[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Horia
Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
5
4
3
2
1
Una in graba ne uitam la tenis ????
Au ajuns minunatiile
Sunt superbi si mari
Nu se compara cu ce aveam , sunt altceva
Mai jos "locatarii"

Nimbochromis venustus 1f+1m ( 12-14 cm ) Prima impresie -familie de vietnamezi simpatici
Protomelas Taiwan reef 1f + 1m ( 10 si 12 cm ) superbi culori
Kadango red fin 2f+1m la 15 cm ...astia sunt cireasa de pe tort culori marime, felul cum inoata ....tot
un mascul de Firefish pentru femala pe care o am la 12 cm .... Cum a vazut femela mea s-a apucat de treaba ??????

Poze azi sau maine

Mie imi place cum arata
Pietre , pesti. . Si nisipul intredevar putin cam mare, dar tu sti, o sa vezi daca este ok sau nu

10x
elis wrote:Capacul sa fie putin ridicat din fata cam 2 degete si sa ramana asa tot timpul !

Done! ??
l0ngh0rn wrote: Poti pune cheder pt. tamplarie de lenm

cauta la brico
http://hbz.ro/?oldal=2&kat=104&termek=28229

http://kazan.ro/produs/garnitura-autoadeziva/

Hey Mul?umesc !
off topic - dar am zis sa nu deschid aiurea un alt topic

am o " problema " la Capac

din cauza condesului care se face intre Capac si luciul apei ... ( nu stiu daca m-am exprimat correct ) apa care rezulta , se scurge in mica parte pe geamul central - fata -
ce as putea sa fac , ma dispera ca mereu am geamul din fata cu cate o dunga pe el , asta nu ar fi problema insa apa fiind foarte dura , trebuie sa frec de-mi vine rau sa scot albeata care s-a format dupa ce se usuca geamul ..

exista o garnitura ceva de cauciuc sau sa dau cu silicon si sa ramana fix , oricum nu o sa-l dau afara de tot capacul decat daca desfiintez acvariul , altfel tot ce am nevoie fac prin gura de acces ..
voi ce spuneti ?

varinata : sa tin radiatoarele deschise non stop am facut-o insa in 3 zile am avut o pierdere de apa de aprox 10 litri ceea ce mi se pare exagerat

temperature apa acavriu 28 grade
temperature incapere 22 grade --

lukitza wrote:In rest, asteptam sa ne surprinzi cu aranjamentul

Hm da .. ai dreptate si recunosc ca duc spre un mix prea mare de specii diferite ( dimensiuni in special )
de unde iau pesti am luat si prima oara si cunosc pestii si cum sunt crescuti .. nu stiu cum dar agresivitatea le cam dispare

sper sa nu am probleme

inaca o data spun, sunt constient ca poate sa iasa razboi ... insa sa fi sigur ca daca vad ca nu este ok - scap de bibani ... pierderea o sa fie decat materiala

Multumesc

si nu ma injurati
Aseara am terminat negocierea pentru achizitia urmatorilor pesti

Nimbochromis venustus 1f+1m ( 12-14 cm )
Protomelas Taiwan reef 1f + 1m ( 10 si 12 cm )
Kadango red fin 2f+1m la 15 cm
un mascul de Firefish pentru femala pe care o am la 12 cm

total comandat = 8 pesti

mai jos lista cu ceea ce am in acvariu acum

Pseudotropheus acei msuli - 1F cu 2M
Labidochromis caeruleus - 2F cu 4M
Aulonocara firefish - 1F
Labidochromis Hongi Red Top- 1F cu 1M
Pseudotropheus msobo "magunga" - 1F cu 1M
Pseudotropheus flavus - 1F cu 1M

Total existent = 16 pesti

o sa am 24 pesti la 370 litri apa net .. undeva la 15 litri de apa / peste ... sper sa fie ok

paradoxx wrote:wow,ce acvariu aerisit.Cred ca lumina il face sa arate asa
Superb

Multumesc , da este aerisit din cauza mea , ca nu m-am hotarat cum sa arate aranjamentul pietrelor .. si momentan astept sa " inghita apa " lemnul ala mare sa vad cum vine cu el ..
referitor la lumina nu este nimik de calitate tuburi normale osram ( albasttru + alb cald ) ... nu am bagat bani momentan in lumina ... urmeaza

elis wrote:Totul este foarte frumos !!!

Am incarcat un video cu acvariul insa nu stiu cum sa-l editez aici
Poate ma ajuta un moderator

by koala: Am pus eu linkul corect...
koala wrote:- Lemnul arata perfect... e decojit, e curatat de mizerii, a stat afara suficient de mult timp.
- L-as pune direct in acvariu, dupa un minim de clateala cu dusul... ancorat cu pietre, ca sa stea scufundat, si atat!
- Nu cred sa fie imbibat cu sare, la modul ca "face probleme" din cauza asta... dar e adevarat, o saptamana de regim la butoi o sa-ti dea un confort psihic.

Later edit: Am recitit mesajul tau si-am vazut ca l-ai luat de pe plaja, nu din apa... nu-ti face probleme cu sarea!

Multumesc

hauserBZ wrote:Sa fii 100% safe ar trebui sa il fierbi in apa cu niste otet apoi il bagi in apa. Dar cum lemnul nu a mai fost in apa cand o sa il bagi in acvariu o sa faca un fel de "muci" sau "biofilm" cum vrei sai zici care te obliga sa schimbi apa mereu si mai si miroase ciudat. Bine cei batrani zicca poti sa o lasi si asa daca nu te deranjeaza vizual. Eu cand am vrut sa bag lemn l-am fiert si l-am tinut intr-un butoi pana sa terminat procesul asta cu mucii apoi l-am pus in acvariu si no problem.

treba cu fiertul pica - are o lungime de aprox 100 cm
puful alb nu ma deranjeaza al stiu de cand am inceput prima oara cu plantatul si mucusul respectiv dispare

pe mine ma interesa daca exista pericolul sa aiba urme de sare --- avand in vedere ca zona de unde l-am gasit este trecerea din apa dulce in apa sarata
varianta la care ma gandeam era - sa tin lemnul 1 saptamana intr-un butoi de apa pana trage apa si sa se curate de eventualele urme de sare ... sau daca nu exista nici un risc sa-l bag direct in acvariu ( ancorat de pietre pana trage apa sa nu pluteasca )

Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Go to: