Message |
|
Am in discus pe care l-am primit de la un prieten necunoscator si vreau sa il dau la schimb cu Molly, guppy, xipho, anchi sau carasi de acvariu.
|
 |
|
Vand acvariu cu urmatoarele caracteristici:
- dimensiune : 600 x 300 x 360 (64 litri)
- filtru Tetra in 400 Plus
- incalzitor
- termometru
- capac prevazut cu 2 neoane 15W : Solar color si Solar Tropic
- minciog
- aspirator pietris mecanic
Acvariu se vinde asa cum este in poza : cu flora si fauna.
|
 |
|
Am un acavriu 60 litri, pana acum 2 luni fertilizam cu ferropol dupa gramajul de pe eticheta.
Am renuntat la fertilizare ca sa scap de aceste alge dar vad ca nu asta e cauza.
Filtru Tetra in400 plus.
Pesti : guppy, xipho, molly, anci, cory.
|
 |
|
De ceva vreme ma confrunt cu niste alge.
Poate cineva sa imi spuna cum scap de ele ???
Fac schimb de apa saptamanal - 25-30%.
Soarele nu bate direct in acvariu.
Lumina : 2 neoane solar le tin aprinse 8 ore/zi - in 2 reprize.
AJUTOR !!!
|
 |
|
simpfzoli wrote:nu stiu daca va traii atita . si pe linga asta vad ca tu l-ai pus in maternitate parca . scoatel din acariu de tot. poate sii sarii afara sta in cazuri mai rare.
Maine e ultima zi de tratament. Cred ca se simte mai bine. A inceput sa ii creasca solzi peste acea rana. cred ca o sa fie bine.
Am facut tratament pt tot acvariul. Recomand Ektol bac JBL. Isi face treaba.
|
 |
|
stefanp wrote:Pare a fi o infectie bacteriana.
Uita te pe jbl hospital online si vezi ce recomanda ei. S ar putea sa fie bun ektol fluid.
Am luat Ektol bac - JBL.
Sper sa ii fac bine. tratamentul dureaza 7 zile. Sper sa se vindece si pestisorul.
|
 |
|
Am un guppy caruia i-a aparut o pata alba pe spate. Este ca un fel de rana. Pe masura ce trec zilele rana se adanceste si in cele din urma va muri. Asa am patit cu alt guppy si un xipho acum vreo 2 sapt. As vrea sa il salvez pe asta cu ajutorul vostru. Testele de apa sunt bune. Schimb apa saptamanal 25-30%. Dupa ce mi-au murit primii doi pesti am pus in acvariu baktopur - sera. La pestele asta bolnav i-am facut bai cu verde de metil (aplicat direct pe rana) si apoi lasat in baktopur cate 30 min timp de 3 zile. Stiti si alt tratament pentru el?
Acum l-am pus separat intr-o maternitate pt ca ceilalti il ciupesc.
Va rog un sfat sa-mi salvez pestisorul
|
 |
|
Oricum ieri era foarte ofilit, s-a schimbat si la culoare, nu mai inota deloc si azi dimineata l-am gasit mort.
Eu sper sa nu fie vreo boala transmisibila si sa se intample si cu altii la fel.
|
 |
|
teddy2k wrote:Guppy de acvariu, datorita consangvinizarii au devenit foarte sensibili. La parametrii apei, la temperatura, la etc. De multe ori se intampla sa se cocoseze si nu afli de la ce.
Pot sa il tratez cu ceva?
|
 |
|
eu il am de vreo 3 luni. nu l-am luat asa. de vreo 2 zile s-a cocosat, coada nu si-o mai desface.....
|
 |
|
inca o poza.
|
 |
|
Am un guppy care de 2 zile s-a cocosat, inoata greoi si are inotatoarea superioara stransa.
Stie cineva ce are?
Ceilalti pesti sunt ok. Testele de apa ok. Schimb de apa saptamanal : 15-17 litri la un acvariu de 54l.
Va rog un sfat. Cum il tratez?
|
 |
|
este black molly?
|
 |
|
De la Marbo Trade.
De ce intrebi?
|
 |
|
Da. Am luat fir de cupru.
Merci mult!
|
 |
|
deci rezumam:
- 2 fire din soclul stang merg la 1 si 2 de pe droser
- 2 fire din soclul drept merg la 3 si 4 de pe droser
- 2 fire care pleaca la priza merg in partea stg un e semnul : ??
e ok asa ?
|
 |
|
Salut,
Mi-am luat un balast electronic si nu prea am cunostiinte de electrica.
Poate cineva sa imi spuna cum fac legaturile?
Merci!
|
 |
|
Am si eu acelasi filtru.
In capatul filtrului unde bagi furtunul acel dispozitiv se invarte(este de culoare verde).
sufla pe furtun si roteste la 360 grade si o sa iti dai seama in ce pozitie este pe deschis.
|
 |
|
flavius2308 wrote:2 socluri rezistente la umezeala, 1 droser (24W), fir de cupru monofilar, neon, ar fi bine si un reflector daca tot iti pui doar 1 neon, silicon sa prinzi reflectorul in capac desi ideal ar fi sa-l prinzi cu surub (eu cel putin asa am facut)
reflector am..... e cat neonul...... se vede in poza.
Imi mai trebuie restul...
|
 |
|
daca o sa pun doar un neon de 24 W, ce sa cumpar?
avand in vedere ca vreau sa cresc si niste plantute ...
|
 |
|