[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Pompeloooor, feriti-vaaaa... Vine anemona si vrea sa va manance!

N-am mai auzit asa ceva, da' omul invata cat timp traieste .
Exactement! Achiesez cu mare aplomb la propunerea inteleptului nostru coleg ... de ce sa ai doar un acvariu, cand poti avea doua?
Eu am stat o saptamana, cand am umplut bazinul mare... asa ca, rabdare si tutun!
Eu l-am vazut live si e un bazin impresionant!
Domnule, jos palaria!
Si mie imi place aspectul general (lasand coralina de-o parte ):

- bazin stabilizat, matur,
- corali sanatosi,
- pesti putini

Intrebare: Daca iei tot-tot-tot din bazinul asta si muti acareturile (inclusiv apa) intr-un bazin mai mare (nu de 300 litri, evident), nu scapi de ciclare?
Domnule, foarte frumos!
De functionat, va functiona...

- e suficient sa pui niste burete grosier, pe care sa-l speli la 2-3 saptamani,
- am avut, ceva similar, la bazinul cu astronotusi... uite aici o poza: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=105&pos=14
- apa intra prin gaurile acelea (acoperite cu plasa),
- compartimentul era impartit in 2, cu un geam separator... aveam cam 5 cm distanta libera, de la fundul bazinului pana unde incepea geamul,
- o pompa de 1200 litri/ora arunca inapoi in bazin apa filtrata.
- problema cu acest tip de filtrare era volumul destul de mic de material filtrant...
- filtrul nu prea facea fata mizeriei produse de o pereche matura de astronotus.

Iti recomand sa te uiti dupa un filtru extern, de tip canistra.
donpisote wrote:... Koala singurul lucru care ma supara acum la acvariu este biofilmul si nemtii la care am comandat un skimmer mai adevarat de pe data de 26 februarie si nu l au trimis nici acum .

- are un prieten de-al meu un acvariu identic, si e multumit...
- trebuie sa orientezi teava aia, care vine din pompa, in sus... astfel incat jeturile sa valureasca suprafata apei.
- trebuie sa deschizi sertarul ala cu gratar din partea de sus... ca sa se scurga apa pe acolo, in compartimentul din spate.
- la tine, gratarul de sus mi se pare acoperit... iar teava aia nu are gaurile orientate ca lumea.

De aia ai biofilm pe suprafata apei...
Dragilor, nu e nici o problema... relaxati-va!

- avem un topic special pentru linkuri, deci nu suntem cretini http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23123.page
- singurele linkuri interzise pe forum sunt cele catre acvatrist.ro si aqvafun.ro (deoarece ei promoveaza o astfel de politica, vis-a-vis de noi).
- in rest, puteti posta linistiti.
donpisote wrote:Lucian inca nu l am luat dar urmeaza sa il comand zilele astea cand o sa ajung la banca . Costa cu transport cu tot cam 60 de dolari aproximantiv.

Pozele puse sunt de pe net...

Frate, da' spune odata care e provenienta acestui filtru... care e linku', care-i magazinul? Ce atata secret?

Acvariul arata bine... fara alge, apa limpede, populat corect... imi place!
E foarte bun, poti sa-l folosesti cu incredere... totul este ca debitul prin el sa nu depaseasca 120 litri/ora.
BROs wrote:Ok.. probabil ca ma prind eu mai greu..sa recapitulam... am cerut indicati sau pareri despre lampa atata tot,unde nu sunt inteles? ..

cred ca asta este si motivul pt care multi prefera sa taca pe forumul asta..si acum deja incep sa cam regret si eu ca
am pus intrebarea asta..

..lampa de fapt vreau sa o folosesc la un cub 60,60cu 35cm.. ..asta pt curiozitatea voastra..

Bogdan,

- incearca sa nu fii atat de eliptic in formulari... noi nu avem cum sa ghicim multe din amanuntele care tie ti se par "nesemnificative".
- asta e un forum... lumea isi da cu parerea, iar tu trebuie sa extragi ceea ce crezi ca se potriveste mai bine dorintelor tale.
- atitudinea ta nu a fost cea mai "prietenoasa cu putinta", iar asta nu e de natura sa iti ataga comentarii pozitive.

Topic closed!

Cam o ora i-a luat lui Suri toata manevra cu mancatul...

- a stat lipita de geam si-a tot "morfolit" bucata de calmar, cu stomacul ala al ei,
- apoi, si-a retras stomacul inauntru si s-a mutat circa 10 cm mai departe... tot pe geam,
- a stat inactiva inca vreo ora, probabil ca isi facea siesta
- abia dupa aceea si-a reluat "traseul" prin acvariu.
V-am facut topicul Sticky

- puneti aici adrese de magazine fizice si on-line,
- puneti date de contact pentru crescatorii de "africani",
- postati orice vi se pare interesant... o carte aparuta, o expozitie, o vizita la un magazin din strainatate, etc.

Nu pierdeti din vedere subiectul topicului si nu divagati aiurea....lasati topicul "curat" si concis. Merci!

Later edit: NU postati linkuri "de vanzare"! Nici de aici, nici de pe alte forumuri!

Steaua africana a primit numele Suri ( )... astazi am hranit-o cu o bucata de calmar... enjoy:

image

image

image

image

image

image

Felul in care mananca este interesant:

- isi pozitioneaza corpul astfel incat hrana sa se gaseasca "pe centru",
- isi arunca "in afara corpului" stomacul si incepe sa inglobeze mancarea in el,
- la prima vedere, eu cred ca digestia incepe in afara corpului,
- probabil ca extrage tot ce poate, din bucata de crevete... urmand ca apoi sa isi retraga stomacul inapoi.

image
Daca aveti libere 2-3 minute...

Salut Chris!

Multumim pentru poze!
Nu trebuie sa iti faci probleme about your language... intelegem situatia si nu e cazul sa te simti aiurea. So, welcome & thanks!
Bah, sa nu ma intelegeti gresit!

- cine vrea corali frumosi, mari si sanatosi... tre' sa se tina de "reguli". Asta e clar de tot!
- la aia nu merge cu "da-i in plm de nitrati... sunt ca scrumu' de tigara, face bine la mocheta "...
- treaba asta merge la cei ca mine, care provin din "scoala cichlidaelor"... oameni obisnuiti cu un peisaj alcatuit din pietre si pesti.
- imi stiu limitele si posibilitatile, asa ca ma bucur de ceea ce reusesc sa realizez.

Mai este un magazin de vanzare Policolor pe Stefan cel Mare, chiar vis-a-vis de Circ.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: