[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Sau renunt la gourami si imi iau specii de-astea mai comune si mai jucause, pentru inceput. Sau...
Da, mersi, kmol, acum ma uitam si eu in alt tabel de genul asta, exact la compatibilitatea gouramilor, care pasnici fiind, sunt si retrasi, cu o specie mai jucausa, dar care sa nu ”ii piste” pe la codite. Cum spuneam, offf, greu cu combinatia de pesti. Pare ca daca musai vreau gourami tre sa duc tetrazonele inapoi la pet-shop si sa ma tocmesc sa iau altceva pe ei
Pai ii dau atunci. Doar nu tin numai tetrazone in ditamai acvariul... O sa iau gourami si vad io cu ce ii combin, cu ceva pasnic. In rest despre plante si restul acvariului... toate ok ?
Nu bag carasi, vreau gourami si 2 xifo sau 2 molly. Tot citesc ca se impaca in mare parte cu cardul de tetrazoni, care sunt agresivi mai ales cu carasii, scalarii si discusii. Azi bag si perdeaua de apa si autocolantul si mai trag o poza Dar diseara.
”mi-am luat mic aparat de bagat aer”... ce incult sunt si cica lucrez cu cuvinte, a se citi vibrator
La cat de incepator ma simt si eu, zic ca pentru inceput e bine ce ai, dar acele plante cumpara-le din plin, populeaza-l bine si apuca-te de ciclare. La lumina nu ma pricep asa bine, iti vor spune cei care se pricep mai bine. Bine ai venit, ape limpezi si pesti sanatosi.
Scuze si eu kmol daca mi-a sarit o aschie mica aseara. Fertilizanti lichizi bag zilnic feropoll JBL parca, 7 balls deja am pus 5 din ele, saptamanal aquasafe JBL, iar la schimbarea de apa de maine iar bag easybalance JBL. DIn ce vad dupa o saptamana, cu cele doua neaone venite in kit plus fertilisantii astia, apa e cristal, chiar daca o barbotez io cu mana cand mai mut plantele, se limpezeste in juma de ora, anubias au fiecare 3-4 mini-frunze, elodea creste cam 1 cm pe zi, echinodorus si el pare foarte verde. O sa merg asa cu substratul. Azi am reusit sa ajung in Obor, dupa multi ani, la oamenii cu pesti. Frumosi carasi si gourami am gasit si foarte ieftini, sper ca nu e problema sa cumpar de la oamenii aia, spunea lumea pe aici ca sunt ok tipii. Nu acum rebella, dupa ciclare Si mi-am luat si un mic aparat de bagat aer, sa imi fac moftul cu piatra lunga care face perdea, ca de, si la 33 de ani tot 15 ani avem de fapt . Cred ca voi incerca dupa ciclare 2 xifo, pentru colorit si nevasta si vreo 4-5 gourami, 3 gri si 2 galbeni. Daca nu pot trai neam cu tetrazonii aceia jucausi, asta e, ii dau. In rest, ape limpezi si o zi mirifica tuturor.
Se numeste "Efect Venturi". Este acelasi principiu ca la trompa de vid sau furtunele JBL IN-OUT.

Kmol, nu vreau sa par rautacios, dar nu am ani de acvaristica in spate ca sa fiu brici de informat pe termenii folositi de tine, in anii 80 cand aveam eu carasi aurii treaba era simpla rau, nu industria de acum. Si nici timpul de atunci nu se compara cu timpul de acum. Deci nu imi permit sa aloc practic nici o ora pe zi, totusi o rup din alte parti ca sa ma ocup de aceasta pasiune.
Kmol, nu ma pricep la chestii tehnice gen retur, valve si altele, presa nu ne invata termeni tehnici, deci o sa te cred pe cuvant. Da, nu baga aer pe furtun in jos, ci apa. Nu vreau scafandri, vroiam o simpla perdea printre ierburile de pe spatele acvariului. Si ca sa mai intreb ceva legat de substrat... Tot citesc la diferite topicuri ca substrat fara nu stiu cate elemente, nutrienti, fertilizanti, nu merge. Eu l-am cumparat, l-am spalat in 3-4-5 ape, pana nu a mai iesit nimic din el, dar nu am bagat fertilizanti sau nutrienti sau altele in el cand l-am pus. E grav, e nasoala treaba, nu imi mai cresc plantele, pot sa bag acum in timpul ciclarii ceva care sa nu coste alte sute de mii? Sa stiu sa nu mai investesc in el si sa las 3-4 pesti asa, la misto, si inca 3-4 plante, si aia e. Intreb ca deja am investit mult si ca bani si ca timp (cei cu serviciu, copii, familie, alte ocupatii, prieteni, etc. o sa inteleaga) de citit incomensurabile articole si forumuri despre pareri, acvarii, plante si pesti. Si as vrea sa nu aflu ca imi mor si plantele si pestii in cateva saptamani ca in filmele cu prosti ca nu am pus nus-ce fertilizanti. Va multumesc de intelegere si de sfaturi. Noapte buna.
Ok, NU mai cumpar Am zis ca un banc de asta mic de patru nu strica. Daca nu sunt compatibili cu gourami ii schimb pe un banc de neoni, ce sa fac... Ideea cu furtunul bagat intr-una din gaurelele filtrului eheim nu merge, nu baga atat de mult aer sa mearga pe furtun si sa iasa si prin piatra respectiva. Trebuie presupun aparat de aer separat, din ala clasic, zgomotos. Am sa mai postez o poza cu noile plante. Teste nu am gasit la animax, carrefour, din pacate. Cand timpul mi-o va permite, am sa incerc sa ajung la reef sau la coralis. Zilele astea, promit...
AM cumparat la sfaturile voastre niste hrana hikari chappy, dar pe spate scrie ca e doar pentru carasi aurii si crapi koi... Se pare ca m-a pacalit femeia. Nu pot sa le dau la pestisorii mei, cred... Azi am mai achizitionat 4 tetrazoni micuti, am sa ii bag inca in faza asta de ciclare alaturi de sanitari, plus niste bacopa carolin... si inca un smoc mare de "iarba inalta" (ii uit denumirea)
Sa traiesti!
A se citi autocolant albastru )
Un substrat albastru inchis vinde cineva ? 80 pe 45 ? Scuze ca intreb asa ca taranul, stiu ca exista pet-shopuri dar realmente nu am timp sa ajung la ele si daca ma stradui sa ajung nu au exact culoarea asta.
Intr-unul dintre cele 4 tubulete prin care iese aerul de la filtru, poate fi bagat un furtunas mic cu piatra din acea care sa imi scoata aer, pusa undeva pe jos printre plante, sau imi trebuie aparat separat?
Da, am gresit eu, rebella Si tocmai ce citisem cata rabdare iti trebuie sa pui firicelele si sa astepti sa creasca. Ce sa fac, extrem de multa informatie acumulata in putine zile, cred ca citesc zilnic sute de pagini, ce e in capul meu legat de plante si pesti nu pot sa iti spun..
Da o fuga pe la ei, eu atat am vazut ca era scris la ei, la dimensiunile de 80x35x45.
Plantele le-am grupat, am zis sa nu bag tufele una in alta asa apropiate, o sa le mai grupez cand mai bag unele mai mari pe spate si pe la filtru. Anubiusul de la tine se descurca bine pe buturuga lui, mersi
Pai, sa ma gandesc, acvariul a fost vreo 430 ron, cu tot cu kit, simplu era fo 250. Cu tot ce am luat ”de baza”, insemnand aspirator de schimbat apa, o mana de pietre, curatator de geamuri, toate de pe la JBL, 4-5 cutii de filtranti si nutrienti, 2 buturugi si inca nu mai stiu ce chestii am dat 700 in cap.
Ca noutate, mi-au aparut mici alge, sa le zic, albicioase, ca niste firicele mici de tot, pe bacopa, dar nu ingrijorator. Am citit la colegi forumisti ca au patit la fel, si e problema de ciclare, vor disparea adica. In plus, la suprafata, pe latura opusa filtrului, am mici bule de apa la suprafata. Ma ingrijorez sau e normal in ciclare?

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: