Author |
Message |
SQD
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/03/2015 15:04:07
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
SQD
Junior member
IP:
|
Salut tuturor,
Dupa ce am citit serios pe forum m-am reapucat de acvaristica si am inceput cu un acvariu Juwel Rio 180
Dotari:
> Filtrare: interna (Juwel BioFlow 3.0 cu dotarea standard la care am mai adaugat un Juwel Cirax) + externa (JBL e901, JBL TopClean II: Micromec + 2 nivele Seachem Matrix + 1 nivel burete)
> Incalzitor: Juwel 200 watti
> Fertilizare doar micro (Ferropol, Ferropol 24)
> CO2: bomba (reteta cu bicarbonat si sare de lamaie)
> Substrat: JBL Manado
> Fauna: 2 otto, 2 cory
> Flora: Bacopa monnieri, nomaphilla stricta fleur, anubias barteri, java moss, staurogyne repens, micranthemum
Acvariul a fost startat pe 14.02
Problema:
GH = 27grade!!! foarte departe de niste limite normale care sa-mi permita sa mai adaug si alti pesti.
In acvariu ar fi mai o radacina ADA cumparata online si ceva pietre testate (otet, detartrant) si care nu au produs nicio reactie.
Acum am scos unul din bolovani, l-am lasat intr-un pahar cu apa timp de o saptamana, sa vad daca se schimba ceva in privinta GH-ului.
Daca nu e asta ... aveti alte sugestii?
This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2015 15:04:52
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/03/2015 21:58:03
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Salutare!
In Iasi in general apa este dura, in ce zona stai?
27 e intr-adevar mult...eu am la robinet undeva la 15-16.
Masuratoarea a fost facuta in acvariu sau in apa de la robinet?
Apropos, arata-ne si niste imagini cu acvariul.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Ancamarketing
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/03/2015 22:12:58
|
Ancamarketing
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e287f0b2e730059c55d97fa92649f4f2.jpg)
IP:
|
Eu am 13-14 la robinet cu test la pic?tura profi de la serviciu.
|
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire |
|
 |
SQD
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/03/2015 00:49:08
|
SQD
Junior member
IP:
|
GH-ul de 27 grade e cel masurat in acvariu, iar la robinet 14 grade prin metoda de testare la picatura.
zona: Nicolina.
Asta ma face sa cred ca problema ar fi in acvariu ... ce-mi sugerati?
Cateva poze:
Bolovanii:
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/03/2015 02:03:15
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Pai singurul lucru ce ar putea sa-ti creasca duritatea acolo, ar fi pietrele...desi zici ca le-ai testat.
Manado am avut si eu, nu creste duritatea.
Lemnul iarasi n-are cum.
Ramane sa vedem "testul" cu piatra in borcan si sa testezi apa dupa o perioada.
Ca idee, ca sa scazi duritatea, cea mai buna metoda e sa cumperi un osmozor.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
zaietz74
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/03/2015 14:44:05
|
zaietz74
Junior member
IP:
|
stefanp wrote:Ca idee, ca sa scazi duritatea, cea mai buna metoda e sa cumperi un osmozor.
Asa cum spuneam si in postul meu, eu plec de la o duritate a apei de la retea de 25 si prin osmoza ajung la 4, deci tu de la 14 cat are apa de retea ajungi usor la 0 si, din punctul asta de vedere Stefan are dreptate. Problema este ca tu dublezi duritatea carbonica in acvariu ceea ce ma duce cu gandul ca problema acolo este, in bazin. Dar nu imi dau seama care.
|
|
 |
SQD
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/03/2015 12:13:57
|
SQD
Junior member
IP:
|
Pentru inceput am scos bolovanii, o sa fac un schimb de 50% de apa si o sa mai fac o serie de masuratori la o saptamana dupa schimbul de apa pt a vedea daca totusi am rezolvat vreo ceva.
Totodata dupa o discutie cu stefanp ma bate serios un gand ca sa achizitionez in viitorul apropiat un osmozor.
revin cu pareri si rezultate ale masuratorilor.
|
|
 |
|