| Message |
|
|
|
Bine ai venit in lumea patimasilor cu acvarii. Spor maxim la plante si la pesti.
|
 |
|
|
Ei sunt tetrazonii, sper ca se vede ceva, nu am aparatura foto jmechera, cu macro and stuff... 
|
 |
|
|
|
Multumesc de raspuns, kmol. Voi ramane cu lumina deocamdata asa si voi observa cum le merge plantelor. Varfurile blyxei unele s-au maronit la varf, trebuiesc rupte? Bacopa creste incet, dar creste bine si se indreapta uusurel catre soare (adica geamul camerei, aflat in dreapta acvariului), cei doi anubias arata ca in poza de mai jos, cel fara negreala fina, celalalt cu. Am mai tras o poza, dupa multe incercari, cu cei 4 tetrazoni, banuiesc ca acela din centru, mai rosu la aripioare, e masculul, iar celelalte trei femelele, pe care cu spor le fugareste. Acum inteleg de ce una sau doua din cele trei ia pauze pe langa incalzitor, ascunsa.
|
 |
|
|
Mda, de imbolnavit eram deja, nu imi mai trebuiau alte poze  Covorasele acelea imi plac rau, sper candva sa reusesc, pare ca trebuie muuulta atentie, lumina, etc... Intrebarile mele de cateva zile si posturi incoace nu prea mai primesc raspunsuri, probabil ca sunt prea banale si prea "neprofesionale". Asta e, mai batem si la alte usi... Oricum, multumesc, noapte buna tuturor si o saptamana minunata.
|
 |
|
|
Eeee, buna seara, dragi colegi de pasiune. Am revenit in Bucale, am hranit micii mei copilasi flamanzi, intrucat nu am hranitor, apoi m-am gandit sa mai pun niste intrebari, pertinente sau mai putin. Am doua neoane de 18W, ajung incat sa mearga cat de cat bine plantelor, pot pune unele de putere mai mare fara a schimba forma capacului? Cat de des curatati voi geamul interior al acvariului? La cate zile apare sau este normal sa apara acea mica mazga pe geam? Daca pe spatele acvariului avem, logic, plantele mai inalte, mai mari, mai stufoase, cum curatam geamul din spate fara sa "deranjam" acele frumoase plante? Pe unul dintre anubiasi a aparut ceva ca o un mic inceput de mazga neagra, ca niste pori mici... cat de rau este? Cam atat. Inca o data scuze daca nu ma exprim in termeni din aceia profesionisti, cu expresii tehnice incalcite si denumiri stiintifice, sau pun intrebari banale, stupide, ras-tocite. Decat sa citesc pe alte site-uri parerile multora pe care nu ii cunosc si poate nici nu aflu nimic, ci doar pierd timp (pretios), prefer sa va intreb pe voi, care pana acum mi-ati dat doar sfaturi bune.
P.S. Daca in maxim trei zile nu fac testele de apa si nu revin cu valori pe forum, sa ma bateti sau sa ma dati afara
P.S. la P.S, oleaca off-topic. Nu stiu daca am voie sa dau linkuri de la un site strain, de factura acvaristica. Mai mult ca sigur ca multi stiti acest site, dar mie mi-a placut la nebunie. Deci, pentru cei care nu il stiti si vreti un minut de extrema relaxare a ochiului, iata ceva sublim, care nu are loc de niciun comentariu: http://blog.naver.com/PostView.nhn?blogId=ushun&logNo=110043999474
|
 |
|
|
|
Hai bonjur. Buretii i-am clatit putin, ca tot schimbam apa. Si mai mult buretele mic de sus, de la filtru, ala era mai plin de diferite... Cabomba era abia adusa la animax, in carrefour si erau 8 fire foarte bogate, parol d'honneur. Rectific, 8 fire 10 lei, se pare ca am scris 8 fire 8 lei. Scuze. Urmatoarea planta promit ca va fi o cabomba rosie sau o... imi scapa numele, tot rosiatica.
|
 |
|
|
|
Buna, Lola, si bine ai venit printre noi. Niste poze ar dumiri pe multa lume despre vegetatia ta. Toate cele bune.
|
 |
|
|
|
Astept pareri, critici, ce e bine, ce nu, ce ar mai trebui, etc...
|
 |
|
|
Asa, deci am facut prima schimbare de apa, 30 litri lasati 4 zile la decantat. Lipit noul sticker, cu scotch, sarumana rebella de sfat, ai dreptate, cu scotch e mai usor. Recomand tuturor incepatorilor, nu lipiti autocolantul clasic, este transparent si orice apasare cu Visa Card, Master Card sau orice apare pe el si se vede urat. Cu scotch si gata  (din greseli invatam). Schimbarea apei s-a facut cu aspiratorul Aqua Ex de la JBl. Sincer, cam greoi si cam naspa, nu cred ca isi merita cei 60 de ron investiti. Un furtun simplu facea treaba la fel de bine. Am adaugat 2 capacele de Aqua safe pentru schimbarea apei, 2 capacele de Easy balance, saptamanal, curatat buretii de la filtru in apa din acvariu, clatiti doar putin, apoi Ferropol de la JBL, cam 10 ml. pentru cei 30 de litri de apa schimbati. Ca achizitii noi doua tufe generoase de echinodorus foarte frumos si 8-9 fire de Cabomba Aquatica superbe (erau abia aduse la Petshop si foarte ieftine, in speta 8 ron toate firele) din care 3 fire au cate 4-5 boboci de floare. Dea domnul sa iasa si flori, macar una. Pesti inca nu, poate saptamana viitoare cand trecem in saptamana 3 de ciclare. Tetrazonii activi, alternand cu momente cand se "odihnesc" pe langa incalzitor, inca nu am aflat de ce si nici nu mi-a zis cineva pe forum motivul acestui comportament. Cam atat. Scuze daca sunt plictisitor prin acest jurnal, multumesc daca va place sau daca este de ajutor incepatorilor sau viitorilor incepatori. Atasez doua poze, destul de neclare din cauza ca apa nu s-a asezat inca si sunt facute cu un banal Fuji digital (hop, ca a iesit si rima)  Noapte buna, revin cu posturi duminica seara. Va doresc o noapte lina si un week-end teribil de relaxant.
