[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
oxygen2k8 wrote:Va multumesc pentru sfaturile voastre.
Poate cand o sa trec la acvariul de 140x60x50 (cu binecuvantarea sotiei) o sa reusesc intr-un fel sa am o filtrare adecavata.
Pana atunci o sa mai achizitionez inca 3 litri de siporax sau matrix care am inteles ca ofera un suport mai mare pentru bacterii.

Eu zic sa iti cumperi matrix!
Ai conceput niste ventilatoare pentru circulatia aerului in stand?
O sa ai bazin de autocompletare din ultraclara!
Te-ai derutat, in interior stand-lul e gol, doar in fata are stalpi, si pe mine m-a luat mult sa observ...
De i are loc de un sump super mare!
Mai multe bacterii cred ca ar avea daca ar schimba pietrisul cu spartura de coral si ar pune cel mai ieftin filtru de substrat!.....dar tot mai sfant este sump-ul!
Deci pana la urma sump-ul de cat il faci?
oxygen2k8 wrote:Si la sump nu e riscul mai mare ca vecinu sa aiba o ploicica de vara direct in living

Daca e bine gandit volumul de apa care cade in sump din acvariu atunci cand se opreste pompa (adica apa care curge din acvariu pana cand ajunge sub nivelul sorbului), adica daca e sump-ul suficient de mare astfel incat sa tina apa din acvariu si sa dea pe afara nu e nici un risc!
Asta in cazul in care overflowl e executat corect!
Cat te-a costat filtrul plus prefiltrul iti faceai un sump de 40 litri in car puteai sa pui o groaza de material filtrant!, overflow-l se face foarte simplu, daca nu iti permiti BA dadeai doua gauri pentru tur si puneai un spraybar pe returul pompei de recirculare....
Dece doua gauri?, simplu, daca se infunda una functioneaza cealalta.....
Cel mai bine in loc sa mai cumperi un filtru (daca asta ai de gand) fa-ti sump!
Pana la urma de cat faci sump-ul la ala mare?
dan.pavelescu wrote:Am gasit alta solutie, care implica mai putina munca si mai multi bani

Ce solutie, duci stand-ul la o tamplarie?
Frumosi!
Multi ii dau calificativ pozitiv, nu am testat asa ceva dar daca e sa ma i-au dupa alti colegi e un Best Deal in lipsa de fonduri.....personal daca nu mi-ar fi viatal as strange bani de un Eheim.....gandeste-te daca ai nevoie urgenta de el si ce o sa faci pe viitor....
Sigur vor!
M.Mihai wrote:Pai nu stiu ce or sa zica plantele mele si pestii, sar putea sa nu le placa asa sarat

Pai pot sa faca pasi in alt acvariu!
Superb!
Nu ai de gand sa il sarezi?, ai deja lampa....
Pompa mea de recirculare era full de viermi penati mici asa ca am scos-o si am bagat-o la otet si am curatat sump-ul, pana maine tin acvariul doar cu pompa de valuri si maine pe la 12 montez sump-ul la loc (dupa examen....)..
Am pus 0,5 litri de matrix in reactor si acum functioneaza la pucatura!, deci s-ar putea sa faca denitrificare pana maine cand mai scot din el ca vreau debit pentru rowa....
Chiar acum voiam sa iti spun sa ai grija sa nu rugineasca stalpii, a patit BunicuW deoarece nu a dat cu nimic stalpii....
E super ok ca nu folosesti pal, lemnul e mult mai misto!, si mie o sa imi faca George stand din lemn!
Decat aia mai bine Acropore!
Am niste fraguri de xenia si sunt dispus sa fraguiesc din colonie, tulpina ca si cea din imagine 12 lei/bucata si la 5 tulpini unaa gratis!
Trimit minim 3 tulpini!
Parca aveai lampa, ce s-a intamplat cu ea?
um02122 wrote:
Blue14 wrote:
Cand va intalniti cred ca nopox-ul intra in lista lichide pe cale de disparitie !
Nu sunt bogat, dar am ce-mi trebuie, se numeste mai mult hotomanie sa ai banii si sa ceri de la altul numai ca sa nu ti-i consumi pe ai tai !

Comportamentul meu vis a vis de chiestia asta nu e de boss ci de om normal si educat!
De pe 15 pe topicul lui koala o sa fie salata!

Strumfule, o sa ajungi ca Iliescu, sarac si cinstit. Si neinteresant.

Daca gandea Donald Trump ca tine, era si America acum unde e Romania (comparatie nu e sarcastica, adevarul e ca ei au ajuns cam pe unde era Romania prin 1985, adica dictatura si abuzul e in floare).

Ca sa iei banii altuia nu trebuie sa fii sarac, ci destept. Adica sa ai idei care sa convinga. Cat de bogat esti e irelevant.

Iar cu nopox-ul, te inseli. Ala era tata, eu nu beau mai mult de doua beri de ghimbir pe an.

Ok!
Berea cu ghimbir fara alcool e buna !
Nu ajung ca Iliescu!

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: