[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
dan.pavelescu wrote:Prin schimburi micute ma refeream sa scot 0.5 litri, iar in apa scoasa sa dizov sare, apoi s-o duc inapoi in bazin

Nu uita sa opresti ATO inainte ...
Dozatorul de lichide Eheim dozeaza 0,5 ml ...
BunicuW wrote:

In plus el are jumatate din nisip cu o vechime de 3 ani.

Acu` mi-e clar cum de ai reusit cu ea.
BunicuW wrote:uite asta

pentru cei care spuneau ca nu poti sa ti o stea de mare in 130 de litri

Nu neaparat dimensiunea este limitativa, cat faptul ca daca acvariul este nou nu prea au cu ce se hrani.
Nu mor instantaneu, dar de foame tind sa urce pe pietre si sa fie foarte mobile, lucru nefiresc pentru ele.
Sebastian Costin wrote:Bine graiesti! Permite-mi sa te citez

Zoasii rosii din poza cu colonia mama au fost luati acum 3-4 ani, 4 polipi. Au trait doi si asa au ramas aproape doi ani.
Pe aceeasi piatra (un schelet de poccilopora) am avut 7 varietati de zoasi. In ultima vreme colonia a devenit ca in imagine, si gaseam polipi zburand liberi prin acvariu din celelalte varietati.
Am salvat cativa polipi din acestia, iar din cei rosii se bucura deocamdata si ochii altor 8 colegi
O parte din colonie, culoare departe de cea adevarata:
Acum m-am dumirit eu... asta de nisip e singura care nu-i place lui Suri ...
dan.pavelescu wrote:Aiurea, o foloseste pe post de ata dentara

Chiar daca-i zici ca-i colier "cado`"?
Stiu, e ala de ieri, dar abia ma refac dupa livrarile din primul val , diseara ma dau binisor pe langa acvariu si-ti raspund.
Am vazut la noi exemplare uriase de artemia intr-un ciubar cu apa statuta lasat la soare
Fitoplanctonul cred ca il aducea vantul sau ploaia, daca nu cumva cele cateva vrabii care se scaldau vesele pe margine
dan.pavelescu wrote:
mugurel wrote:
ocean wrote:Da scapa de Suri ?

Da, o priponeste de piatra suspendata

Cu asa ceva:

image

Si daca Suri face un efort si ajunge si acolo si termina noua stea, asta-i va fi cravata
ocean wrote:Da scapa de Suri ?

Da, o priponeste de piatra suspendata
Sa nu-ti iei din asta, arata naspa ...
image
Shubi wrote:N-am auzit pana acum un reefer de renume cu rezultate sa spuna ca-i obligatorie achizitionarea de acropore doar de dimensiuni considerabila si baza solida ci doar ca in cazul fragmentelor mici cresterea este pe masura (cu o mortalitate mai ridicata in cazul muterii din bazinul mama si predispus la infectii in cazul in care nu are loc o dezinfectare a regiunii ranite). Cu o pregatire corecta este posibila inmultirea coloniilor plecandu-se si de la un singur polip, vezi ce face Machado de Sousa (un nume in propagare) in link-ul de mai jos:

Reefer ma consider (doar eu), renume inca mai caut, pregatire medie, cu rabdarea si acuratetea inca mai lupt, dar compensez cu bunavointa si pasiune
Ziceam de reeferii mari de la noi care nu au riscat sa trimita cioburi si se pare ca argumentul sta in schimbarea conditiilor.

La dip-uire tin mult, atat cand bag corali noi, dar in special cand fraguiesc.
CreatoR wrote:

P.S. Mugurel toti zoasi s-au deschis si discosoma aia albastra vad ca ii merge bine, s-a intins

Daca o asezi pe nisip, la baza pietrelor, mai "la umbra" vei vedea extensia maxima si culoare adevarata. O poti plimba cat vrei ca e prinsa de bucatica aia de piatra.

Mersi inca odata pentru ele.

au fost pe banii tai, pe barba mea

Asterine eu nu ti-am dat decat 3
In partea de jos se vede un pui de acropora, crescuta dintr-un varf de cativa milimetri, care arata o culoare mult mai frumoasa ca a mamei (baza) si a fratilor aparuti pe aceasta.
Asta vis-a-vis de teoria ca acroporele trebuiesc musai achizitionate doar la dimensiuni considerabile, cu baze solide.
Poza nu este excelenta, dar puiutul atat a crescut, din mai nimic, in 5 luni
Sebastian Costin wrote:Unul din ei:
image

Eu cand vreau sa fluier, fluier....
Melcii de la mine sunt euplica (multiplica le zic eu ), ti-ar ma trebui nassarius, cativa turbo sau nerita (astia din urma doar daca pui plasa deasupra ca evadeaza), iar ca stele doar asterine si bristle mici in acest stadiu.
Maryo wrote:Salutare! Ceva zoasi varianta cu mijloc mov si cei mai mari cu bordo se poate si pt mine? In principiu sa fie cat mai colorati...
Daca ai, as prefera fragulete de 15-20 polipi.

Da, mai am, mai si fac, iar transportul in zona va fi asigurat (cu escala la George in Bistrita) de catre colegul jo-ka-da.

Maryo wrote:zoasi varianta cu mijloc mov
ai vazut in pozele mele sau sunt un deziderat al tau ...

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: