CatalinBarbu wrote:Dar am si eu o intrebare 2timpi, 2smokes sau cum te-o mai chema...ce parere ai de acvaristica marina in general, nu ar trebui interzisa? Pentru ca pana la urma toate vietuitoarele de prin bazinele astea ale nostre si ale altora ca noi de prin alte tari sunt pescuite/culese/adunate tot din natura.
Cu asta cum ramane?
Hmmm...eu zic sa ii impuscam pe toti astia de pescuiesc toate astea...
PS: as vrea si eu din Grecia daca poate aduce cineva un arici de mare.
Merci!
Pai speciile comercializate pentru industria acvaristica sunt pe lista IUCN ca fiind
least concern.
Singura justificare pentru a tine pesti si corali in acvariu in loc sa-i las in ocean e ca vreau sa am o bucatica de ocean in casa si ma doar fix in cur de ocean ca oricum nu traiesc la ocean langa reciful de corali. In plus, dupa tendinta actuala, in curand doar in acvariile noastre vor mai fi vizibile multe din aceste specii.
Planeta noastra sufera de o boala grea si probabil doar un razboi nuclear generalizat o mai poate salva de boala pe care o reprezinta omenirea.
Acum legat de ce a zis 2strokes, grecii au traditie inca din antichitate la sex anal, asa ca nu m-ar mira.
Daca sunt si ei ca noi insa, nu cred ca le pasa de bogatiile pe care le au in mare.
Oricum, aveti grija la condus si sa va intoarceti cu animalutele in stare buna.
Caracatita, pe bune?!?
2smokes, tu nu aveai planuri sa recoltezi meduzele tot din natura? Sau le iei de la shop?
De ce ti se pare ca recoltatul manual turistic (zic eu, sustenabil) este mai daunator decat recoltatul comercial cu permis, plase si dragat?
Blue fin tuna, ia zi, stii cum este pescuit in Marea Mediterana de catre pescarii spanioli, italieni si greci? Cu permis.
Parerea mea e ca moral e gresit, atat sa tii un acvariu de recif, cat si sa colectezi animale din natura, atat timp cat nu esti dedicat sa le oferi conditii decente si o speranta de viata similara cu cea din natura.
La ultima incursiune pe coasta de sud a Angliei, am nimerit o locatie buna pentru rock-pooling.
La un km mai in sud, imediat dupa trecere cu bacul, este plaja de gay, acolo poti face si rock-pooling, si sex anal
in one go.
Eu am ales plaja de familisti, am prins impreuna cu Noemi, pozat, dat drumul la sfarsitul zilei inainte sa ne intorcem acasa.
In trecut am adus de la mare anemone, meduze de alea faine (Ctenophora), pesti (puiet de sea bass), hermiti etc.
Acum stiu ca nu se merita, intrucat 1. nu sunt la fel de frumoase ca cele tropicale si 2. nu supravietuiesc la fel de bine in conditii tropicale.
Oricum, cea mai stupida faza a fost sa iau soparle de pe malul Marii Negre si sa le aduc in UK, ca apoi sa aflu ca specia respectiva traieste doar pe acea plaja si la niste dune de nisip intr-o rezervatie din Galati. Probabil ca sunt specie protejata si am incalcat legea.