|
 |
|
|
Kmol, stiu ca perdeaua sau piatra simpla sunt chestii de moft si antreneaza toate resturile de plante si de mancarica prin acvariu  O sa ii dau drumul ocazional, sa-mi fac placerea, eventual maschez piatra cu o viitoare buturuga mai mare, sa iasa, asa, niste bule, de efect. Aparatul chinezesc la 10 lei nu are robinet de ala de debit, din pacate.  Co2 anul asta nu ma bag. Vreau sa fac pasii incet-incet, ca altfel o sa vreau ciclidele lui Lofty direct intr-un tanc de 5-600 litri si intru in cheltuieli care ma depasesc.  O sa ma stapanesc pana la anul de a mai face investitii mari sau sa ma bag la chestii de ”profi”. Nu-l invidia ca e chelios, imi mai trebuie musai 3-4 tufe grase din plantele de baza pe care le am deja, dar nu am timp acum de el. Poate saptamana viitoare... Rebella, acu nevasta-mea s-a oprit la obor si a mai luat un stick... Asa ca diseara o data cu primul schimb de apa si curatenia filtrului voi lipi din nou, sper ca mai estetic.
|
 |
|
|
|
Nu, cum sa il lipesc pe interior ? O sa cumpar azi altul si o sa il lipesc mai bine.
|
 |
|
|
Stickeru la obor. Intrarea principala de la MEc, mergi inainte, faci dreapta la al treilea culoar si in capat gasesti toate culorile. 80x50 am dat 5 lei pe el. Mai greu la lipit, am tasat cu un card de credit si de-aia s-a zgariat asa 
|
 |
|
|
|
Nu ma intrebati de ce autocolantul pare ca e zgariat, asa a iesit. Stiu ca mai e nevoie de plante ca e chel, vor aparea saptamana viitoare, cand voi avea timp mai mult.
|
 |
|
|
|
Deci, tetrazonii sunt ok, bine mersi, probabil ca ieri le era somn, vorba lui nevasta-mea. Am reusit sa pun si autocolantul, mutand kilele cu greu, am pus si piatra de aer (fara perdea, ca barbota prea rau apa). Si acum aratam cam asa, cu o zi inainte de prima schimbare de apa si prima curatare de bureti.
|
 |
|
|
Asa, asa, coxanelu  Parerea mea e ca trebuie sa pastram si din clasici, dar sa mergem si pe actualitate. Pe vremea aia erau ieftinache toate, cate se gaseau ele, si murea un peste, o planta, pac, mergeai si luai altele, mai barbotai nisipul, mai curatai filtrele alea imputite si aia era. Acum un prea ne mai permitem sa ne moara... O zi superba LA tuturor 
|
 |
|
|
|
M-am lamurit cu furtunul de la filtru datorita postului lui alber de la topicul lui coxanelu. Deci fara valuri! Mersi.
|
 |
|
|
Kmol, bine ai venit, ce-mi place ca imi citesc fratii de aceeasi varsta, cu aceleasi experiente acvaristice anterioare si cu "primii pasi" in noua industrie. Baga si tu autocolant pe spate, ca si eu sunt la faza aia, pacat ca nu m-am gandit inainte sa trebuiasca sa mut magaoaia de fo 200 de kile  Toate cele bune.
|
 |
|
|
Am observat ceva ciudat la tetrazoni. Unul din ei s-a instalat intre incalzitor si geam, cu capul in jos, si sta acolo linistit. Ceilalti il mai viziteaza in card, si ocazional inca unul sta la fel, langa el. Incalzitorul nu merge, intrucat apa are 28-29 grade. Am scos teava cu 5 gaurele de la filtru si am pus la loc mustiucul care scoate jet de apa si s-a inviorat toata lumea, dar antreneaza si microorganismele de prin acvariu+galagie. E ceva normal la tetrazoni sa se "retraga" din cand in cand? E mai ok cu jetul de aer care face valuri la plante si in apa sau cu teava cu gaurele, mai "linistita" si mai silentioasa? Autocolantul nu l-am pus, intrucat trebuie mutata masa, fiind prea aproape de perete... Maine, azi sigur nu
|
 |
|
|
Decizii, decizii... Daca boss-ul ar sti ca in loc de munca stau si ma uit pe acvarii de pesti... (ar veni si el, repede  ). Am sa ma mai gandesc. Multumesc rebella.
|
 |
|
|
|
Experimentatii trebuie sa fie mandri ca au niste ucenici ascultatori (in mare parte) si care vin aici la forum ca la niste profesori si ii bombardeaza cu intrebari, pentru ca si ei (cei mici, pitici ca noi) sa ajunga ,mari si sa aiba acvarii bine ingrijite, ape limpezi si pesti sanatosi si frumosi.
|
 |
|
|
|
|