[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Arata frumos! Continua tot asa si felicitari!
dan.pavelescu wrote:In ultimile luni, chiar aproape un an, se incearca o acvaristica fortata, by the book. Se despica firul in patru, apoi se despica cele patru in alte patru, ne invartim in jurul cozii si pana la urma fiecare face cum il taie prin izmene.
E, ghinion. Nu se poate by the book. Sau pentru cei mai in varsta, nu se poate cum scrie la Pravda.
Intotdeauna o sa fie o chichita, intotdeauna or sa existe pareri diferite si probleme neprevazute. Iar noi nu avem conditii de laborator, ci apa proasta la robinet, electricitate scumpa si cu ghemotoace pe teava. Iar marea noastra sursa de documentare este internetul - locul unde scriu baietii destepti, dar si locul unde scriu oligofrenii. Si e destul de greu sa filtrezi informatiile.
Daca as fi stat sa citesc studii despre biologie, despre chimie, despre zoologie - pai imi bagam pl in el de acvariu direct si fara drept de apel.
Acvaristica e un hobby si asa trebuie sa ramana. Un simplu hobby. Incepi prost, inveti din greseli, incepi din nou - mai bine, apoi progresezi invatand din greselile urmatoare.
Ok, iti moare un peste. Asa, si? Iti asumi ca o sa moara din momentul in care te hotarasti sa il cumperi. Idem un crevete. Discutam despre vietati care costa 5-15 lei, nu dam faliment. Plm, firu' vietii.
Va dau si un exemplu cum ne complicam viata aiurea. Recomandam mereu ca apa pentru schimb sa o lasam 24 de ore la declorinat. Foarte corect, by the book. Sa moara Franta, fac schimburi de apa 50% cu furtunul direct de la robinet, iar la temperatura o potrivesc la mana. Pesti fericiti, plante fericite.
Automatizarile.
Paranteza. Cei care merg cu metroul stiu, si as pune un pariu. Ma dezbrac in curul gol in metrou si nu ma vede nimeni. Toti cu ochii in telefoane nene, habar n-au ce e in jurul lor, traiesc intr-o lume a tehnologiei virtuale.
Idem si la acvarii. Ok, automatizam cand e nevoie si ce e nevoie (eu sunt un exemplu, din 12 luni stau 3 acasa). Dar daca automatizam tot, ce facem cu placerea acvaristului? Un lucru care nu iti cere efort devine plictisitor. Cum mai deosebim acvariul de bibeloul cu balerina din vitrina? Din punctul meu de vedere, acvaristica a fost si va ramane o placere. O sursa de munca, de bucurii, de dezamagiri, de batai de cap.
Daca n-ar fi asa, mi-as pune un screensaver cu pesti si gata.

Foarte tare ce ai scris si sunt total de acord cu tine!!!

Sustin toate ideile mentionate mai sus.

Iar aia cu placerea in acvaristica, si sursele de bucurii si dezamagiri si batai de cap este cea mai tare afirmatie pe care toti trebuie sa o bagam la cap!
Incearca Bogdan la concursuri, si eu zic ca merita! Hai ca noi te sustinem

Ai fi surprins poate acvariul tau e mult mai fain ca altele, asa ca ce pierzi daca incerci. Nimic. Doar putin timp sa te inscrii si etc.
Multumesc colegilor de aprecieri!

Sa vedem dupa ce cresc cum vor fi.....sunt si eu curios, de astia nu am mai avut niciodata....si cica sunt mai rari asa in hobby

Cat despre dnul acela Dr. Nano tre sa ma uit prin topicuri sa vad cum m-a facut ca n-am prins injuraturile sau injuriile primite oricum nu ma afecteaza deloc, treaba lui. Poate si eu am fost putin "rau" cu el dar m-am saturat de comentariile lui .... de-am pixu.
Eu doar am incercat sa ii explic putin si sa nu dea informatii eronate pe care si altii pe pot vedea si lua de bune

Zic sa nu stricam postul cu astea, ca n-are sens sa ne pierdem timpul cu " Doctori " d astia....
EverSad wrote:Misto platicile

Deja au dunga si punctul pe ele... (ce inseamna pui? ca varsta ori dimensiune)

Multumesc!

Acum au undeva la 3 _ 3.5cm....sincer nu i am masurat. De pe nevertebrate i am luat cei mai mici se zice caci cresc pana la 10 11cm masculii....acum vedem.

Da is tare simpatici, sincer

https://www.seriouslyfish.com/species/cleithracara-maronii/
Demult nu am mai postat aici, dar zilele trecute am facut o mica filmare (nu prea calitativa) cu scalarii mei, in principiu am incercat sa ii prind pe Rio Nanay, dar am prins si altii

In rest, totul bine si mergem inainte...schimburi de apa si papa bun, plus altele

Am reusit o filmare azi cu noile achizitii, Aequidens maronii (Keyhole Cichlid).
Sunt 10 pui draguti care s-au acomodat bine cu toate ca i-am primit numai de 1 saptamana si cateva zile, mananca aproape orice fel de mancare si tot timpul sunt activi prin acvariu. Dupa ce mai cresc o sa fie mutati in acvariul de 450L.
Multumesc prietenilor mei de la Nevertebrate.ro !

Clip video calitativ aici:

Dr Nano wrote:
mellbo wrote:Florine...apa a fost asa in Hunedoara dinainte sa ma nasc eu cu pH-ul asta..
De baut beau apa plata dar..la mancare se foloseste apa de-asta. In oras sunt destui de multi oameni care prefera sa bea apa de la robinet.
Acuma...nu stiu ce sa zic..

La testele de azi in acvariu pH-ul era 6.7 dar asta pentru ca am adaugat sarea aia pentru creveti..
Poate intr-o zi merg frumos cu o sticla de 1Litru plina ochi la un laborator de analiza a apei sa ma lamuresc complet ce e cu apa asta..
O fi foarte buna sau o fi foarte rea...nusht..

5.8 cica ar fi pH ul optim ptr inmultirea caridinelor.
Eu sunt abonat la Marks Shrimp Tanks

Degeaba esti abonat la Mark, si eu sunt, dar se pare ca tot nu ai retinut esenta.
Tot dai comentarii la diferite topicuri pe grup, dar parte din ele sunt eronate luate de pe youtube de la tot felul de amatori si necunoscuti sau de pe alte site uri care nu sunt credibile (nu ma refer la Mark - cu Mark eu am vorbit si am avut si mancare pt creveti de la el asta asa ca sa ma laud si eu). Mark este chiar ok.

Phul de 5,8 e ideal numai pt anumite varietati de caridine (panda, king kong, blue bolt, wine red, snow white - adica astia putin mai pretentiosi si mai jmecheri).
Daca citeai aici erai lamurit din prima si nu dadeai informatii eronate: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29992.page
Ph-ul ce il are colegul e ok pt crystal red.
Dar, avand si pesti in acvariu crevetii nu vor rezista......daca vrea creveti si sa se inmulteasca, atunci acvariu dedicat lor. Daca nu crea sa aiba numai cativa creveti si au si ascunzatori naturale e ok si asa.

Acum, despre PH....sunt multe discutii si articole pe net, pe site uri de specialitate si nu numai. Nu are rost sa intram in detalii despre PH. .
http://www.acvarist.ro/parametrii-apei-in-acvariu-ph-temperatura-duritate
https://en.wikipedia.org/wiki/PH
https://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/ph-ul-apei-cum-ne-influenteaza-viatai_18103

Nu recomand modificarea PH-ului in acvariu decat prin metode naturale si numai daca chiar este musai necesar.
Ehee...ai schimbat ceva cantitate de apa, fain! Si eu care credeam ca 300l a mei pe sapt sunt multi
Se pare ca le place schimburile mari si dese de apa ciclidelor....

Bafta mare copiilor ?? dar si nervi de otel pt parinti.
Si eu am 2 care maine incep scoala si dupa scoala activitatile extra....fotbal si dansuri....iar eu o sa fiu taximetrist pana la vacanta nu e tocmai placut mai ales la cat e de aglomerat Cluju, dar asta e ?? scuze de offtopic
ocean wrote:La masa
https://youtu.be/mdw0K_6U55A

Fain de tot! Se vede ca au crescut deja de cand i-ai luat

Ce le ai dat de stau asa cuminti si culeg doar mancarea?
Am uitat sa specific sa nu dai mult, tabletele de la tetra,hikari si dennerle nu murdaresc apa, testat de mine.

La ce ai tu acolo dai 1-2 tablete la 2 3 zile, seara dupa ce se stinge lumina.

Congelata iar nu da multa...acum nici nu ai pesti, dar cand o sa ai neonii si guppy maxim 1 cub de 10g tot asa de 2 3 ori pe sapt, poti inainte de schimb apa.

Ideea e sa nu dai mult pt ca se va murdari apa.
De aceea am zis sa nu dai tabletele ziua pt ca restul pestilor vor atenta la ele (asa e si la mine).
Multumesc mult Gelu! Intradevar sunt frumosi
Doamne fereste cum arata!!! Este extrqordinar de frumos....parca esti direct in mare si vezi pestii si coralii.......nu mai am ce sa spun

Acum cu ce ai folosit pacolo m-ai cam "spart"

Oricum, arata demential!

Felicitari maestre Bogdan!
E f ok ce ai facut, lasa i in pace pe ancistrusi ..... e ok se mai joaca si ei, sunt pui.

Mancare pt cory si ancistrusi poti lua ceva tablete care se scufunda, eu folosesc Tetra wafer mix, Hikari mini algae wafers, dennerle cookies jbl tabis etc sunt multe variante de mancare ot pestii de fund
https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/hrana-pesti-acvariu-si-creveti-45/hrana-pesti-sanitari-90/?osCsid=2d14feed0b5b5c51edd62f055a29e76f

Dar, nu te necaji, vor gasi ei de mancare prin acvariu...granule ce cad de la ceilalti pesti totusi e bine sa iei 1 din cele mentionate de mine. Acum am tetra si hikari.
Tabletele se dau seara dupa ce s a stins lumina ca sa apuce sa pape toti, dupa ce o sa ai si alti pesti vor vrea si ei sa guste din tablete.

Daca vrei sa cumperi si mancare congelata pt pestii de mijloc si sus atunci iti pot recomanda de unde sau gasesti pe nevertebrate.ro

Tetra aqua safe e ok la schimbul de apa sa nu mai tii apa la declorinat. Foloseste l pe tot si apoi treci la ceva mai calitativ, adica Seachem Prime.
Mersi Geou!
Am revenit cu filmarea facuta nanay lor mei, nu e nu stiu ce calitate dar se vede ce ar trebui

Poate ma ajuta un admin sa se vada aici filmarea, nu reusesc de pe telefon
Foarte frumos!!!

Felicitari si tine o tot asa!
Foarte faini pestii Gelu!

A mei Rio Nanay nu au dunga neagra din mijloc, nu stiu de ce....am sa fac o filmare cu ei sa vezi si tu..... ai mei sunt deja maturi, cred.
Oricum, sa ai noroc de ei si sa i vedem mari
Fadds wrote:Pestii sunt rezervati. Intr-o saptamana vor avea camin nou, daca nu intervine nimic.

Frumos gest sa donezi atatia pesti si sa nu astepti la schimb nimic, sau ceva infim la schimb.

De apreciat gestul!
mellbo wrote:Vreau sa renunt la ghivece, si sa pun ceva plante direct in pietris in partea din spate a acvariului.
As vrea sa-mi spuneti ca o lista ce plante pot pune doar in pietris (2-4) fara injectie de codoi.Eu stiu doar de densa si moss-uri. Cabomba mi-au trimis-o fara gram de radacini si e cam pe moarte. Egeria e aproape ofilita ce mi-a ajuns, dar in continuare creste verde cu viteza luminii. Probabil sa o mai tai odata de unde e sanatoasa?.. Lumina au destula. Am fertilizat odata la 2 zile cu 0.5ml de micro si macro. (plant serum)

Sa nu uitam de lista.

O parte cred ca le-am mai zis si eu in postarile anterioare, dar poti aici sa iti faci un filtru dupa plante easy/medii si iti alegi ce doresti:

https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/plante-de-acvariu-21/plante-de-fundal-24/?cPath=24&Dificultate%5B%5D=1_1&Dificultate%5B%5D=1_2&Experienta%5B%5D=8_11&Rezistenta%5B%5D=7_9&btn_submit=Aplica&filter_id=

Spor!

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: