Ca update, observ aparitia unor melci Spirorbis pe spatele acvariului.
Probabil ca nu am reusit sa-i indepartez eficient de pe cochiliile melcilor Nassarius adaugati.
Apoi, observ aparitia puietului de Nassarius, dupa marime cred ca am doua generatii de pui.
Melcii cowrie ling piatra si geamurile cu spor.
Nu am observat puiet de la melcii Collonista, dar acestia sunt toti in viata, deci speranta exista.
Cei patru pesti sunt ok.
Ce urmeaza:
- sa schimb skimmerul
- sa incep sa adaug vreo doi melci turbo din cei cu alge coraline pe cochilie din RSM130
- sa adaug niste pistol shrimps
- sa adaug cativa watchman goby, de diverse specii
- as vrea sa re-incerc experimentul cu haremul de Royal Gramma si in acest acvariu
- as vrea sa mai adaug un al doilea peste mare, probabil un Copperband sau un Yellow tang
De asemenea, vreau sa dau drumul la pompa de dozare: cantitati minime de Nopox, part A, B, C de la Red Sea.
dan.pavelescu wrote:Nici aici nu e voie, daca e ceva
Pana mea, care e problema cu un acvariu intr-o arie care nu e clinica?
Un acvariu la cabinet te calmeaza inainte de extractie sau pileala mai bine decat anestezicul local.
Problema e ca nu ai ales bine acvariul. Prima ca e prea mic (trebuia sa acopere macar geamul complet, daca nu tot peretele).
A doua ca e cu apa dulce. Nu poti pune rechini in apa dulce (rechinii sunt recomandati la cabinet stomatologic ca exemplu de dinti sanatosi necariati).
um02122 wrote:Doua dileme (frumoase de avut):
- ce pun in RSM C250? (frag tank sau display?)
- caut un RSM C130 pe negru si mut tot din RSM130 argintiu? Capacul e identic, deci portarea solutiei led e facila.
Am rezolvat ambele.
Mut tot din RSM130 argintiu in RSMC250.
Apoi scap de cel argintiu, voi folosi pentru carantina pe acesta:
dan.pavelescu wrote:Boss, e bantuit, cheama un popa sa faca o slujba, o sfestanie, o molifta ceva Poate ai si un pistol shrimp adus cu piatra uscata si nu stii
ocean wrote:Sunt curios cat va trai Moorish-ul, dupa mine e unul din pestii(superb dealtfel ) ce nu au ce cauta in acvarii. Cel mai mult stiu unul ce a trait intr-un acvariu de peste 1000de litrii(doar display-ul ca sumpul avea si el peste 1000de litrii) ful de corali SPS si alte vietati. Stiu ca printre altele primea si castraveti ca hrana
Si eu sunt curios.
Asta l-am luat dupa ce am vazut cum performeaza in shop in ultimele doua luni. Erau trei. Unul l-au pus in display (ii plac LPS), unul s-a cumparat acum doua saptamani, asta m-a asteptat. E si cel mai frumusel. Tin minte ca l-am filmat si am trimis lui Dan Pavelescu si a fost si el de acord ca pestele e superb.
Acum ce sa zic, al meu vaz ca a mancat tot ce am pus in acvariu. Flakes, pellets, frozen. Efectiv, suge tot.