| Message |
|
|
http://www.pcbheaven.com/circuitpages/LED_PWM_Dimmer/
Unde vine V± deasupra la T1 legi ledurile si sursele tale in serie, la restul de V+ pui intre 5 si 12V, succes.
Ah si un tranzistor mai puternic ca 2n2222 ala duce maxim 800ma.
Ah si pavelescu suge cucu 
|
 |
|
|
Nu cred ca merge cu ce foloseste ionut pentru ca ala e un variator de tensiune ai tu ai deja surse cu tensiune variabila. La schema de pe net trebuie sa legi sursa ta la intrarea in tranzistor. Stai sa caut ca poate se gaseste ceva de-a gata. E foarte cerut deviceul asta  Si pavelescu vroia la fel, sa dea din potentiometru.
|
 |
|
|
|
Pe viitor cand se lasa cu leduri cumparati drivere LDD seria H de la meanwell - 25lei bucata + o sursa de tensiune (in general de 48V).
Ar costa cam 110 lei sursa de 48V/3A la care puteti lega 3 LDD-uri de 1000ma sau 4 LDD-uri de 700ma.
|
 |
|
|
Salut, din ce vad ai sursele in curent constant deja, ceea ce e bine.
Mai ai nevoie de ceva gen https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=555%20pwm%20dimmer
Adica un generator de semnal PWM si un MOSFET/TRANZISTOR care sa duca 3 amperi la cati volti au sursele alea.
Desi n-am citit tot ce a scris nenea ala in articol iti tre ceva de genul:
http://www.instructables.com/id/Very-simple-PWM-with-555Modulate-every-thing/step5/Building-it-/
sau
http://www.instructables.com/id/PWM-dimmer-using-NE555-and-MOSFET-with-DIY-alumini/
|
 |
|
|
La cat de hapsana e shuri parca vad ca alearga cu harlechinu-n dinti 
|
 |
|
|
Scoate calculatoru' din prizda, pune-l mai aproape, pune la 20secunde ca in juma de ora iese ala din acvariu, isi marcheaza locu' prin sufragerie, intra inapoi si tot nu-l prinzi.
AGITA-TE!!!
Nu-mi dau seama daca arlechinu' mananca DIN shuri sau DE PE shuri ...
WOW, pt kung fu shit as tine acvariu separat  Hai cand ti-l faci pe ala mare sa baga un mantis in cub te-n plm ? 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si uite asa ai facut din piatra vie, piatra moarta, s-au dus avantajele
Pune-te bre pe vanat! Stai draq la panda si da-i in cap!
Scoate toate vietatile utile din acvariu pe timp de noapte si da-i la animal mancare sa iasa 
|
 |
|
|
Astea ie avantajele de la piatra vie mancatzash.
Ca tot ai camera foto bengoasa, lasa un moonlight aprins si baga timelapse  )
|
 |
|
|
Daca n-as fi perfectionist era mai usor, asa am stat 1 ora sa fac cacatu ala de rotita sa faca interrupt doar cand e intre pozitii, sa ai feeling cand rotesti de el
Si e foarte nasol cand te apuci de multe si tragi cu toate usor usor  ))
Si mai belesc ochii si la acvarii  Caut un crab haios
|
 |
|
|
Pentru ca am fost abordat si mi s-a cerut interfata gen StormX, am decis ca si interfete intre om - controller urmatoare doua variante:
1. Character LCD 16 coloane 2 randuri + encoder rotativ
2. QVGA Graphic LCD Color cu Touchscreen + slot SD card
Pentru ambele optiuni se poate adauga interfata wireless.
Diferenta de pret dintre ele este de 15 lei.
Dezavantajul touch-ului este ca mananca 17 pini (fata de 16x2+encoder care vrea aproximativ 8), majoritatea folositori in alte parti(pwm/analog in/etc), insa este o alternativa pentru persoanele care nu vor un controller pentru toate ci cate un controller pentru fiecare lucru in parte. O sa calculez cati si ce pini mai raman disponibili cu el. Bineinteles ca exista adaptoare spi/i2c si as putea folosi 2 pini pentru fiecare in parte insa nu am timp deloc de teste momentan.
Stiam ca o sa am mari batai de cap cu touchscreen-ul insa nu m-am abtinut pana nu l-am vazut ca merge, chit macar ca aflam daca e placa defecta sau nu.
Pana una alta ma retrag usor in pejtera 
|
 |
|
|
|
Am zis la urma "La ce ma bag cand zic 200L display + 100L sump?"
|
 |
|
|
|
O idee foarte buna padawan.
|
 |
|
|
Nu stiu cu ce a lipit sefu', insa eu as lipi/lega toata pietrele pe o foaie de komatex cu superglue gel. Dupa care foaia aia poti s-o lipesti de geam daca vrei complet sau doar partial.
Ai avantajul ca nu mai 3 kile de ciment pe geam si nici nu mai stai sa iasa lamaia din ciment. 
|
 |
|
|
Bre eu sunt serios, ma gandesc ca nu o sa-mi ajunga ledurile... 
|
 |
|
|
BAI TACI IN PLM CA AM PRIMIT DEZLEGARE LA PESTE !!!!1oneone
Numai ca NU in sufragerie (inca mai duc tratative pe zeama asta). Imi ramane loc nelimitat (adica as putea baga si un 60x60) in bucatarie, care nu e tocmai bucatarie, adica nu am perete intre hol si bucatarie, nu sunt aburi, singurul impediment este usa de la balcon ....
Ma duc sa mai conving dragonitza poate intru incaltat si in sufragerie.
Acu eu va intreb o treaba, stiu ca astea mai mari o sa fie mai usor de intretinut dpdv al stabilitatii lor, insa ce-nseamna pentru mine asta dpdv al echipamentelor, adica in asta trebuie musai 2 pompe de valuri+pompa de retur+osmozor ca nu o sa stau sa ma car cu apa din colentina+protein skimmer serios(o mere si diy?)+plm. La ce ma bag cand zic 200L display + 100L sump? 
|
 |
|
|
E o treaba de crescut Berghia Nudibranch + Aiptasii doar asa sa le vezi cum se mananca, gen Alien vs Predator !
|
 |
|
|
|
Nu ca e prea mic, si e 1000 doar cubul.
Asa mai era misto Dennerle Cube 100, dar si ala e 1600 ca vin toate in pachetele super complete plus din care oricum o sa arunc majoritatea lucrurilor.
Asa pot sa stau ca milogu' sa-l iau pe asta de la Pavelescian cand si-o face el super mega giga acvariul in urma realizarii caruia o sa doarma pe pres vreo 2 saptamani.
|
 |
|
|
Bre mie chiar imi plac astea  Daca nu s-ar inmultii ca dracii as tine 1-2 
|
 |
|
|
|
Bre, nu vreau sa ziceti ca-s mofturos, dar in casa mai mult de 45/45 nu am loc fizic. Si asa o sa stau cu inima cat un purice ca am si un batman mai mic de vreo 3ani si ceva. Cubicu ala era ideal pt nevasta ca era finisat, chiar daca era scump.
Nu va impacientati ca vine luni si o sa mi se arate imediat dupa ce o sa aud vocile.
|
 |
|
|