem in primul post sub fiecare concurs anul, romanii care au participat si adica numele lor si locurile ocupate de ei . Ce ziceti?
Felicitari!!
Rezultatele de la AGA:
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/categories.html
Felicitari pentru proiecti si astept cu nerabdare evolutia acvariului.
Sandu wrote:impresionati de cele vazute acolo, dupa o discutie cu Dogibeer am decis ca el, mai rabdator isi face bila din ea...iar eu o las natural . Chiar sunt curios cum ii mai merge lui, dar sincer m-am felicitat de alegerea facuta...nu cred ca as avut la dispozitie atat timp cat sa o definesc in forma dorita. Din cate am vorbit stiu ca a lucrat mai bine de o luna la biloiu' lui

Aici intradevar timpul a fost de partea mea si nu am fost si nu sunt deocamdata presat deloc de timp. In principiu am obtinut tot ce mi-am propus si dorit de la aceasta planta dar datorita modificarilor facut in zilele astea isi va cam pierde din dimensiuni si forma de bila. Si cum spunea Porcu, intradevar nu am o poza coolta cu ea in forma de bila asta si datorita a BBA cu care ma confrund de o perioda si care mi-a umplut un pic si interiorul bilei.
coti wrote:Multumesc pentru raspunsurile prompte! Si o recomandare pt. filtrul extern? Ceva fiabil sa nu ma trezesc cu acvariul gol si parchetul umflat ca un munte in mijlocul biroului.

Uitate dupa un filtru cu cat mai mare capacitate de medii filtrante, pentru filtrare biologica. ItI recomand un eheim 2028 pro 2, iar daca o sa consideri ca debitul e prea mare o mai reduci din filtru.
Bun venit!
Te asteptam sa iti deschizi un jurnal.
stefanp wrote:Am vbit deja la reef. Ce au ei, e ori granulatie mare, ori cam scump...
Am sunat la animax aici in Iasi si au pe negru de granulatie 3-5 mm si o singur punga de 1kg cu granulatie 1.5 mm. Ce ziceti e ok daca iau asa?
Mai gros dedesubt si ultima punga pe deasupra?

Ai un Pm pentru Nisip Dekoline Nero punga de 5 kg negru, granulatie 2-3 mm la 39 de lei.
Pesti exceptionali si sa nu mai vorbim de poze.
Felicitari si cum spun de obicei la ciclidari, dupa ce ma satur de inmuiat mainile ma apuc si eu de crescut alge pe pietre.
Vand Blue Tetra (Boehlkea fredcochui), circa 15 buc.la pretul de 3 lei bucata.
Nu trimit in tara.

Multumesc tuturor!

Ce vrei sa pui in locul ramas liber?

Ma gandeam la Glosso care sa curga ca si un ghetar din spate mai inalt iar in fata sa se intalneasca cu HC.
Daca aveti alte idei sunt deschis la sfaturi.

Singurul minus este legat de "plantele rosii"...car par ca au palit . Se poate sa fie din poza, setare aparat...sau chiar din fertilizare. Ori una ori alta trebuie rezolvata caci scade contrastul si este pacat.

Din fericire nu este vorba de nici una dintre problemele enumerate mai sus . De fapt nici nu este vreo problema doar ca nu au varfuri plantele caci au fost tunse de maxim o saptamana . Asa ca acvariul isi va schimba aspectul dupa ce vor creste inapoi.

...rezolvam si piatra din stanga?

Este under construction.
Revin cu o mica mare schimbare, adica am adaugat hardscape Astept cu nerabdare parerile voastre :

image

Eu nu vad poza......
IAPLC 2011 TOP 20
http://www.miyabi-aqua.com/album?album=all&gallery=2
Incearca intr-o cutie de plastic cu capac in care sa decupezi o bucata de polistiren. Faci o gaura in polistiren cat sa treci radacinile , acele mai subtiri , nu si rizomul. La 2-3 zile stropesti frunzele. Poti sa il pui chiar si in pervaz la soare dar conditia este sa nu ai calorifer sub geam sa nu iti incalzesti apa prea tare iar partea unde ti apa de sub polistiren so acoperi cu ceva banda neagra incat sa nu faci alge. Spor!
Astept cu nerabdare continuarea. Sa speram ca nu vor fii la fel de "Long-Steps" ca si la mine
Un update cu o poza si un film:
image

si un mic filmulet cu Tanichthys Micagemmae hd:
http://www.youtube.com/watch?v=KTcmxuSFonc
cristi2187 wrote:M-am hotarat raman la cel de 60 L
Acum spuneti-mi voi ce trebuie sa mai achizitionez.
1.substrat ,de care? tinand cont ca vreau sa pun si niste plante ulterior
2.substante anti-alge sau alte chestii de genul?

Poti incerca in prima faza ca sa te inveti si cu fertilizarea linia de la Sera. Au picaturi zilnice pentru micro nutrienti si macro gasesti destul de usor pe forum.
Este Easy Carbo care este bunicel pentru un incepator ca sa adaugi carbon activ.
Substantele anti alge se folosesc in cazurile cele mai grave si in cazurile respective mai bine dai reset asa ca pana nu le ai nu iti bate capul cu ele. O sa fie un acvariu proaspat setat asa ca o sa ai ceva alge dar o sa treaca in mare de la sine si cu un pic de inlaturare mecanica daca este cazul.
Imi place cum a iesit. Mai ai delucrat un pic cu acele pietre mai mici pe care le poti incorpora langa cele mai mari sau prin fata, in gazon.
Bafta si astept sa vad acvariul plantat!
Dogibeer wrote:Cum spune si titlul, vand :

Ludwigia Brevipes 2 lei/fir : http://img197.imageshack.us/img197/481/55151565.jpg

Revin cu o nou tura de Brevipes!

Pret redus 1.5lei/fir

Forum Index » Profile for Nagy Attila » Messages posted by Nagy Attila
Go to: