| Message |
|
|
|
Eu ce am zis? Ca am gasit de 20mm, de exemplu, pentru care se cere gaura de 35, ca la alea de 25mm. Aceeasi gaura.http://www.aquasonic.com.au/product/20mm-bulkhead-fitting-black/
Intrebam daca e corect sau sunt aia beti, ca sa nu comand 20 de sticle pana nimeresc o gaura. Plm de tara de rahat in care nu gasesti nimic, zici ca-s pe vremea lu' Ceasca.
|
 |
|
|
|
25 sau 20 alea sunt diametre interioare
|
 |
|
|
|
Bre, sunt confuz.
Am vazut ca si pentru flansele de 20 se cere gaura tot de 35mm?
|
 |
|
|
Si inca una (imi vin dimineata pe tron si le scriu seara  ):
Am vazut ca siliconul dintre funduri nu se pune intr-un strat uniform pe toata suprafata sticlei, asta e din motive de economie de silicon sau imi scapa ceva?
|
 |
|
|
OK, folosing calculatorul de pe beananimal.com mi-a iesit un flowrate de aprox 7000 L/ora cu o gaura de 1inch si o distanta intre nivele de aprox 80cm. Deci presupun ca e ok sa cumpar flanse de 25mm? http://aqua-life.ro/pvc/flansa-trecere-acvariu25-mm
|
 |
|
|
|
Ma apuc sa citesc p-aci.http://www.beananimal.com/articles/hydraulics-for-the-aquarist.aspx
Plm, cat chin sa-l vad pe Nemo indeaproape, mai usor muti un satelit.
|
 |
|
|
Exemplu practic pentru un bran animal din fundul unui bazin care este la diferenta de aprox 750mm de fundul unui sump?
Tevile de tur trebuie sa respire in sump sau trebuie sa stea scufundate?
Gaurile in fundul dublu se dau cu fundurile deja lipite? Dai intai intr-un fund, dupa il lipesti peste celalalt ca un sablon. Dai gauri separat in fiecare? 
|
 |
|
|
Daca nu lucrezi la pepika nu esti tu  Da-ma dracu ca-s simpatic in rest  O sa-l mai sun luni poate fac eu rost de sticla macar sa mi-l lipeasca/gaureasca. Sau poate aveti alte recomandari.
Elaboreaza te rog partea cu siguranta. Preupun ca daca se formeaza o scurgere pe la fitingurile de trecere ramai cu apa in acvariu daca ai cutia in exterior. De fapt ramai cu apa in acvariu si daca ai cutia in interior, doar ca ramai fara apa in cutie. Alte probleme?
Diametrul fitingurilor de trecere/a tevilor se alege dupa cat de puternica e pompa de retur sau exista si alte considerente?
|
 |
|
|
|
Pe dragos l-am sunat ieri de doua ori si nu mi-a raspuns, nici nu m-a sunat inapoi. Daca doamne fereste ii apar niste cefe late prin shop o sa zica ca-s prost crescut. Ca sa nu fiu inteles gresit dau vina pe nesansa, in sensul ca exista posibilitatea sa fiu extrem de ghinionist, sa fiu cu jetul impotriva karmei si o insiruire nefericita de evenimente l-a impiedicat pe om sa-si onoreze comanda.
Am retinut si cantuirea pe toate fetele, dar parca citisem ca tre sa fie fetele netede la imbinarea cu silicon.
|
 |
|
|
|
Cantuirea se face doar pe fetele pe care nu se aplica silicon?
|
 |
|
|
|
Ca si gauri pt overflow, pozitionarea lor pe fundul acvariului sau pe spatele acestuia tine doar de estetica?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si 2 mm silicon si fundul intre laturi? 
|
 |
|
|
|
S-a lamurit cu siliconul.
Am intrebat pentru ca "am gasit" niste sticla securizata de 8 si mi s-a propus ca solutie de lipire varianta cu UV
|
 |
|
|
Despre adezivii ce se intaresc prin aplicare UV ce stiti ?
Stie google
Q: Can I build aquariums with the adhesive?
A: No. The glass panes of an aquarium are never allowed to touch each other, as the movement of the water (vibrations from filter pump, fish movements, transfer of vibrations from persons passing by etc.) would lead to the self-destruction of the glass. The (thin) adhesive layer would not be sufficient to prevent the glass panes from direct contact and is not elastic enough to absorb the forces, which may occur.
In addition, UV adhesives are not completely waterproof, so that after some time the water will penetrate the bonding area and the bonded object might come apart. For aquariums, only special silicone may be used.
|
 |
|
|
|
Salut, folosind calculatorul de pe aquadec pentru un acvariu de 600/600 lateralele mici sunt dimensionate la 580. Ar insemna un strat de silicon de 2mm? E ok ce zic aia acolo?
|
 |
|
|
|
Din pacate eu nu am modulele care convertesc din pwm in 10v gata ca te rezolvam de controller.
|
 |
|
|
La marbo cautasem si noi la inceput, insa alea de T5/24W nu erau pe stoc si aduceau minim 15 bucati la comanda.
+ ca m-am calmat cand mi-a iesit la socoteala vreo 7milioane doar neoanele + balasturile.
Pai si cum vrei sa le dimmezi? Din potentiometru? Controller dedicat cu rasarit/noapte/cacat?
|
 |
|
|
|
Pret/poza lupe?
|
 |
|
|
|
Nu da nimeni din casa preturi?