[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: darser
Forum Index » Profile for darser » Messages posted by darser
Salut ,stefanp, am avut adaptat un neon (vezi attasment) , in 2 luni neonul sa ars plus riscul din cauza condensului (cred ca de aia sa ars si neonul , tot timpul era ud), ne fiind protejat fata de apa ma temeam si de electrocutare cand umblam prin acvariu. Un neon din ala cu o singura dulie sau cu leduri ceva?
Salut , am un acvariu de 25 l de la Diversa cu un bec economic de 11w, 6500k Philips, problema e ca fluxul luminos ii concentrat (si normal) intr-o parte datorita duliei,ce a-si putea face sa luminez si zona umbrita? multumesc.
Asa voi face , multumesc.
Salut , am planta mai sus mentionata (microsorum pteropus) atasata de o cioata cu ata ,ii merge bine, dar radacinile au dublul lungimi plantei si plutesc in masa apei. Pot sa le tai ? bine nu de tot , afecteaza planta?de ce nu s-au prins de cioata?multumesc.
darser wrote:Am cumparat de la pet shop Elodea(arata super la achizitionare) , am plantat-o si de la o vreme partea plantata si partea inferioara a plantei au putrezit , partile care pluteau au dat lastari noi, se pare ca flotanta ii merge mai bine dar nu ii la fel de estetica. Intrebare ;cum trebuie integrata in acvariu ? plantata in substrat ? lasata plutind?partea inferioara a plantei nu are radacina , poate de aia putrezeste in substrat .

Edited by Lucian: Am splitut eu topicul pentru intelegerea subiectelor mai tarziu, pentru cei care cauta raspunsuri la problemele lor.
Am cumparat de la pet shop Elodea(arata super la achizitionare) , am plantat-o si de la o vreme partea plantata si partea inferioara a plantei au putrezit , partile care pluteau au dat lastari noi. Intrebare ;cum trebuie integrata in acvariu ? plantata in substrat ? lasata plutind?partea inferioara a plantei nu are radacina , poate de aia putrezeste in substrat (scuze nu am vrut un nou topic , oricum suntem la sectiunea plante).

Edited by Lucian: Am splitut eu topicul pentru intelegerea subiectelor mai tarziu, pentru cei care cauta raspunsuri la problemele lor.
Asa arata dupa schimbarea substratului ... Am golit acvariul de plante , pesti si cu grije am luat substratul calcaros pana la Aquabasis , peste el am pus noul pietris.
Deci pietrisul vulcanic ii ok? aqua basisul il am doar de o luna si mentionez ca am pus 2,5 kg in nanoul de 25 l brut (nu prea mai am$ disponibil pentru altul nou)stefanp multumesc pentru promptitudinea cu care ne bagi in seama , am urmarit si evolutia acvariului tau si am fost incantat (profi) . Intrebarile de mai sus referitor la impactul unui nisip calcaros asupra plantelor si a pestilor , ramane (asa ca stiati ca si , asa nu)multumesc.
darser wrote:Salut din nou , azi am facut testul piertisului si am constatat ca e calcaros(ce nasol e ca in pet shopul de unde la-m luat scria clar , citez "pietris pentru acvariu , nu afecteaza vietuitoarele si chimismul apei,, . Ce efect are asupra plantelor si asupra pestilor?stiu ca ,creste PH-sul apei dar cu ce efecte?nu imi ramane decat sa il schimb?
Am luat deja 2 kg pietris de rau 3-6 mm si 2 kg roca vulcanica maruntita 4-8 mm ce ziceti ii ok? o sugestie cum sa scot pietrisul existent fara a deranja prea tare Aqua Basisul? multumesc anticipat.
Salut din nou , azi am facut testul piertisului si am constatat ca e calcaros(ce nasol e ca in pet shopul de unde la-m luat scria clar , citez "pietris pentru acvariu , nu afecteaza vietuitoarele si chimismul apei,, . Ce efect are asupra plantelor si asupra pestilor?stiu ca ,creste PH-sul apei dar cu ce efecte?nu imi ramane decat sa il schimb?
Cu ce ati etansat furtunele care vin din sticle? silicon , moment , picatura ?. Prima tentativa 2 sticle de 0,5 reduse cantitatile la 50 g respectiv ml , genera CO2 cand agitam eu sticlele , in rest nu . Mai mult ca sigur scapa pe la furtune si am citit undeva mai sus ca otetul ar fi mai bine nediluat pentru o reactie mai buna. Filtrul de tigara bagat direct pe furtun? in contact cu apa nu are nimic?. Voi incerca cu sticle de 1l si voi pune cantitatile din reteta la jumatate. Atat cat a tinut esecul am observat un miros de otet fermentat ,in apa experimentala in care am pus furtunul de co2 , nu imi va afecta pesti? multumesc.
darser wrote:Am vazut set de la Sera de valve antiretur 2 buc , furtun silicon , 1 robinet , 2 pietre de aerat , scrie ca sunt pentru aer , valvele antiretur nu functioneaza pe acelasi principiu?sa iau setul pentru bomba CO2?
takawachinchila(Incearca sa orientezi evacuarea din filtru in lungul acvariului, ca sa se ventileze mai bine acvariul. )-debitul de apa e orientat in lungul acvariului , spraybar (se vede un pic cam greu).
(Eu as schimba pietrisu ala, ori cu unu cat mai natural, inert ori cu unu mai bun de la pet shop.)-substratul e de la pet shop si contine Aquabasis plus 24 si pietris granulatie 2-3 mm.
(Daca le dai pestilor prea multa mancare, surplusul ramane in apa, pe pietris, curentul puternic il agita, posibil de aia sa ai problema cu apa)-putin probabil
foarte putina mancare uscata crril fulgi tetramin asta cand nu le dau mancare congelata , in special larve de tantari.
(Cum spuneam, incearca sa scoti capacu de la filtru, sa fie buretele expus. Daca curentul e prea puternic, vezi ca filtrul tre sa aiba un robinet cu care reglezi debitul.)-la genul asta de filtru buretele ii ca intr-o cutie , daca scot cutia buretele nu are cum sa stea.
Cred ca problema e de la cutia filtrului ,care are fantele alea mici si se inbacseste foarte repede , buretele minuscul . Exact cum imi recomandai daca as expune buretele , suprafata de filtrare ar fi mai mare si cred cu rezultate mai bune
, din pacate filtrul nu imi permite acest lucru.Multumesc pentru sugestii.
Cam asta ar fi , scuze de calitatea slaba a pozei ( muzeum sa nu bage blit)
Am vazut set de la Sera de valve antiretur 2 buc , furtun silicon , 1 robinet , 2 pietre de aerat , scrie ca sunt pentru aer , valvele antiretur nu functioneaza pe acelasi principiu?sa iau setul pentru bomba CO2?
Nu am posibilitatea sa pun asemenea filtru;1 din cauza capacului ;2 acvariul e in vitrina mobilei
Cam evazive raspunsuri , plantele pot face figuri din primele zile , algele pot aparea din neant (alge apar din cauza lumini) . Cantitatea de substrat fertilizant pus in acvariu , nu conteaza?( deci eu am pus cantitatea unui acvariu de 100 l in 25 l asta nu duce la durata de viata mai mare?)
Salut tuturor , din nou : Nano de 25 l brut (estimez cam 20 net)am un filtru intern Claro 300 (cica 300l pe ora )nu pot spune ca apa ii tulbure dar impuritati vad tot timpul , buretele ii ala default , negru cu pori mari, cam minuscul (zic eu) , un burete clasic ar fi mai eficient? la pompa sumersibila as-i putea adapta un burete (fara carcasa de plastic)gen bolborositor?sa iau alt filtru? sa pun un trenurici de ala extern (care il am pe undeva)cu filtre de burete? Am vazut un tutorial pe Youtoobe cu sticla de jumatate de litru cu burete si imi pare mai util de cat ce am eu, impedimentul major ar fi zgomotul produs de pompa externa.Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a fi citit ..apistola.
darser wrote:Epuizarea substratului fertilizant; cand stim ca trebuie inlocuit? ce simtome specifice sunt? plantele mai fac figuri ca le lipseste aia ba aia dar nu ii neaparat de la substrat, multumesc.
Epuizarea substratului fertilizant; cand stim ca trebuie inlocuit? ce simtome specifice sunt? plantele mai fac figuri ca le lipseste aia ba aia dar nu ii neaparat de la substrat, multumesc.

Forum Index » Profile for darser » Messages posted by darser
Go to: