| Message |
|
|
|
...
|
 |
|
|
|
....
|
 |
|
|
|
mai fac teste de ph, de 3 sapt de cand am inceput sa bag co2 nu am avut probleme ...
nu doresc sa fac aquascape, nu e de mine gradinaritul, am avut chiar si iwagumi gazon eleocharis, dar nu merge cu bomba, nu suport algele.
acest setup e facut sa nu ma ating de acvariu deloc, am lasat elodeea sa faca concurenta algelor pana imi creste jungla de valisneria. fertilizez cu ferropol si tetra co2 plus.35w la 50 l de apa in jur de 5 ore pe zi, crestere rapida la plante. cabomba aproape 1 cm pe zi, motivul pentru care am scos-o , nu vreau sa tund din 2 in 2 zile iar mossul cred ca in maxim 2 sapt jumate devine gazon la ce ritm de crestere are. Repet o junga de care nu ma ating. Nu era ideea unui jurnal, era doar un simplu pnot pt cei care vor co2, sa nu cumpere difuzoare cu 50 lei cat timp ai o varianta mai buna si gratis.
|
 |
|
|
|
Postul, era pentru cei cu un acvariu low tech care nu investesc 15 mil pe sistem co2, 10 mil pe lampa etc..pentru cei care care au un acvariu simplu, era un pont pentru un acvariu frumos fara investitie.
E un inceput de setup, ( valisneria, care se extinde repede si moss pe post de gazon)
Da acvariul e mic, returul de la filtru tine bulele mai mult in acavriu
|
 |
|
|
|
Si daca citeai mai atent vedeai ca e topic pus la coltul incepatorului si mai si scrie in topic ca e pentru cei care nu au difuzer extern si mai e si evident in post ca e pentru bomba. Eu cu dizolvarea de 1% tin ph la 6.5.. Din cauza unora ca tine multi renunta la plantat, sunt multi ca tine pe acest site sa stii, pentru ca in loc sa ajuti un incepator sa isi daca o bomba cu 10 lei si cateva plante care nu au pretentii ii zapacesti cu prostii ca si asta cu 1%
|
 |
|
|
|
Daca ai fi citit atent ai fi vazut ca am scris ca scot difuzorul nu ca opresc bomba
|
 |
|
|
|
Butelia mea de Co2. Nu reinventez roata de la caruta.. dar mi-ar fi prins bine toate info astea intr-un singur post atinci cand am inceput sa plantez burieni
|
 |
|
|
|
Reteta de co2, sunt tare multumit de ea
|
 |
|
|
|
O crenguta din gardul viu
|
 |
|
|
|
Si una de mai aproape
|
 |
|
|
|
Postez pentru colegii acvaristi care nu detin un Difuzer Co2 extern. Dupa parerea mea asta e cel mai bun difuzer. Am testat atat diy cat si profesionale dar nici unul nu a scos bule atat de fine constant. Il am de o luna iar bulele sunt lafel ca in prima zi. Il folosesc la o bomba fara check valve, dar cu el nici nu cred ca e nevoie, putine sanse sa traga apa, in plus de asta e gratis,o bucatica de lemn cioplita cum trebuie. Singurul dezavantaj este ca scoate sunet din cauza bulelor atat de fine dar eu il scot noaptea, in plus de asta cred ca e safe si pentru pesti.
|
 |
|
|
|
update
|
 |
|
|
|
PM daca e cineva interesat
|
 |
|
|
|
PM daca e cineva interesat
|
 |
|
|
|
m-am saturat de bombe co2, invazie de alge, bani pe fertilizari, robineti etc...si putini pesti in acvariu.. asa ca am facut un nou setup de incepator,
putin substrat manado
o cioata din vita de vie pe care am legat 2 anubisi( sper ca o sa fie ok si sanatosi, sa nu am treaba cu ei)
2 mancatori de alge ( 1 sae si un ancistrus), de 2 sapt jumate de cand am facut noul setup nu am curatat geamurile si sunt lacrima, scuze pentru calitatea pozei
2 guppy masculi blue moscov
3 guppy masculi dragon
1 cory care este si el un agent de curatenie
2 ramirezi, o fetita frumos colorata( am crezut ca e mascul), si un mascul ( am crezut ca e fetita, dar nu sunt sigur, inca e mai micut)
3 neoni
Acvariul este inca in curs de ciclare, m-am riscat spaland buretii si incepand setupul adaugand in fiecare saptamana ceva pestisiori, pana acum totul merge bine.
o sa revin curand cu o poza mai clara.
|
 |
|
|
|
Pterophyllum scalare black, in magazin costa 40 lei.
Pterophyllum scalare manacapuru red back, in magazin 30 lei ( cel din poza de la avatar)
vreau sa ii dau pentru ca acvariul meu e prea mic pentru ei. Ii dau la schimb cu 10 neoni sau rasbora galaxy.
sau
30 lei
OFERTA PENTRU CLUJ-NAPOCA
|
 |
|
|
|
doar pentru cluj
|
 |
|
|
Cat de ok este metoda aceasta de a dizolva Co2 in apa? Folosit la o bomba cu drojdie
http://www.nevertebrate.ro/Tropica-Plant-Growth-System-60
|
 |
|
|
|
Mersi Stefan. Plante? hmzz nu prea. Acvariu low cost si low maintenance. Am sacrificat prea multe plante in acvariul meu, poate in spate pe mijloc ma gandesc la niste Staurogyne Repens.
|
 |
|
|
|
SARBATORI FERICITE
|
 |
|
|