[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Mii de multumiri colegului adibv, skimmerul lui scoate mult rahat din acvariul meu.

Exact cu tacamuri de alea mananc eu pe la pizzeriile din zona.
Si asa am vazut si in Elvetia.

Mie imi plac la nebunie aceste tacamuri.
Eu am mancat la restaurant cu cutite cu maner de lemn.

Si am vazut acvarii in institutii medicale.

Nu in Ro, dar tot in tari civilizate.
Ca update, observ aparitia unor melci Spirorbis pe spatele acvariului.
Probabil ca nu am reusit sa-i indepartez eficient de pe cochiliile melcilor Nassarius adaugati.
Apoi, observ aparitia puietului de Nassarius, dupa marime cred ca am doua generatii de pui.
Melcii cowrie ling piatra si geamurile cu spor.
Nu am observat puiet de la melcii Collonista, dar acestia sunt toti in viata, deci speranta exista.
Cei patru pesti sunt ok.

Ce urmeaza:
- sa schimb skimmerul
- sa incep sa adaug vreo doi melci turbo din cei cu alge coraline pe cochilie din RSM130
- sa adaug niste pistol shrimps
- sa adaug cativa watchman goby, de diverse specii
- as vrea sa re-incerc experimentul cu haremul de Royal Gramma si in acest acvariu
- as vrea sa mai adaug un al doilea peste mare, probabil un Copperband sau un Yellow tang

De asemenea, vreau sa dau drumul la pompa de dozare: cantitati minime de Nopox, part A, B, C de la Red Sea.

dan.pavelescu wrote:Ai grija sa-ti ramana si un pic de apartament pe langa acvarii.
Ai ajuns? Cum inoata pejtele, pe burta sau pe spate?

Pai nu e upgrade de volum, doar de tehnologie, schimb un RSM130 argintiu cu un RSM c130 negru.

Chestie si de mobilier, am decis sa merg pe negru cu toate acvariile.

Legat de moorish idol, iti trimite sarutari frantuzesti.
dan.pavelescu wrote:Nici aici nu e voie, daca e ceva

Pana mea, care e problema cu un acvariu intr-o arie care nu e clinica?

Un acvariu la cabinet te calmeaza inainte de extractie sau pileala mai bine decat anestezicul local.

Problema e ca nu ai ales bine acvariul. Prima ca e prea mic (trebuia sa acopere macar geamul complet, daca nu tot peretele).
A doua ca e cu apa dulce. Nu poti pune rechini in apa dulce (rechinii sunt recomandati la cabinet stomatologic ca exemplu de dinti sanatosi necariati).

Confirm ca pestii mei au supravietuit cu auto feeder cu pellets vacantei mele de o saptamana.

Ca bonus, acvariul arata mai bine decat cand l-am lasat, auto top-off a tinut probabil salinitatea mai constanta decat o tin eu manual.

Configuratia actuala:

um02122 wrote:Doua dileme (frumoase de avut):
- ce pun in RSM C250? (frag tank sau display?)
- caut un RSM C130 pe negru si mut tot din RSM130 argintiu? Capacul e identic, deci portarea solutiei led e facila.

Am rezolvat ambele.
Mut tot din RSM130 argintiu in RSMC250.
Apoi scap de cel argintiu, voi folosi pentru carantina pe acesta:

ocean wrote:Stiu ca printre altele primea si castraveti ca hrana

Al meu nu a raspuns la castraveti.
Din pacate nu mananca decat mancare pentru pesti, o sa incerc cu alge nori.
dan.pavelescu wrote:Boss, e bantuit, cheama un popa sa faca o slujba, o sfestanie, o molifta ceva
Poate ai si un pistol shrimp adus cu piatra uscata si nu stii
Ieri am facut primul schimb de apa, doua bidoane de 25L, deci 20%.

Am adaugat bacterii, 20 pungi de copepozi, Seachem Denitrate.

Am curatat geamurile.

Facut poza.

ocean wrote:Sunt curios cat va trai Moorish-ul, dupa mine e unul din pestii(superb dealtfel ) ce nu au ce cauta in acvarii. Cel mai mult stiu unul ce a trait intr-un acvariu de peste 1000de litrii(doar display-ul ca sumpul avea si el peste 1000de litrii) ful de corali SPS si alte vietati. Stiu ca printre altele primea si castraveti ca hrana

Si eu sunt curios.
Asta l-am luat dupa ce am vazut cum performeaza in shop in ultimele doua luni. Erau trei. Unul l-au pus in display (ii plac LPS), unul s-a cumparat acum doua saptamani, asta m-a asteptat. E si cel mai frumusel. Tin minte ca l-am filmat si am trimis lui Dan Pavelescu si a fost si el de acord ca pestele e superb.

Acum ce sa zic, al meu vaz ca a mancat tot ce am pus in acvariu. Flakes, pellets, frozen. Efectiv, suge tot.

Acvariul e ok, a aparut pe geam si pietre si ceva mancare pentru melci.

Cand vad un titlu poetic stiu imediat al cui e acvariul.

Ma bucur ca faci un acvariu tribut. Sunt sigur ca va iesi fain.
Meseria e bratara de aur.
De munca nu am auzit zicale.

Bataia e rupta din rai, insa.
Doar atat va spun: pe luna, acest acvariu nu ar face burta, ar fi safe si fara intaritoare.

Pune intaritoare longitudinale atat la baza cat si la buza de sus, apoi vei avea putina liniste.
E posac domnul liliac.

2. Idee pentru stand acvariu din elemente modulare de aluminiu Bosch Rexroth.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: