[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
2timpi wrote:Si e mai bine cu tevile puse in diagonala decat cu nspe mii de coturi.

Nu te cred.

Vezi aici

Colegul nu are idee cum functioneaza un overflow, cred ca acolo trebuie sa se lamureasca mai intai.
Apoi poate sa raspunda singur la dilemele sale.
ciprian wrote: Numai infractori pe aici....

Ai grija sa nu-ti vaza careva avatarul, ca te trezesti ca mergi cracanat.

Pentru baietii care se duc in Grecia: aveti grija ca pe langa blenny cu muscatura ca de vipera, exista si vipere.
Care se pare ca nu omoara pe nimeni dintr-o singura muscatura. Probabil ca-s mai blande decat blenny.
Nu stiu exact cum e la apa dulce, dar eu cred ca nimeni nu tine vertebrate in apa cu cupru, nu prea vad ce toleranta pot devolta acestea.
Pare mult mai probabil ca ai rascolit niste morti din dulap in timpul curateniei si asta a dus la decese.
Ideal la introducerea de vietati noi, minimizezi activitatea in acvariu pana cand se acomodeaza la noile conditii.
Eu fac aclimatizare rapida cu tub de 6mm si scot o cantitate mare de apa pe care o inlocuiesc cu apa nou.
Mai mult, gen curatat substratul si mai stiu eu ce, ori faci inainte, ori poate sa astepte.

Legat de filtrele canistra, nu se poate pune pe intake un sistem gen sifonul de la chiuveta, care sa captureze impuritatile mari?
Eu am la filtru hang-on un burete destul de fin pe intake, scap cu curatare la o saptamana, dar nici debitul nu trece de 760 lph.
Filtru este Fluval AquaClear20 (AC20 / AC Mini). Ma bate gandul insa sa fac un T si sa pun doi bureti pentru a scadea debitul prin fiecare, fara a reduce debitul nominal prin filtru.
Pe aceeasi idee se poate face split cu mai multe intake-uri atasate la aceeasi teava.
Ideea nu imi apartine: https://www.aquariacentral.com/forums/threads/river-tank-manifold-complete-with-802-70-powerheads-and-aquaclear-110-filter.142643/
CatalinBarbu wrote:Dar am si eu o intrebare 2timpi, 2smokes sau cum te-o mai chema...ce parere ai de acvaristica marina in general, nu ar trebui interzisa? Pentru ca pana la urma toate vietuitoarele de prin bazinele astea ale nostre si ale altora ca noi de prin alte tari sunt pescuite/culese/adunate tot din natura.
Cu asta cum ramane?
Hmmm...eu zic sa ii impuscam pe toti astia de pescuiesc toate astea...

PS: as vrea si eu din Grecia daca poate aduce cineva un arici de mare.
Merci!

Pai speciile comercializate pentru industria acvaristica sunt pe lista IUCN ca fiind least concern.
Singura justificare pentru a tine pesti si corali in acvariu in loc sa-i las in ocean e ca vreau sa am o bucatica de ocean in casa si ma doar fix in cur de ocean ca oricum nu traiesc la ocean langa reciful de corali. In plus, dupa tendinta actuala, in curand doar in acvariile noastre vor mai fi vizibile multe din aceste specii.

Planeta noastra sufera de o boala grea si probabil doar un razboi nuclear generalizat o mai poate salva de boala pe care o reprezinta omenirea.

Acum legat de ce a zis 2strokes, grecii au traditie inca din antichitate la sex anal, asa ca nu m-ar mira.
Daca sunt si ei ca noi insa, nu cred ca le pasa de bogatiile pe care le au in mare.
Oricum, aveti grija la condus si sa va intoarceti cu animalutele in stare buna.
Caracatita, pe bune?!?

2smokes, tu nu aveai planuri sa recoltezi meduzele tot din natura? Sau le iei de la shop?
De ce ti se pare ca recoltatul manual turistic (zic eu, sustenabil) este mai daunator decat recoltatul comercial cu permis, plase si dragat?
Blue fin tuna, ia zi, stii cum este pescuit in Marea Mediterana de catre pescarii spanioli, italieni si greci? Cu permis.

Parerea mea e ca moral e gresit, atat sa tii un acvariu de recif, cat si sa colectezi animale din natura, atat timp cat nu esti dedicat sa le oferi conditii decente si o speranta de viata similara cu cea din natura.

La ultima incursiune pe coasta de sud a Angliei, am nimerit o locatie buna pentru rock-pooling.
La un km mai in sud, imediat dupa trecere cu bacul, este plaja de gay, acolo poti face si rock-pooling, si sex anal in one go.
Eu am ales plaja de familisti, am prins impreuna cu Noemi, pozat, dat drumul la sfarsitul zilei inainte sa ne intorcem acasa.
In trecut am adus de la mare anemone, meduze de alea faine (Ctenophora), pesti (puiet de sea bass), hermiti etc.
Acum stiu ca nu se merita, intrucat 1. nu sunt la fel de frumoase ca cele tropicale si 2. nu supravietuiesc la fel de bine in conditii tropicale.
Oricum, cea mai stupida faza a fost sa iau soparle de pe malul Marii Negre si sa le aduc in UK, ca apoi sa aflu ca specia respectiva traieste doar pe acea plaja si la niste dune de nisip intr-o rezervatie din Galati. Probabil ca sunt specie protejata si am incalcat legea.

E ok, au zis altii.

Deocamdata trebuie sa il aduc in parametri LPS, n-am de ce sa-l stripuiesc de nutrienti. Prin toamna adaug fragii LPS.
2timpi wrote:Frumosi pestii,acvariile tale seamana oarecum cu a lu Paul B ,nenea ala cu acvariul vechi ca si lui ii plac pestii si are acvariul mai murdar gen Ron Schimek style ,mai cu alge ,mai cu multe copepode.Nenea Paul a tinut chiar si ceva acropora staghorn in acvariul lui ,tin minte ca a fost devastat cand iau murit la un moment dat.Mie tot guvizii mi se par cei mai frumosi dintre toti,nu sunt nici niste pesti prea comuni .

Mai, eu imi dau silinta sa le fac curate, iti dai seama ca nu mi-a picat bine comparatia cu fosa septica. Din pacate, mi-a fost lene sa fac eu ceva activ, asa ca m-am bazat pe melci pentru curatenie. Momentan sunt imprumutati, dar ii intorc aici si o sa sfarsesc iar prin a suplimenta cu alge norí.

All in all, lasand la o parte ce cred altii, nu e rau pentru un acvariu sub un an inceput cu piatra uscata. Pana la urma, eu am cubul de 40 cm de cinci ani, nu stiu exact cati colegi au avut rabdarea si tenacitatea sa se tine de un acvariu pe o perioada mai indelungata.
adrian09 wrote:Salarias ramosus:

zici ca a iesit mireasa la plimbare

Asta daca nu-i mascul.
Ecsenius stigmatura nu a stat la pozat.

Salarias ramosus:

Ecsenius pictus:

Royal gramma:

Si legat de dihaniile mele, cateva poze macro, ca tot se poarta.
Goby:

Singurul lucru care regleaza pretul este cererea si oferta.
Reproducerea in captivitate creste in mod clar oferta.
Si nu se justifica pentru anumite specii decat daca ele sunt rare in hobby.
Exista specii care desi se pot reproduce in captivitate, costul operatiunii si disponibilitatea din natura face reproducerea in captivitate neviabila comercial.
Anyway, o sa intreb care sunt preturile la TMC pentru ambele specii. Si daca au pike blenny.

Acvariul in seara asta:

Nu inteleg exact ce vrei sa faci, dar sunt sigur ca pompa aceea nu iti este de niciun folos.
Un minim ca pompa de recirculare ar fi un Eheim Compact.
De pe site-ul ORA:

New! Red Sea Mimic Blenny (Ecsenius gravieri)
Posted on February 3, 2014 by ORA
Red Sea Mimic Blenny
The pioneering efforts of ORA in breeding new species and varieties of marine fish has brought much excitement to our hobby over the years. Today we are especially pleased to announce yet another ORA breakthrough, the Red Sea Mimic Blenny (Ecsenius gravieri). Despite their popularity as entertaining little algae eaters, it appears that no species of Ecsenius Blenny has ever been captively bred until now. There are many popular Ecsenius species in the trade such as the Bicolor Blenny (E. bicolor), Tail Spot Blenny (E. stigmatura) and the beautiful Midas Blenny (E. midas). We started with one you have probably never seen before.

Red Sea Mimic Blennies are extremely rare in the hobby, so rare in fact that they are considered a “Holy Grail” species by some. We suspect there are several reasons for their rarity. Fish collection in the Red Sea is rather limited and collection stations seem to come and go pretty quickly. Most importantly these fish are near perfect mimics of the Black Lined Fang Blenny (Meiacanthus nigrolineatus) which we suspect are more plentiful or easier to catch. Imports of the Mimic Blenny tend to be accidental when they are mixed up with the Fang Blenny. We would guess that only a handful of these fish are imported into the US every year. The collectors are keenly aware of the demand for the Mimic but they never seem to get it right. A recent shipment of 26 Mimic Blennies to Los Angeles yielded only 3 Mimics and 23 Fang Blennies. We know of another example back in 2009 where 30 Mimics were ordered and 30 Fangs were received!

When we had the opportunity to purchase a pair of these spectacular fish from LiveAquaria we jumped at the chance. The fish arrived in excellent condition and fared well through our extensive quarantine process and it didn’t take long for them to start spawning for us. We’ve had plenty of experience with spawning Ecsenius species and found that once you have a compatible pair they typically spawn every few days and will tend a large nest comprised of multiple batches of eggs. Even though we’ve had access to Ecsenius eggs for years, raising the larvae had always eluded us until now.

We are very excited to have made such an important breakthrough on a new genus of popular aquarium fish and we are already working on some of the Red Sea Mimic Blennies attractive congeners. Stay tuned…
2timpi wrote:La magazin,meiacantus e mai scump de cat e gravieri dar nu e diferenta mare intre mai toti blenny.

Plm, nu te contrazic. De curiozitate, ma uit pe LiveAquaria pentru niste preturi orientative:

Red Sea Mimic Blenny (Ecsenius gravieri)
SW - Red Sea Mimic Blenny (Red Sea) - Medium CN-80361, $ 129.99

Black-Lined Blenny, Captive-Bred (Meiacanthus nigrolineatus)
SW - Black-Lined Blenny (Australia) - Captive-Bred - Medium CN-80416, $ 24.99
SW - Black-Lined Blenny (Caribbean) - Captive-Bred - Small CN-73855, $ 39.99
SW - Black-Lined Blenny (Caribbean) - Captive-Bred - Medium CN-73856, $ 44.99

Pentru ceilalti Meiacanthus:
Canary Blenny (Meiacanthus oualanensis) Starting at $13.99
Striped Blenny (Meiacanthus grammistes) Starting at $15.99
Striped Blenny, Captive-Bred (Meiacanthus grammistes) Starting at $24.99
Forktail Blenny (Meiacanthus atrodorsalis) Starting at $14.99
Harptail Blenny, Captive-Bred (Meiacanthus mossambicus) Starting at $44.99
White Blenny (Meiacanthus smithii) Starting at $17.99
Green Canary Blenny (Meiacanthus tongaensis) Starting at $19.99
Bundoon Blenny (Meiacanthus bundoon) Starting at $59.99
Harptail Blenny (Meiacanthus mossambicus) Starting at $36.99

Americanii astia si preturile lor trasnite ...
2timpi wrote:Nu la exenius bicolor ma refeream ci la asta, fork tail blenny,Meiacantus atrodorsalis.image E totusi diferit mult fata de midas blenny pentru ca asta e mai bun inotator ca midas deoarece are vezica inotatoare.M-am uitat si la preturi si midas precum si fork tail blenny costa doar un pic mai mult ca exenius bicolor.Dar atentie ca ala albastru cu galben are colti cu venin ca de vipera si desi muscatura nu e mortala pentru om(in caz ca nu esti alergic) e totusi foarte dureroasa;Cam asa are dintii . image

Din cauza muscaturii veninoase am decis ca nu voi avea niciodata Meiacanthus in acvariu.
Daca iti place lookul, Ecsenius gravieri este o specie foarte asemanatoare (mimetism Batesian), desi un mare amator de polipi LPS si mantale Tridacna. Si destul de piperat la pret.
adrian09 wrote:"Acum ca am facut marturisirea, ramane dilema: cum naiba prind pe unul din ei sa-l scot din acvariu?!? Si pe care? Si cum imi realizez in final perechea? "

simplu...decit sa te chinui sa alergi dupa unul sau altul...da-le binecuvintarea parinteasca.. si sunt si ei linistiti..

Poate n-ai urmarit evenimentele politice din UK.
A venit la guvernare un partid care este anti-casatorii gay (DUP).
Deci nu e o optiune.
Alte sugestii?
Silviu Man wrote:+1
Totul depinde de mental. Sunt nenumarate experimente de administrare a unor substante care, in mod normal, dau dependenta. Cind subiectul nu stia ce primeste si i se cerea doar sa descrie starea in care se afla, in final nu se instala dependenta. Cel mai bun exemplu despre efectul mentalului asupra organismului este asa-numitul efect Placebo.

Problema cand nu stii ce primesti este ca te simti rau, dar nu stii ce sa iei sa indepartezi starea de rau.

Experienta personala din facultate: mi-am cumparat Ness Caffè 3-in-1 in sesiune si am baut 2-3 pe zi pana le-am terminat. Eu nefiind un bautor de cafea. Cand le-am terminat, nu am mai cumparat iar. Timp de vreo doua saptamani am avut o somnolenta total inexplicabila. Apoi mi-am luat iar 3-in-1 si imediat mi-a trecut somnolenta. Abia atunci am realizat ca era reactie de sevraj. Am evitat de atunci sa mai beau derivate de cafea.

Legat de placebo, BBC a facut de curand un documentar foarte interesant.
Unul din experimente a fost facut pe echipa GB de ciclism indoor.
Dupa sesiunea normala de antrenament, li s-a dat ciclistilor o pastila de catre medicul echipei, care le-a zis ca experimenteaza o combinatie legala de cafea cu analgezic care ar trebui sa le imbunatateasca performanta.
Desi erau obositi dupa prima sesiune si nu facusera niciodata doua sesiuni intr-o zi, mai mult de jumatate din sportivi au obtinut timpi mai buni, cu unul care si-a batut recordul personal. In capsula era zahar.
In alt caz, un parkinsonian nu a avut simptome dupa ce a luat o pastila cu zahar, desi in mod normal, omisiunea unei doze de medicatie activa l-ar fi adus intr-un status bradikinetic care l-ar fi impiedicat sa se deplaseze mai mult de 1-2 metri in 30 de minute.
Concluzia a fost ca la administrarea unei pastile despre care crezi ca are actiune, creierul va elibera produsi endogeni care au actiune reala pe diversi receptori.
Un caz si mai ciudat a fost al unei femei care a dezvoltat dependenta la o pastila placebo, despre care stia ca e placebo. Dupa intreruperea studiului, desi i s-a zis ca a fost in bratul care a primit placebo, a avut nevoie sa continue cu pastilele respective intrucat ii reduceau simptomele.

Medicamentele cu culori tipatoare, care miros patrunzator, care dau o reactie locala de caldura, pastilele mari, scumpe, pe care doctorul te convinge ca sunt foarte bune au sanse mai mari sa aiba un efect potentat de placebo (adaiga 30% efect).

Efectul nocebo face ca un medicament care are efect demonstrat sa nu functioneze la un pacient care nu crede in medicament.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: