Pentru inceput am scos bolovanii, o sa fac un schimb de 50% de apa si o sa mai fac o serie de masuratori la o saptamana dupa schimbul de apa pt a vedea daca totusi am rezolvat vreo ceva.
Totodata dupa o discutie cu stefanp ma bate serios un gand ca sa achizitionez in viitorul apropiat un osmozor.
Dupa ce am citit serios pe forum m-am reapucat de acvaristica si am inceput cu un acvariu Juwel Rio 180
Dotari:
> Filtrare: interna (Juwel BioFlow 3.0 cu dotarea standard la care am mai adaugat un Juwel Cirax) + externa (JBL e901, JBL TopClean II: Micromec + 2 nivele Seachem Matrix + 1 nivel burete)
> Incalzitor: Juwel 200 watti
> Fertilizare doar micro (Ferropol, Ferropol 24)
> CO2: bomba (reteta cu bicarbonat si sare de lamaie)
> Substrat: JBL Manado
Problema:
GH = 27grade!!! foarte departe de niste limite normale care sa-mi permita sa mai adaug si alti pesti.
In acvariu ar fi mai o radacina ADA cumparata online si ceva pietre testate (otet, detartrant) si care nu au produs nicio reactie.
Acum am scos unul din bolovani, l-am lasat intr-un pahar cu apa timp de o saptamana, sa vad daca se schimba ceva in privinta GH-ului.
poti sa-mi dai ceva mai multe detalii tehnice legat de instalatia de aditie CO2? cat de mare butelia? ai idee daca se gasesc si restul elementelor la vreun magazin in Iasi?
As vrea sa revin la o mai veche pasiune, aceea de a detine si intretine un acvariu. Anterior am avut un acvariu de 60 de litri in care am crescut cateva specii de vivipari, cateva plante (valisneria si in rest nu mai stiu).
De curand m-am hotarat sa achizitionez un Trigon Juwel 190 si as vrea sa va cer sfaturi (accept orice de la mecanisme de filtrare, combinatii pesti, plante, etc) pentru a ajunge la un acvariu plantat (as vrea sa insist pe asta) + cateva specii de pesti (de data asta nu as mai merge pe vivipari).
Prin urmare, ce solutii de filtrare imi mai sugerati pe langa cele standard cu care vin acvariul? Cat de bun ar fi acvariul dpdv calitate / pret? Aveti si alte sugestii?
Ce combinatii de pesti imi recomandati si de ce alte aspecte ar trebui sa mai tin cont?