[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un nou inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
SQD
Junior member

IP:

Buna tuturor,

As vrea sa revin la o mai veche pasiune, aceea de a detine si intretine un acvariu. Anterior am avut un acvariu de 60 de litri in care am crescut cateva specii de vivipari, cateva plante (valisneria si in rest nu mai stiu).
De curand m-am hotarat sa achizitionez un Trigon Juwel 190 si as vrea sa va cer sfaturi (accept orice de la mecanisme de filtrare, combinatii pesti, plante, etc) pentru a ajunge la un acvariu plantat (as vrea sa insist pe asta) + cateva specii de pesti (de data asta nu as mai merge pe vivipari).

Prin urmare, ce solutii de filtrare imi mai sugerati pe langa cele standard cu care vin acvariul? Cat de bun ar fi acvariul dpdv calitate / pret? Aveti si alte sugestii?
Ce combinatii de pesti imi recomandati si de ce alte aspecte ar trebui sa mai tin cont?

Multumesc anticipat.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2014 14:16:30

stefanp
Moderator

IP:

Salutare si bine ai venit!
Sa treci te rog si pe la sectiunea "Despre noi".

Ca si filtrare eu ti-as recomanda un filtru extern, de 700 sau 900 lph.
De genul Eheim 2224 sau 2226 , sau mai ieftin JBL e701 sau e901.

Pentru pesti, niste neoni ar fi foarte ok. Sunt pesti de banc ce se misca mult in acvariu.
25 de bucati cred ca ar fi numai bine.

Daca vrei un acvariu plantat serios, trebuie sa te gandesti la o instalatie de aditie CO2 (pentru inceput o butelie, reductor si difuzor/reactor).
De asemenea probabil sistemul de iluminare nu va fi suficient si va trebui sa bricolezi in capac.

Ceea ce ne duce la urmatoarea varianta. Sa faci acvariul separat si sa cumperi o lampa la el.
In Iasi, acvarii executate bine si la preturi tot bune poti sa faci la dl. Ovidiu (ArcaPet, pe Stefan cel Mare).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
SQD
Junior member

IP:

@stefanp: multumesc de raspuns.

pentru iluminare sa merg pe 0.7 - 1 W la litru?

poti sa-mi dai ceva mai multe detalii tehnice legat de instalatia de aditie CO2? cat de mare butelia? ai idee daca se gasesc si restul elementelor la vreun magazin in Iasi?

stefanp
Moderator

IP:

Asigurati lampa/capacul incat sa poti aprinde neoanele separat si nu toate deodata. (aici trebuie sa te hotarasti daca faci un acvariu si iei o lampa, sau daca mergi pe capacul de la juwel)
In functie de dimensiunile si volumul bazinului, vom vorbi si de cate neoane si ce numar de watti vei avea nevoie.

Empiric asa, ar trebui sa incepi usurel, undeva la jumatate de watt pe litru iar in timp vei creste intensitatea, in functie de cum cere si bazinul.

In Iasi nu prea stiu sa gasesti instalatii de co2. Doar poate de la alti acvaristi care le vand pe ale lor.
Butelia sa aiba macar 2kg, ca sa nu umbli cu ea des la incarcat.
Urmareste sectiunea de vanzari, sunt acvaristi care scot butelii/reductoare/reactoare second-hand, la vanzare.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: