Salutari tuturor!
Pana ma urma nu au mers sub nicio forma crevetii cu substratul Dennerle Shrimp King, asa ca azi mi-am facut timp sa schimb substratul cu unul Benibachi Black Soil Mineral. Nu stiu ce s-a intampla cu Dennerle, dar in ultima vreme nu merge bine deloc si am discutat cu multa lume care are creveti si la fel mi-au confirmat.
Am studiat mult si am discutat cu multi crevetari si crescatori pana am ales acest substrat.....si acesta a iesit castigator. Aveam pe lista Shirakura Red Bee si Ada Amazonia Ver 2, dar pana la urma am mers pe Benibaci, sper sa nu fi dat gres
Se pare ca azi a fost ziua cea mare si in 3 ore am reusit sa fac miscarea. Se vede in poze debandada......
Crevetii care mi-au mai ramas (vreo 9 sau 10 buc) i-am mutat intr-un acvariu provizoriu unde am pus unul din filtrele actuale (dennerle corner xl plin cu matrix) si apa din acvariul actual.
Acvariul cu substratul Benibachi are filtrul aquael pat mini cu burete mare pe care doar l-am spalat in apa din acvariu. Sper ca nu am pierdut tare multe bacterii.
Oricum, am folosit si Seachem Stability si voi folosi in continuare inca 2-3 saptamani.
Las mai jos cateva poze la o ora dupa ce am terminat treaba.....o sa revin cu update uri in saptamanile urmatoare.
Acelasi aranjament l-am facut, doar am mai rarit dintre plante...dar pe capatul din dreapta al lemnului o sa mai pun niste christmass moss.
Acum, oare cat sa-l las la ciclat cu noul substrat ? Eu ma gandeam la 2-3 saptamani...dar astept idei.
Nu vreau sa tin f mult acvariul provizoriu in casa ca si asa consoarta m-a intrebat ce e cu el
In rest, am sa fac si ceva masuratori saptamanile urmatoare cum am timp....cel mai tare ma intereseaza Ph ul. Acum in acvariul cu noul substrat am masurat doar TDS 130ppm...am pus saruri salty shrimp GH+.